17/06/2024
20.9 C
Serres

Ηράκλεια, Σιντική και Σέρρες Επισκεύτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Απόστολος Τζιτζικώστας.:”…όπως ήμασταν δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις Σέρρες, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους “


Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και συγκεκριμένα την Ηράκλεια, το Σιδηρόκαστρο και τις Σέρρες επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στις Σέρρες, ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες των τριών Δήμων, Ηράκλειας, Σιντικής και Σερρών, να επισκεφτεί σημαντικά έργα, που χρηματοδότησε και υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή και αφορούν συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, ενώ παραβρέθηκε και στην τελετή εγκαινίων της σημαντικής έκθεσης του Επιμελητηρίου Σερρών, Serexpo.Αρχικά ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε την Ηράκλεια, όπου συναντήθηκε με πολίτες και επαγγελματίες, τόσο στη λαϊκή αγορά, όσο και στο κέντρο της πόλης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο διαρκές ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και για τον Δήμο Ηράκλειας, με σημαντικά έργα υποδομής όλα αυτά τα χρόνια:

«Η φροντίδα μας για το επαρχιακό οδικό δίκτυο με αποκαταστάσεις, βελτιώσεις, σήμανση και ηλεκτροφωτισμό είναι διαρκής. Η συνδρομή μας στον αγροτικό κόσμο της περιοχής με αγροτικές οδούς σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, όπως στο Δασοχώρι επίσης.

Οι προσπάθειές μας για βελτίωση της καθημερινότητας, για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και για ανάπτυξη του τόπου αποδεικνύεται με το Κέντρο Κοινότητας, με το Πράσινο Σημείο, αλλά και με την ανόρυξη και αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων στο Βαλτερό και το Παλαιόκαστρο. Και δεν μένουμε σε αυτά.

Από το νέο ΕΣΠΑ ήδη ο Δήμος Ηράκλειας έχει τα πρώτα οφέλη, παρότι μόλις πριν από λίγους μήνες άνοιξαν οι προσκλήσεις.


Εξασφαλίσαμε ήδη τη συνέχιση λειτουργίας και την ενίσχυση δυο σπουδαίων κοινωνικών δομών, του «Παιδικού Σταθμού», που παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες για την υγεία νηπίων, αλλά και του «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ» Καρπερής, που πλέον θα παρέχει και φυσιοθεραπεία για παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρίες, ώστε να αποκατασταθούν κινητικές δυσλειτουργίες τους.


Στην πράξη κι όχι στα λόγια διασφαλίζουμε ότι η Περιφέρεια ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στους συμπολίτες μας στον Δήμο Ηράκλειας και τα επόμενα χρόνια, με τη δική σας εμπιστοσύνη».

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Σιδηρόκαστρο του Δήμου Σιντικής, όπου συναντήθηκε με πολίτες και συζήτησε μαζί τους ζητήματα της καθημερινότητας και ανάπτυξης της περιοχής.

«Όλα αυτά τα χρόνια στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύσαμε την περιοχή με σημαντικά έργα, ώστε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας, στην ανάδειξη του τόπου, στην προστασία και θωράκισή του, αλλά και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς όλους τους συμπολίτες μας.

Με την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και την ορθολογική διαχείριση για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας και με την αντικατάσταση των αγωγών στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, αλλά και με την αγροτική οδό στο αγρόκτημα Μεσαία βοηθήσαμε τους αγρότες.

Με την αποκατάσταση της παροχετευτικότητας του χειμάρρου Κρουσοβίτη θωρακίσαμε αντιπλημμυρικά την περιοχή.

Με το Κέντρο Κοινότητας προσφέρουμε πολύτιμες υπηρεσίες σε εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη και με την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου, εδώ στο Σιδηρόκαστρο, εκσυγχρονίζουμε τον Δήμο. Γνωρίζω ότι η αγωνία όλων είναι η συρρίκνωση του πληθυσμού.


Γι’ αυτή θα παλέψουμε τα επόμενα χρόνια, με τη δική σας εμπιστοσύνη, ώστε με ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις να συγκρατήσουμε τον πληθυσμό και να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερες συνθήκες για μόνιμη εγκατάσταση νέων κατοίκων», επισήμανε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης».

Ακολούθως ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στην πόλη των Σερρών, όπου επισκέφτηκε αρχικά το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και συναντήθηκε με τη διοίκηση, γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «προτεραιότητά μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ενίσχυση της δημόσιας υγείας.


Μέσα στην υγειονομική κρίση που βιώσαμε η Περιφέρεια στάθηκε στο πλευρό των λειτουργών της δημόσιας υγείας, στάθηκε αρωγός στο δημόσιο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας. Και συνεχίζει να ενισχύει όλες τις υγειονομικές υποδομές.

Διαθέσαμε 80 εκ. ευρώ για να ενισχύσουμε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. Και το νοσοκομείο Σερρών ενισχύθηκε με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, και στελεχώθηκε με επικουρικό προσωπικό, ώστε να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας.

Το ίδιο έγινε και με όλα τα κέντρα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Ήμασταν δίπλα σας στην πράξη.

Παραμένουμε δίπλα σας στηρίζοντας το πολύτιμο έργο σας στην κοινωνία. Θα είμαστε εδώ, με τη δική σας εμπιστοσύνη, για να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τις δημόσιες υγειονομικές υποδομές, για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και τα επόμενα χρόνια, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να είναι ακόμα καλύτερες, ακόμα πιο σύγχρονες».


Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε στη συνέχεια την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, το εμβληματικό μοναστήρι των Σερρών, που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά μνημεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδας.

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου δεν μπορώ παρά να εντυπωσιάζομαι από αυτό το σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο, από αυτόν τον επιβλητικό χώρο.

Και ταυτόχρονα να αισθάνομαι υπερήφανος που όλα αυτά τα χρόνια κατορθώσαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να υλοποιήσουμε τόσο σημαντικό έργο, ώστε να εξασφαλίσουμε το μέλλον της μονής, που κάνει τις Σέρρες και την Κεντρική Μακεδονία γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Αποκαταστήσαμε τη μονή, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2010, μέσα από πόρους της Περιφέρειας και η αποκατάσταση είναι υποδειγματική στο Ηγουμενείο και τη νότια πτέρυγα συνολικά. Συντηρήσαμε το μοναστήρι και εγκαταστήσαμε σύγχρονο εξοπλισμό.

Ανακτήσαμε το κτίριο των κελλιών και το κτίσμα Κουντιάδη και προστατεύσαμε παράλληλα σπουδαία ευρήματα του ιστορικού μοναστηριού, που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της μονής και του τόπου.

Και συνεχίζουμε και το επόμενο διάστημα ένα έργο, που ενισχύει την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και την καθιστά μείζον θρησκευτικό, πολιτιστικό και τουριστικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.


Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» παρέστη και στην τελετή εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης Serexpo, στις Σέρρες, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες των Σερρών.

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίξαμε από την ίδρυσή του τον μεγάλο εκθεσιακό και εμπορικό θεσμό των Σερρών, τη Serexpo.

Σε αγαστή συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών, προβάλλουμε τον τόπο μας, προβάλλουμε την επιχειρηματικότητα στις Σέρρες, προωθούμε τα προϊόντα της περιοχής.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται με πράξεις δίπλα στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και του κόσμου της εργασίας.


Υποστηρίξαμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους μέσα στην υγειονομική κρίση με το πρόγραμμα ‘Διέξοδος’. Αναπτύξαμε και αναβαθμίσαμε τις ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες του Επιμελητηρίου και υλοποιήσαμε πρόγραμμα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων των εργαζομένων και των ανέργων στις Σέρρες.

Θέλω να συγχαρώ το Επιμελητήριο και την επιχειρηματική κοινότητα των Σερρών, που στηρίζουν μαζί μας αυτόν τον θεσμό, ο οποίος διοργανώνεται σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών και τεράστιας δυναμικής, εδώ στο Επιχειρηματικό Κέντρο του Επιμελητηρίου Σερρών, στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 160 εκθέτες και πάνω από 60.000 επισκέπτες.

Και θέλω να δεσμευτώ ότι όπως ήμασταν δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, έτσι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις Σέρρες, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και τα επόμενα χρόνια, μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης, που ενισχύεται διαρκώς και δυναμώνει τις Σέρρες, δυναμώνει τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Την παρασκευή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της SEREXPO 2023 – Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης

Tο έργο επέκτασης του διυλιστηρίου της ΕΥΑΘ επισκέφτηκε o Απόστολος Τζιτζικώστας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις