18/04/2024
18 C
Serres

Δήμος Αμφίπολης: Καμία πρόβλεψη, καμία μελέτη, για κανένα νέο έργο!

Καμία πρόβλεψη, καμία μελέτη, για κανένα νέο έργο αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος στον Δήμο Αμφίπολης.

Χατζηβασιλείου Χατζημιχαηλίδης

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της ψήφισης του «Τεχνικού Προγράμματος Έργων 2024».

Το εκάστοτε Τεχνικό Πρόγραμμα έργων, δηλώνει το όραμα και το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του Δήμου, ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα ορίζει και τα προβλεπόμενα έργα για το 2024,

Στην περίπτωσή μας στο Δήμο Αμφίπολης ουσιαστικά επιχειρεί μια διαχείριση της φτώχειας, καθώς δεν αγγίζει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των δημοτών μας.

GOTSIKA

Πιο συγκεκριμένα:

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Κανένα έργο στην κατεύθυνση ενίσχυση της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου μας, μέσα από την πρόβλεψη έργων για τη μείωση των δαπανών για ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να ρυθμιστούν οι τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουμε προς τη ΔΕΗ. Οφειλές που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

Παπαδημητρίου Κουτούζογλου


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ.
Δεν υπάρχει καμία μελέτη, κανένα ποσό για τη συντήρηση – βελτίωση της Αγροτικής Οδοποιίας. Οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση και οι αγρότες ταλαιπωρούνται για να πάνε στα χωράφια τους.


ΥΔΡΕΥΣΗ.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο ύδρευσης, το δίκτυο είναι μια “χαρά”, αφού το δίκτυο είναι μια χαρά, και πήγαμε στο «αμαρτωλό» έργο της τηλεμετρίας, γιατί;

Σχεδόν όλα τα χρήματα του Τεχνικού Προγράμματος που αφορούν παρεμβάσεις στα χωρία του Δήμου μας, πάνε για συντηρήσεις δικτύων ύδρευσης.

H πραγματικότητα βέβαια είναι, ότι τα περισσότερα δίκτυα ύδρευσης, είναι πεπαλαιωμένα, με ενεργοβόρα αντλιοστάσια και ασυντήρητες δεξαμενές.

Καμία πρόβλεψη για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών των αντλιοστασίων, καμία πρόβλεψη συντήρησης των δεξαμενών.


Μοναδικό έργο η δεξαμενή του Ροδολίβους με την οποία και συμφωνούμε.


ΑΡΔΕΥΣΗ.
Καμία μελέτη, κανένα έργο για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων των ποταμών του Στρυμόνα και Αγγίτη. Την ίδια περίοδο άλλοι Δήμοι συμβασιοποιούν και εκτελούν σημαντικά αρδευτικά έργα από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Υποδομών αλλά και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ .
Με εξαίρεση το πεζοδρόμιο στη Κοινότητα Πρώτης, κανένα έργο ανάπλασης στο Δήμο Αμφίπολης.

Παπαφωτίου Γιαννούλης


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα μνημείο στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία πρόταση σχετικά με αυτό, καμία πρόβλεψη, καμία μελέτη για την κατασκευή δρόμου για την πρόσβαση στο μνημείο του Τύμβου Καστά.

Κλείνοντας, είναι ολοφάνερο, ότι το Φτωχό Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024, είναι πιστή αντιγραφή του περσινού, τα λίγα έργα που περιλαμβάνει όπως:

Το έργο Καϊνάκια στην Κρηνίδα που σέρνεται από το 2018, η δεξαμενή ύδρευσης του Ροδολίβους, οι εναπομείναντες ασφαλτοστρώσεις με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών καθώς και το έργο στο Δημοτικό Γήπεδο της Πρώτης, είναι συνεχιζόμενα έργα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη καμία μελέτη για κανένα νέο έργο.
Γιατί όμοροι Δήμοι με την ίδια περίπου δυναμική, έχουν εξασφαλίσει μελέτες και χρηματοδοτήσεις έως και πέντε φορές μεγαλύτερες από το Δήμο Αμφίπολης;
Τι κάνουμε λάθος ;
Γιατί οι άλλοι και όχι εμείς;


Τάδε έφη ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμφίπολης κ. Μπαχαρόπουλος
Συνεπώς καλά έκανε και καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024.
Θα μου πεις περίμενε τίποτα …καλύτερο;

Δημογραφικό πρόβλημα: Οι 5 άξονες στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ!

Κώστας Μπούμπας: Η Εκπαίδευση, να μην είναι προνόμιο μόνο των ολίγων

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην βιβλιοπαρουσίαση του Δημήτρη Τσιόδρα

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΝΔ

Υποψήφια Ευρωβουλευτής η Βούλα Πατουλίδου – Χάνει την θέση του Αντιπεριφερειάρχη;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις