18/06/2024
24.7 C
Serres

Θανάσης Μασλαρινός: Από το αισιόδοξο στο…θλιβερό!

Σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, στον οποίο περιγράφεται η λειτουργία των ΟΤΑ, στις αρμοδιότητες του δημάρχου, στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται ρητά : 1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας.

Σπυρόπουλος Πλιάκου

Στο πλαίσιο αυτό, ως δημοτική αρχή, δεν φοβηθήκαμε να αναλάβουμε ευθύνες και να δράσουμε, πάντα σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς κρατικούς και τοπικούς φορείς.

Mε κύριο γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και την ενότητά της εφαρμόσαμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο δράσης, το οποίο έβγαλε το Δήμο Βισαλτίας από την αφάνεια, τον έκανε γνωστό όχι μόνο στο πανελλήνιο, αλλά και έξω από τα σύνορα της χώρας.

Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε έργα, οργανώσαμε δράσεις, υποβάλαμε μελέτες, πετύχαμε χρηματοδοτήσεις πρωτοφανείς για το μέγεθος του Δήμου Βισαλτίας.

GOTSIKA

Σήμερα, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η έλλειψη ενεργειών εκ μέρους της κας Πλιάκου και των συνεργατών της μας γυρίζουν τουλάχιστον μια δεκαετία πίσω.

Τότε, που ο Δήμος Βισαλτίας ήταν αυστηρά περιορισμένος στα γεωγραφικά του όρια, τότε που κάθε Δημοτική Ενότητα ή χωριό έβλεπαν το διπλανό τους σαν ανταγωνιστή.

Αυτό, εμείς ,ως δημοτική αρχή, στα δύο μόνο ουσιαστικά χρόνια (λόγω κορωνοϊού), που ήμασταν ελεύθεροι να δράσουμε, καταφέραμε να το περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό.


Αντίθετα, από τις πρώτες εκδηλώσεις η κα Πλιάκου μας πάει πάλι πίσω κι αυτό είναι ολοφάνερο.

-Στην Γιορτή Γραμμάτων και Τεχνών με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών αίσθηση δημιούργησε, η «απουσία» ενός βασικού στοιχείου ουσίας αυτής της γιορτής’ η βράβευσης ενός συνδημότη μας, ο οποίος έχει προσφέρει στις τέχνες, στα γράμματα, στην παράδοση.

-Οι εκδηλώσεις από τα Πλατανούδια στη Νιγρίτα, από πενθήμερες, περιορίστηκαν σε ΔΥΟ μόνο ημέρες.

Όλοι θυμούνται :

-τον Δρόμο Θυσίας στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα.
-Την απονομή επαίνων στους επιτυχόντες στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
-Την χορωδιακή βραδιά.
-Μα κυρίως τη μεγάλη παρέλαση στη Νιγρίτα, στην οποία εκτός από τους συλλόγους και τα σχολεία της πόλης συμμετείχαν τμήματα όλων των σχολείων του Δήμου μας, σε συνεννόηση και συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού μας, όλα τα τμήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου μας καθώς και τμήμα των Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού μας.


Είναι σημαντικό λοιπόν, η κάθε διοίκηση να μη ξεχνά ότι αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης.

Το να διατηρούμε ή και να αναβαθμίζουμε ό,τι θετικό έχει ήδη γίνει, να μην το υποβαθμίζουμε απλά γιατί υπήρξε έργο της προηγούμενης αρχής, είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους δημότες.

Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε βήματα μπροστά.

Αυτά αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Βισαλτίας Θανάσης Μασλαρινος για τον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων, δράσεων, μελετών και χρηματοδοτήσεων από τη δική του δημοτική περίοδο…

Άσχετα αν τα παραδείγματα που δίνει αφορούν, μόνο εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η δημοτική του αρχή.

Σωστά;

Δήμος Βισαλτίας: 111η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας!

Τα φωτοβολταικά στο Νομό Σερρών ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια

Apolitic: Πήγε τζάμπα το εκατομμύριο από τον Αγγελίδη!

Ευρωεκλογές 2024: Ετοιμάζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Βασίλης Μαντζαρούδης: 1 χρόνο μετά ακόμα περιμένουν απαντήσεις οι γονείς του!

Στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Διαθέσιμα 65 εκατομμύρια ευρώ

Το μαρτύριο του Σίσυφου για τον ΣΥΡΙΖΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το νέο ΕΣΠΑ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις