18/06/2024
30.2 C
Serres

Τη Παρασκευή στη Πλατεία Ελευθερίας συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και απαίτησης απεμπλοκής της Ελλάδας από τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ καλούν σύλλογοι και φορείς * των Σερρών η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 17/05/2024 στις 19:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί συγκλονισμένος τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι προϊόν της στήριξης του κράτους-δολοφόνου από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον «στραγγαλισμό» της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα “Ύδρα” στη Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Σε όλη τη γη οι λαοί υψώνουν το ανάστημα τους στις βαρβαρότητες του κράτους-δολοφόνου, στην προκλητική και εξίσου συνένοχη υποστήριξη του από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Τα συνθήματα «να σταματήσει η γενοκτονία», «να πάψει η διεθνής στήριξη στο έγκλημα», «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», η απαίτηση για τερματισμό της κατοχής, για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, για την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους και την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων κατακλύζουν τους δρόμους, τα γήπεδα και τις γειτονιές του κόσμου. 

Lavera

Από τα πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δε λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει! 

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν θάνατο καθένας έχει ευθύνη να μη σιωπά! 


Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις! – Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

• Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

• Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.

• Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.


• Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα. 

**

  1. Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών
  2. Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σερρών (ΕΕΔΥΕ)
  3. Κίνηση Πολιτών «Γη και Ελευθερία»
  4. Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου “ο Κρουσοβίτης”
  5. Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών
  6. Σύνδεσμος Φιλάθλων “Πανσερραϊκός Che Guevara Club”
  7. Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Σερρών
  8. Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Σερρών 
  9. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών
  10. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών

Ξεκινάει τη Παρασκευή το Πανηγύρι Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας 2024

Ο Φίλιππος Σαχινίδης στις Σέρρες-Η χώρα έχει ανάγκη από καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας

Ενστάσεις στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ από την ΕΣΠΕΣΣ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις