18/06/2024
24.7 C
Serres

Νομός Σερρών: 23 υποψηφιότητες για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές!

23 θα είναι όλες κι όλες οι υποψηφιότητες που θα έχουμε στο Νομό Σερρών και σε όλους τους δήμους στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα χωρίς χρίσματα από τα κόμματα.

Διαβάστε το ενημερωμένο άρθρο – 22 οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Σερρών από το Πρωτοδικείο Σερρών – Μετεξεταστέος ο Βλάχβεης

—-> Φαβορί ο Χρυσάφης σύμφωνα με δημοσκόπηση της INTERVIEW!

Οι διεργασίες είναι πυρετώδεις σε όλους τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς για την στελέχωση των ψηφοδελτίων καθώς σήμερα τα μεσάνυχτα οι συνδυασμοί που επιθυμούν να μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους, αν θέλουν να βρίσκονται μέσα στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Barat


Συνεπώς στις 12 το βράδυ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η οριστική υποβολή των συνδυασμών και η επικύρωση των υποψηφιοτήτων στην Ηλεκτρονική Πύλη των Υποψηφιοτήτων τόσο των Δημοτικών όσο και των Περιφερειακών Εκλογών.

23 υποψηφιότητες στο Νομό Σερρών για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

24 ipopsifiotites nomos serron perifereia dimos2 11zon
24 ipopsifiotites nomos serron perifereia dimos2 11zon

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες σε όλους τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς για την στελέχωση των ψηφοδελτίων καθώς σήμερα τα μεσάνυχτα οι συνδυασμοί που επιθυμούν να μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές.


Στις 12 το βράδυ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η οριστική υποβολή των συνδυασμών και η επικύρωση των υποψηφιοτήτων στην Ηλεκτρονική Πύλη Υποψηφιοτήτων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.


23 υποψηφιότητες στο Νομό Σερρών

vlahveis tzelepis
vlahveis tzelepis

Δήμος Σερρών

Στο Δήμο Σερρών έχουμε τρεις υποψηφιότητες και συγκεκριμένα τον νυν Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, την δημοτική σύμβουλο κ.Βαρβάρα Μητλιάγκα και την κ. Έλενα Τούσκα που επελέγη από πλευράς του ΚΚΕ και «Λαικής Συσπείρωσης».

Δήμος Εμμανουήλ Παππά


Στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά έχουμε τρεις υποψηφιότητες.

Τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Νότα, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Τσούκαλο και τον Στέργιο Νικητόπουλο από πλευράς του ΚΚΕ και «Λαικής Συσπείρωσης».

Δήμος Αμφίπολης


Στο Δήμο Αμφίπολης τέσσερις συνδυασμοί κατεβαίνουν στις εκλογές και συγκεκριμένα ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Μελίτος, ο νυν δήμαρχος Στέργιος Φραστανλής, ο δημοτικός σύμβουλος Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Άννα Άντζιου για λογαριασμό της «Λαικής Συσπείρωσης».


Δήμος Ηράκλειας – **(Αποχώρησε η κ. Χατζίδου Δέσποινα από το Δήμο Ηράκλειας)

Στο Δήμο Ηράκλειας υποψήφιοι θα είναι τέσσερις συνδυασμοί μιας και την τελευταία στιγμή ο Μενέλαος Βλάχβεης έκανε πλήρη συνδυασμό και θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές.
Παρόντες και ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κουτσάκης και ο πρώην Δήμαρχος Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης και η Δέσποινα Χατζίδου από πλευράς ΚΚΕ και «Λαικής Συσπείρωσης»

Δήμος Σιντικής

Στο Δήμο Σιντικής έχουμε τέσσερις υποψηφιότητες.
Τον νυν δήμαρχο Φώτη Δομουχτσίδη, τον φαρμακοποιό κ.Γιώργο Τάτσιο, τον δημοτικό σύμβουλο Ιωσήφ Παναγιωτίδη και την Ιωαννίδου Μαρία από πλευράς του ΚΚΕ και «Λαικής Συσπείρωσης»

Δήμος Βισαλτίας


Στο Δήμο Βισαλτίας κατεβαίνει ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Μασλαρινός και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βάνα Πλιάκου, ενώ αισθητή την παρουσία του αναμένεται να κάνει και ο Τσομετζίδης Παναγιώτης που κατεβαίνει για λογαριασμό της «Λαικής Συσπείρωσης»

Δήμος Νέας Ζίχνης

Τέλος στο Δήμο Νέας Ζίχνης αντίπαλοι θα είναι ο νυν δήμαρχος Παντελής Μπόζης και ο Παύλος Κομβολίδης, ενώ παρούσα στην διαδικασία των εκλογών θα είναι και η Μπρούτζιου Ζωή για λογαριασμό της «Λαικής Συσπείρωσης»

frastanlis giantsios

Χωρίς χρίσματα οι Δήμαρχοι


Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς, ΝΔ και ΚΚΕ έχουν προ πολλού ανακοινώσει τους συνδυασμούς που στηρίζουν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, ενώ κανένα από τα κόμματα δεν έδωσε μέχρι στιγμής τουλάχιστον στήριξη σε συνδυασμό σε των Σερρών.

arapoglou bolaris 11zon
arapoglou bolaris 11zon


Για αυτό και οι δήμαρχοι θα δώσουν την σκληρότερη μάχη, εξαντλώντας ακόμα και τα τελευταία λεπτά της χρονικής προθεσμίας, καθώς ο όγκος των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Κοινοτήτων είναι εξόχως «αχανής» αλλά και δυσεύρετος.

Επισημαίνεται ότι στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019, οι οποίες εισήχθησαν με τον ν.4804/2021 που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2021.

Πλέον, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, επιτυχών συνδυασμός αναδεικνύεται αυτός ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 43% (43%+1 ψήφο) επί των εγκύρων ψηφοδελτίων κάθε δήμου ή περιφέρειας αντίστοιχα.

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών των δύο πρώτων συνδυασμών.

MISSING ALERT: Την λένε Πετρούλα και εξαφανίστηκε από τα Χρυσοχώραφα Σερρών

“Ανάσα’ σε 25.000 εργαζόμενους η παράταση της κοινωφελούς εργασίας μέχρι τις δημοτικές εκλογές!

Πρώτος ο Δημήτρης Νότας παρουσίασε το συνδυασμό του – Συνεχίζουμε μαζί!

Ο Αντώνης Μπιζεργιαννίδης στο πλευρό του Τζιτζικώστα!

Άδωνις Γεωργιάδης για Κασσελάκη: Όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη, άσε και λίγο την κλάψα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις