17/06/2024
32.5 C
Serres

Έφεδροι Αξιωματικοί Λεμεσού-Ευκαιρία θρησκευτικού και πατριωτικού αναβαπτισμού η επίσκεψή μας στις Σέρρες

Ομάδα 40 ελληνοκυπρίων, μελών του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ομόλογου Συνδέσμου των Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, υπό τον γενικό τίτλο: «Ευαγόρας Παλληκαρίδης – Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959.

Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της λευτεριάς», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο συμπληρώσεως 50 χρόνων κατοχής (1974-2024), υπό των Τούρκων, μεγάλου τμήματος της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Η ως είρηται εκδήλωση επετειακού χαρακτήρος, η οποία έλαβε χώρα το παρελθόν Σάββατο, 6 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο κεντρικό αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, συνδιοργανώθηκε από τους Συνδέσμους Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και Λεμεσού, καθώς και από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Παραρτήματος Ν. Σερρών),

πραγματοποιήθηκε δε υπό την πνευματική αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, της Περιφερειακής Ενότητος Σερρών, του Δήμου Σερραίων και της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.). 

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού υποδέχθηκε, στις 7:00 το απόγευμα, στο Επισκοπείο Σερρών, φιλοφρόνως τους Κυπρίους επισκέπτες, ευχήθηκε ευλογημένο και ευχάριστο το υπόλοιπο της διαμονής τους στις Σέρρες και πλούσια την πνευματική ωφέλεια από τις επισκέψεις τους στα προσκυνήματα της περιοχής, τους ιερούς Ναούς και τις Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού. 

Lavera

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στο μείζον για τον απανταχού Ελληνισμό, εθνικό ζήτημα της Κύπρου, με αφορμή την εφετεινή συμπλήρωση 50 χρόνων από τη βάρβαρη εισβολή και παράνομη κατοχή μεγάλου τμήματός της από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ευχόμενος δύναμη και κουράγιο στους ομοδόξους και ομοεθνείς αγωνιζομένους Κυπρίους αδελφούς, σύντομη δε επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, οι οποίες, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου, παραμένουν ακόμη σκλαβωμένες σε έναν σκληρότατο κατακτητή.

Ακολούθως, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Δ. Μικελλίδης, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των παρισταμένων, ευχαρίστησε με βαθύτατο σεβασμό και συγκίνηση τον Σεβασμιώτατο για την κατά πάντα αρχοντική δοχή και φιλοξενία,

αλλά και για τους επιστηρικτικούς λόγους σοφίας και πνευματικής οικοδομής, που απηύθυνε προς τους Κυπρίους αδελφούς, εξέφρασε δε τον θαυμασμό όλων για την πίστη, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής, αλλά και το επιτελούμενο σπουδαίο, πνευματικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας, στις δύσκολες μάλιστα σημερινές ημέρες. 


Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε σε όλους εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της αποψινής συναντήσεως.

Να σημειωθεί ότι, οι εκ Λεμεσού Έφεδροι Αξιωματικοί, έμπλεοι θαυμασμού και πολύτιμων πνευματικών αναμνήσεων, θα αναχωρήσουν νωρίς, αύριο το πρωΐ, Τρίτη 9 Απριλίου, από τις Σέρρες για τη μαρτυρική νήσο της Κύπρου.

Mycenaean-Minoan Rally 2024: Σήμερα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Δράση Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας στον Δήμο Σερρών


Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης – Περιφερειακές έδρες το Σιδηρόκαστρο και το Ροδολίβος!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις