19/06/2024
24.9 C
Serres

Έλενα Τούσκα: Καμία δημοτική αρχή δε φέρει ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο νέο κολυμβητήριο;

ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερρών και της επικεφαλής Έλενας Τούσκα αναφορικά με το «νέο κολυμβητήριο»

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας στις 15/4/2024, σε ερώτηση του κ. Χρυσάφη προς την κ. Δήμαρχο για τον «νέο κολυμβητήριο» στον ΟΒΑ, η κ. Δήμαρχος ανέφερε με χρονολογική σειρά από το 2019 μέχρι σήμερα όλες τις χρηματοδοτήσεις και τις συμβάσεις και τις αναθέσεις και τις μελέτες και τις ενστάσεις των αναδόχων και τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας και τα πήγαινε-έλα στα Υπουργεία.

Όμως χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών που σημειωτέον ξεκίνησαν το 2004, δεν μπορεί να μας δώσει.

Γιατί ναι μεν η ανάδοχος εταιρία πρέπει μέχρι τον Αύγουστο 2024 να παραδώσει τη (νιοστή) μελέτη αλλά ταυτόχρονα έχει δικαίωμα να ζητήσει παράταση που φυσικά θα λάβει γιατί «το δικαιούται».


Κι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν γιατί άμα δεν κάνεις το χατίρι του αναδόχου, ποιού θα κάνεις;..

Ευτυχώς λάβαμε τη διαβεβαίωση από την κ. Δήμαρχο ότι στο Υπουργείο υπάρχουν ευήκοα ώτα και κάποια (απροσδιόριστη) στιγμή το έργο θα ολοκληρωθεί και οι Σερραίοι θα έχουν (νέο) κολυμβητήριο.

Ο δε κ. Χρυσάφης επέλεξε να απαντήσει στη δημοτική αρχή με συνέντευξη τύπου. Και τι μας είπε;


Ανέφερε και ο ίδιος με τη σειρά του τις χρηματοδοτήσεις, τις συμβάσεις, τις αναθέσεις, τις ενστάσεις των αναδόχων που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργου.

Εν ολίγοις, καμία δημοτική αρχή δε φέρει ευθύνη για τις καθυστερήσεις.

Η δική μας ανάγνωση: όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.

20 χρόνια τώρα ο Σερραϊκός λαός περιμένει να ολοκληρωθεί το «νέο» κολυμβητήριο.


Ρωτάμε τη δημοτική αρχή, πόσο έχουν κοστίσει μέχρι σήμερα οι μελέτες, η κατασκευή του φέροντα οργανισμού (θεμέλια, κολώνες κτλ), οι επιπλέον επικαιροποιημένες μελέτες και οι πράσινες μελέτες και οι μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση ενός κουφαριού;

Πόσα χρήματα έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για ένα έργο που αν ποτέ ολοκληρωθεί σίγουρα δε θα ‘ναι «νέο»;

Ένα έργο που τόσο ανάγκη έχουν οι οικογένειες που αναγκάζονται να πηγαινοφέρνουν με δικά τους έξοδα τα παιδία τους σε κολυμβητήρια όμορων νομών γιατί και το «παλιό» κολυμβητήριο μάλλον παραπάλιωσε και δε βαστάει πια.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή, γιατί παραμένει κλειστό το κολυμβητήριο στην Κοιλάδα;

Τι μέτρα έχει πάρει ώστε να ανοίξει άμεσα, όπως απαιτούν οι γονείς των μαθητών-αθλητών που καθημερινά ταλαιπωρούνται για να προπονηθούν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο της Καβάλας;

Θα ενημερώσει η δημοτική αρχή για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται και τον κόστος τους ή περιμένουμε πάλι μελέτες, αναδόχους, βουλευτές;

Γι αυτό, τουλάχιστον, υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή ρίχνουμε στάχτη στα μάτια των δημοτών με τις εξαγγελίες για την κατασκευή του προπονητηρίου χωρίς καμία δέσμευση για τον χρόνο λειτουργίας του;

Γιατί εγκαταλείπουμε το υπάρχον κολυμβητήριο;

Μετά και απ’ αυτό το success story, ας μας πουν για την αποτελεσματικότητα των αναθέσεων και των καλών τους αναδόχων που για τα κέρδη τους μπαίνουν στο περιθώριο οι ανάγκες μας.

Ας μας πουν για τις πολιτικές επιλογές κυβερνήσεων και της ΕΕ που στο όνομα του «υγιούς ανταγωνισμού» και της «ελεύθερης αγοράς», όλα τα αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη παιδεία, την υγεία μας και τα θυσιάζουν στον βωμό του κέρδους.

Κι αν δεν έχουν να μας πουν τίποτε γι αυτά γιατί τα έχουν αποδεχθεί, ας ρωτήσουν τον Δήμαρχο Πατρέων πώς πήρε ένα στάδιο κατεστραμμένο και το έκανε στολίδι γιατί δεν περίμενε από αναδόχους και υποσχέσεις υπουργών.

Όσο νυν και πρώην «τσακώνονται» για το ποιός φταίει λιγότερο, βγάζοντας από τον κάδρο την κεντρική πολιτική ευθύνη, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον Σερραϊκό λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Είναι ξεκάθαρο πια πως η πολιτική τους είναι κοινή.

Εξάλλου το λένε με περισσή περηφάνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη Δημοτική Επιτροπή: τα έργα του Δήμου θα έπρεπε να γίνονται με απευθείας αναθέσεις.

Ξεχάστε ό,τι ακούσατε προεκλογικά.

Τη διαφορά την κάνουμε όταν οργανωμένα μέσα από σωματεία, συλλόγους και φορείς απαιτούμε να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες και όχι των αναδόχων.

Όταν απαιτούμε ο Δήμος να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και όχι των εργολάβων.

Αρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωτάθλημα όνειρο μέσα στο «Κλ. Βικελίδης»!

7 λόγοι που το το σeξ είναι καλύτερο μετά τα 50

Δάκρυσαν και οι αστυνομικοί μόλις την είδαν: 12χpονη έδωσε τέλος στη ζωή της επειδή την κορόιδευαν στο σχολείο

ΔΕΥΑΣ Δέσποινα Χατζηγαβριήλ: Οι προσπάθειες μας για την ενημέρωση των πολιτών θα συνεχιστούν

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις