17/06/2024
29.7 C
Serres

Υπέρογκη η αύξηση και καυγάς για τα διόδια στο Στρυμονικό!

Την αντίδρασή του για την αύξηση των διοδίων στο Στρυμονικό, εξέφρασε το Επιμελητήριο Σερρών ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα της υπέρογκης αύξησης, ή της διαμόρφωσης ειδικής τιμής για τους μόνιμους κατοίκους, καθώς πλήττει σημαντικά τους επαγγελματίες, αλλά και όλους τους Σερραίους πολίτες, που μετακινούνται προς τη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή η «Νέα Αριστερά» καταγγέλλει τις σημερινές διοικήσεις και τους σημερινούς βουλευτές, ξεχνώντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έτρεξε τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο κ.Σπίρτζης ήταν αυτός που κατοχύρωσε το τίμημα στην ένωση προσώπων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A., η οποία προέβλεπε την καταβολή εφάπαξ τιμήματος 1.496.100.000 ευρώ για 35 χρόνια, ενώ ήδη από το 2011 και στο μεσοπρόθεσμο, είχε αποφασιστεί η παραχώρηση της Εγνατίας οδού στο ΤΑΙΠΕΔ.

Καυγάς για τα διόδια Στρυμονικού παρότι οι αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση της «Εγνατίας» πάρθηκαν επι «μνημονίων»

iperogki afksisi diodia strimoniko epimelitirio nea aristera2

Την έντονη αντίδρασή του στον σχεδόν διπλασιασμό του αντιτίμου των διοδίων στο Στρυμονικό, εκφράζει το Επιμελητήριο Σερρών.

Με επιστολή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ,ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της υπέρογκης αύξησης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία αδικαιολόγητη απόφαση, που πλήττει σημαντικά τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους Σερραίους πολίτες, που μετακινούνται προς τη Θεσσαλονίκη.

Barat

Τι λέει η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, ως θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί το επιχειρείν, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση για την υπέρογκη αύξηση στην τιμή των διοδίων στο Στρυμονικό.

Ανδρέου Σπυρόπουλος

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε πως η τιμή στο σταθμό, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες Σερραίοι πολίτες, αυξάνεται σχεδόν στο διπλάσιο, αφού από 1 ευρώ που είναι τώρα, διαμορφώνεται πλέον στο 1,90 ευρώ.


Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μία τεράστια άνοδο του αντιτίμου των διοδίων, την οποία μάλιστα θεωρούμε αδικαιολόγητη, όταν σε άλλες περιοχές υπάρχουν μικρότερες αυξήσεις ή ακόμη και μειώσεις.

Σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις- μέλη μας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες αλλά και όλοι οι πολίτες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, με σωρεία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και με αυξημένο το κόστος ζωής, μία ακόμη επιβάρυνση θα είναι δυσβάσταχτη.

Ειδικότερα η αύξηση των τελών που βρίσκονται σε θέση αποκλειστική και «μονοδρομική» επιβαρύνει σημαντικά τους επαγγελματίες που μεταφέρουν εμπορεύματα και προϊόντα από και προς τη Θεσσαλονίκη και τις περιοχές μετά από αυτήν, τους εργαζόμενους από και προς τη Θεσσαλονίκη και λοιπές παραπέρα περιοχές, τους πολίτες που ταξιδεύουν για διάφορους λόγους, όπως υγείας, από και προς εκεί, τους φοιτητές- σπουδαστές και τους Σερραίους πολίτες που δυσκολεύονταν ήδη να πληρώνουν το 1 ευρώ και πραγματικά προβληματίζονται πως τώρα θα μπορούν να καταβάλουν τα διπλάσια!


Γεννάται λοιπόν εύλογα η απορία για το ποιος είναι ο λόγος που προβήκατε σε μία τέτοια απόφαση υπέρογκης αύξησης, μόνο για τα διόδια του Στρυμονικού.


Πλιάκου Μαλλιαράς


Σας καλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε το θέμα της αύξησης στο συγκεκριμένο σταθμό και να αναλογιστείτε πως με αυτή την απόφαση επιβαρύνετε επιπλέον πολίτες που ζουν έναν νόμο που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όπως η μείωση του πληθυσμού, η υψηλή ανεργία και η χαμηλή θέση όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα.


Ζητούμε μάλιστα να εξετάσετε και το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ειδικής τιμής για τους μόνιμους κατοίκους των Σερρών, με βάση όλα σας προαναφέραμε.


Διαβάστε την ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων (που εκφράζει τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης) στις 26/8/2017.

Πατουλίδου Σπυρόπουλος

«Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε χθες δεσμευτική οικονομική προσφορά της ένωσης προσώπων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑΑ.Ε. – EGIS PROJECTS S.A., η οποία προβλέπει την καταβολή εφάπαξ τιμήματος 1.496.100.000 ευρώ.

Επιπλέον του πιο πάνω ποσού, το σύνολο των αναμενόμενων ετήσιων εσόδων που θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου κατά τη διάρκεια της παραχώρησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 850 εκατ. ευρώ (7,5% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων διοδίων, ΣΕΑ κτλ) σύμφωνα με τις προβλέψεις του χρηματοοικονομικού μοντέλου του αναδόχου, επισημαίνει το ΑΠΕ.

Ακόμη, οι επενδύσεις (υποχρεωτικές εργασίες) που ο ανάδοχος υποχρεούται να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου 420 εκατ. ευρώ.

Όλα τα πιο πάνω οδηγούν στο αποτέλεσμα ότι η συνολική αξία της παραχώρησης θα φθάσει στα 2,766 δισ. ευρώ.

Αυτό συνιστά το μεγαλύτερο τίμημα που έχει προσφερθεί μέχρι στιγμής για περιουσιακό στοιχείο του ΤΑΙΠΕΔ.»

Με… παρέμβαση Καραμανλή η τιμή από 2,40€ καθορίστηκε σε 1,00€


Μάλιστα αξίζει να θυμίσουμε πως το 2019 κατά την έναρξη λειτουργίας τότε των διοδίων στο Στρυμονικό η τιμή διέλευσης είχε οριστεί στα 2,40€.

Τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις των φορέων και τότε ΕΒΕΣ και Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη.

Ο τότε Υπουργός Υποδομών και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής με απόφασή του καθόρισε την τιμή στο 1,00€, με αποτέλεσμα να κοπάσουν οι διαμαρτυρίες και οι δύο φορείς να αποσύρουν την Δικαστική προσφυγή τους.

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Επιμελητήριου Σερρών για την υπέρογκη αύξηση των διοδίων στο Στρυμονικό

«Νέα Αριστερά» Σερρών: Πρωτιά στη αύξηση (90%) κόστους διέλευσης των διοδίων για το σταθμό Στρυμονικού

Γιώργος Τάτσιος: Επανάληψη ανοικτής συνέλευσης για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αχλαδοχώρι

Βίκυ Πανταζή: Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλα τα ζώα»

Υπεγράφη η σύμβαση για τις Επεμβάσεις καθαρισμού στον χείμαρρο του Αγίου Ιωάννη

Ο βουλευτής Χατζηβασιλείου «απαντά» με υπεκφυγές και ειρωνείες …σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις