20/05/2024
21.9 C
Serres

“Σημείο συνάντησης” και η Πινακοθήκη “Κωνσταντίνος Ξενάκης”

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πινακοθήκη “Κωνσταντίνος Ξενάκης” γίνεται ‘Σημείο συνάντησης’ στις 12 Νοεμβρίου 2023

10 Μουσεία, 4 πόλεις της Ελλάδας, 1 κοινό όραμα: Η Τέχνη και οι συλλογές των μουσείων να γίνουν περισσότερο συμπεριληπτικές σε άτομα με αναπηρία.

Σημείο συνάντησης η Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης
Σημείο συνάντησης η Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πινακοθήκη ‘Κωνσταντίνος Ξενάκης”, μαζί με άλλα 9 μουσεία της Ελλάδας, γίνεται ‘’σημείο συνάντησης”, συμπερίληψης και συν-δημιουργίας στο πλαίσιο του πρότζεκτ Σημεία Συνάντησης της Off Stream, μιας μη κερδοσκοπικής προποβουλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, ώρες 12:00-13:30, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ), το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πινακοθήκη ‘Κωνσταντίνος Ξενάκης” και η Off Stream σας προσκαλούν να συναντηθούμε γύρω από ένα επιλεγμένο έργο τέχνης, για να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά του, να γνωρίσουμε την ιστορία του δημιουργού του και μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία, να συνθέτουμε συλλογικά την δημιουργική ακουστική περιγραφή του.

GOTSIKA

Η συμμετοχική δράση κοινού, διάρκειας 75 λεπτών, είναι δωρεάν και απευθύνεται ισότιμα σε ενήλικα άτομα με και χωρίς αναπηρία, παρέχοντας ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και απτικά βοηθήματα για την προσέγγιση του έργου τέχνης.
Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη Φόρμα.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Οι δημιουργικές ακουστικές περιγραφές που θα προκύψουν από τις δράσεις των Σημείων Συνάντησης, με την επιμέλεια της Off Stream και την συμβολή του καλλιτέχνη Hichem Merouche, θα αποτελέσουν τη βάση για μια συλλογή συμπεριληπτικών καρτ ποστάλ, η οποία θα διατίθεται μελλοντικά σταπωλητήρια των μουσείων που συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

Οι συμπεριληπτικές καρτ ποστάλ πέρα από τη συνθήκη της ισότιμης πρόσβασης σε ένα εικαστικό «πανόραμα» με αντιπροσωπευτικά έργα τέχνης από δέκα μουσεία της Ελλάδας, προσφέρουν στα συμμετέχοντα μουσεία τη δυνατότητα να επεκτείνουν την προσβασιμότητα των συλλογών τους.Τα Σημεία Συνάντησης είναι ένα project της Off Stream που υλοποιείται σε συνεργασία με 10 μουσεία της Ελλάδας υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολπισμοϋ και με την ευγενική χορηγία της Ophthalmica Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής.

Οι δράσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Πινακοθήκη ‘Κωνσταντίνος Ξενάκης και στο μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Κςπτετάν Βασίλη & Κάρμεν ΚωνσταντακόποιΑου, το Ίδρυμα Α Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas Μ. Lemos Foundation, TO Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το ΊδρυμαΑθηνάς I. Μαρτίνου και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Συντελεστές “Σημεία Συνάντησης”:

Σχεδίαση, Οργάνωση και Υλοποίηση Project: Off Stream (Στέλα Αναστασάκη, Χριστίνα Βλάχου) Συνεργαζόμενα Μουσεία: MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, MOMus-Mouoeio Άλεξ Μυλωνά, ΕΜΣΤ | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, MOMus- Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πινακοθήκη ‘Κωνσταντίνος Ξενάκης’, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Μουσείο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. I. Κατσίγρα


Υποστηρικτές: Υπουργείο Πολιτισμού, Πρόγραμμα “Σημεία Στήριξης’1 (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ΊδρυμαΑ. Γ.Λεβέντη, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, Costas Μ. Lemos Foundation, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινιονικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, Hellenic Initiative Canada, Ίδρυμα Αθηνάς I. Μαρτίνου)
Χορηγός: Ophthalmica Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Εταίρος – Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Smiyl Βίντεο ΕΝΓ: Smiyl
Οπτική Ταυτότητα: ΔημήτρηςΛελάκης, ΜαρίζαΤσάκο,ινα Σχεδίαση Συλλογής Καρτ Ποστάλ: Hichem Merouche Μεταφράσεις στην αγγλική: Παρασκευή Κουτσάίδη Ηχογράφηση-Εκφώνηση: NRG Productions Web development: Desiqnerd Γ ραφείο Τύπου: Δέσποινα Πολυχρονίδου MOMus Off Stream


Στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών επίσκεψη ορθοδόξων ομογενών εξ Αμερικής

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στις Σέρρες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Σερρών Θεολόγος: Η ευταξία είναι ίδιον της λειτουργικής παραδόσεως της Εκκλησίας μας!

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφτηκε ο πρ. πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις