20/05/2024
21.9 C
Serres

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: 600.000 € για τη «ΣΤΟΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στη Νιγρίτα!

Ένα πάγιο έτοιμα της κοινωνίας της Νιγρίτας , η αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου «ΣΤΟΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» στο κέντρο της πόλης της Νιγρίτας γίνεται πλέον πραγματικότητα και μάλιστα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

tsiliakoudis topkaroglou 11zon

«Πριν ένα χρόνο περίπου ως Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και Πρόεδρος του προγράμματος LEADER πραγματοποίησα επιτόπια επιθεώρηση στο κτίριο που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης της Νιγρίτας γνωστό ως «ΣΤΟΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ», συνοδευόμενος από την Γεν Διευθύντρια της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Α.Ε κα Τριανταφύλλου Ελένη, καθώς επίσης και από κλιμάκιο Μηχανικών, προκειμένου να αξιολογηθεί η δυνατότητα αναστήλωσης του κτιρίου και η μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού, που η πόλη της Νιγρίτας δυστυχώς στερείται εδώ και πολλά χρόνια.»

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του πατρός Γεωργίου Κελεμπέκη ο οποίος μου μετέφερε την αγωνία του, ότι το κτίριο πλέον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και αν δεν γίνουν άμεσες παρεμβάσεις κινδυνεύει με κατάρρευση.

«Προσωπικά δεσμεύτηκα ότι θα τα καταφέρουμε και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω δημόσια ότι, χάρη στην άψογη τεχνικά και οικονομικά προετοιμασία του σχετικού φακέλου,

Lavera

το κτίριο μέσω της επικείμενης έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων δημόσιου χαρακτήρα προγράμματος LEADER, πρόκειται να εξασφαλίσει δημόσια χρηματοδότηση ύψους 600.000,00€ και ως τα μέσα του 2025 θα παραδοθεί στους κατοίκους της Νιγρίτας ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

Η όλη προετοιμασία του φακέλου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και υψηλή τεχνική επάρκεια που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για την έγκριση στο άμεσο διάστημα από το πρόγραμμα, μιας τόσο σημαντικής για την περιοχή παρέμβασης.

Η κοινή και συντονισμένη προσπάθεια (πολιτική βούληση, διοικητική και τεχνοκρατική υποστήριξη), έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα .


iordanis papadopoulos thanasis maslarinos

Για τον λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια αυτή, τον Πατέρα Γεώργιο Κελεμπέκη , την Γ. Διευθύντρια της ΑΝΕΣΕΡ κα Ελένη Τριανταφύλλου και την μελετητική ομάδα της Αναπτυξιακής που με άριστη γνώση και με ιδιαίτερο μεράκι μελέτησαν το έργο.»

Τάδε έφη ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ως πρόεδρος του προγράμματος LEADER, αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, που φαίνεται πως βάζει το δικό του λιθαράκι σε μια δύσκολη περιοχή όπως αυτή της Βισαλτίας.

Και μάλιστα την παραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Βάνα Πλιάκου: Στόχος μας η ανάπτυξη στο Δήμο Βισαλτίας!


Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ξεκινούν οι ασφαλτικές εργασίες στη Περιαστική οδό !

Δήμος Βισαλτίας: Πλιάκου Vs Μασλαρινός!

Δημήτρης Νότας: Πετύχαμε όλοι μαζί Εργαζόμενοι, Δημοτική Αρχή και πολίτες!

«Ανεπίσημη» εταιρεία δημοσκοπήσεων «αβαντάρει» την κυρία … Μητλιάγκα;

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τον Σερραϊκό λαό!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις