25/06/2024
26.5 C
Serres

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Από τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο!

Εγκαινιάστηκε  το πρωί της Παρασκευής η  νέα Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών, με την παρουσία  του Υφυπουργού  Υγείας, κ. Δημήτριου Βαρτζόπουλου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο.

Ολοκληρώθηκε έτσι ένα έργο της ΚΤΥΠ, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υποδομών, συνολικής αξίας 1.800.000 ευρώ και δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) και ενός δωματίου περιορισμού, που θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, αλλά με ανεξάρτητη είσοδο από τη νοτιοανατολική πλευρά.

Συνεπώς ένα πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου Σερρών για την ένταξη της Ψυχιατρικής Κλινικής στο συγκρότημα του   Νοσοκομείου Σερρών έγινε πραγματικότητα, μιας και το κτίριο της νέας δομής ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε γρηγορότερα από την προβλεπόμενη προθεσμία των 18 μηνών.

Ο Kώστας Καραμανλής για τη νέα Ψυχιατρική Κλινική: Παραδίδεται στην κοινωνία, όπως είχαμε δεσμευτεί

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Από τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο
Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Από τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο

Η τελετή του αγιασμού τελέσθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης παρουσία  του Υφυπουργού Υγείας, Δημητρίου Βαρτζόπουλου, του βουλευτή και πρώην  υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή , των βουλευτών Τάσου Χατζηβασιλείου και Θεόφιλου Λεονταρίδη, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, αλλά και των δημάρχων Σερρών, Βισαλτίας, Ηράκλειας και Νέας Ζίχνης.

Barat

Οικοδεσπότες ήταν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κ. Νίκος Φαρμάκης και ο αναπληρωτής του Παναγιώτης Πεγίδης, όπως και όλα τα μέλη και του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος και φυσικά ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, που θεωρεί υποχρέωσή του να στελεχώσει με ανθρώπινο δυναμικό την νέα κλινική..

Το νέο κτίριο δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) και ενός δωματίου περιορισμού, θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, (Διοίκηση, μαγειρεία, πλυντήρια κλπ) μέσω διακτιριακού διαδρόμου ενώ θα έχει ανεξάρτητη είσοδο από τη Ν.Α. πλευρά του.


Η χωροθέτηση του νέου κτιρίου έγινε στην Ανατολική πλευρά του Νοσοκομείου, βάσει επί τόπου έρευνας της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., το δε κτιριολογικό πρόγραμμα των λειτουργιών της, έγινε βάσει του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος για την «Κατασκευή Ολοκληρωμένου Ψ.Τ. Ενηλίκων» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Kώστας Καραμανλής: Μετά από 44 χρόνια αναμονής, αλλά μόλις 18 μήνες συστηματικής δουλειάς και αποφασιστικότητας

Στην τελετή εγκαινίων της νέας Ψυχιατρικής Κλινικής μίλησε ο π. Υπουργός και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής. 

“Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τις Σέρρες.

Γιατί σήμερα γίνεται και επίσημα πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών. 


Η νέα Ψυχιατρική Κλινική παραδίδεται στη σερραϊκή κοινωνία, ακριβώς όπως είχαμε δεσμευτεί. 

Σύγχρονη, άρτια, με τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό της”, τόνισε ο κ. Καραμανλής. 

Καραμανλής Νότας
Καραμανλής Νότας

Υπενθύμισε ότι το ζήτημα για την ανάγκη κατασκευής νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ψυχιατρικής Κλινικής του είχε θέσει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών το Φεβρουάριο του 2020. 

Ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία με τον εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Υποδομών, την ΚΤΥΠ, ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, να ωριμάσει το έργο και να προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα η δημοπράτησή του, τον Μάιο του 2021, με προϋπολογισμό 1.800.000 €.  

Ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία τον Ιανουάριο του 2022 και λίγες ημέρες αργότερα, η έναρξη των εργασιών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα και πρώτα από όλα τη διοίκηση της ΚΤΥΠ, τον Τίμο Κατσίπο και τον Θανάση Γιάνναρη. 

Γκότης Πανιόπουλο
Γκότης Πανιόπουλο

“Χρειάστηκαν λοιπόν 44 ολόκληρα χρόνια αναμονής, από τα τέλη της δεκαετίας του 70 που ξεκίνησαν οι διεκδικήσεις για την κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, και μόλις 18 μήνες συστηματικής δουλειάς και αποφασιστικότητας, για να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο”, σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: 

Μάμαλης
Μάμαλης

“Αυτό αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι όταν υπάρχει θέληση, αποφασιστικότητα και σχέδιο, μπορούμε πραγματικά να κάνουμε θαύματα”. 

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι:

“Όσοι έχετε επισκεφθεί την παλιά Ψυχιατρική Μονάδα, νομίζω ότι αυτό ήταν μία ντροπή όχι μόνο για τη σερραϊκή κοινωνία, αλλά και για το ΕΣΥ.

Σήμερα λοιπόν είμαστε περήφανοι που παραδίδουμε μία καινούρια μονάδα, μία μονάδα που είναι επαρκώς στελεχωμένη”.  

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Παραδόθηκε η νέα Ψυχιατρική Κλινική!

Και φέτος η επιτυχημένη δράση «ΚΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ» από την Δ.Ε.Ε.Π.- ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών 

Έρανος Αγάπης στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου από την Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις