18/06/2024
22.6 C
Serres

Στις Σέρρες η 4 η Διακρατική Συνάντηση «Breaking Isolation»

Ο Δήμος Σερρών φιλοξενεί την 4η  Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου “BREAKING ISOLATION” (Σπάζοντας την Απομόνωση).

Το διήμερο 17 και 18 Απριλίου 2024, περισσότεροι από 30 εκπρόσωποι των δέκα (10) πόλεων που συμμετέχουν την σύμπραξη θα είναι τις μέρες αυτές στην πόλη μας όπου θα επισκεφτούν δομές κοινωνικής στήριξης και φροντίδας, θα γνωρίσουν και μιλήσουν με τους ανθρώπους τους,  αλλά και θα συζητήσουν την πορεία και την πρόοδο του έργου.

Παράλληλα θα επισκεφτούν τα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης και θα ξεναγηθούν στα ιστορικά μνημεία μας.

Το έργο BREAKING ISOLATION με επικεφαλής τη γαλλική πόλη Agen, έχει ως αντικείμενο την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, η οποία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Εκτός από το Δήμο Σερρών, συμμετέχουν οι εξής εταίροι:

Barat

  • Pombal, Πορτογαλία
  • Isernia, Ιταλία
  • Skofja Loka, Σλοβενία
  • Roman, Ρουμανία
  • Bijelo Polje, Μαυροβούνιο
  • Jumilla, Ισπανία
  • Tønder, Δανία
  • Fót, Ουγγαρία

Οι εργασίες του προγράμματος, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024, στο κτήριο της πρώην ΤΕΔΚ. Τους εκπροσώπους του προγράμματος υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικογένειας, Κοινωνικών Δομών, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Νικόλαος Φρυδάς, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Αναπτυξιακής Πολιτικής και Αθλητικών Εγκαταστάσεων κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Αθηνά Κοκκινίδου και ο κ. Δημήτριος Ρωσσάκης, από την Ομάδα του αναδόχου υποστήριξης της Α’ Φάσης.

Ο Δήμος Σερρών επενδύει στη βιωσιμότητα αλλά και στην κοινωνική ένταξη. Η ενθάρρυνση των κοινωνικά υπεύθυνων στάσεων των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα και επί του  παρόντος πολλά θέματα απαιτούν πιο ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Χρειάζονται ενεργοί άνθρωποι  για να γίνει η πόλη πιο βιώσιμη, πιο ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς. 

Στις Σέρρες υλοποιούνται  πολλές  δραστηριότητες κοινωνικής πρόνοιας και έχουν διαμορφώσει ένα δίκτυο εθελοντών μέσω μιας ψηφιακής  πλατφόρμας που θα παρέχει μια δεξαμενή ενεργών πολιτών, έτοιμους να προσφέρουν σε άτομα που έχουν ανάγκη.


Μέλη της Τοπικής Ομάδας Στήριξης, είναι, εκτός από τις κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικό Συσσίτιο- Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών), και οι παρακάτω φορείς: 

-Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης

-Σύλλογος Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» 

-Σύλλογος Γονέων & Φίλων παιδιών ΑμεΑ Νομού Σερρών


-Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγεία νομού Σερρών – Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.

-Σπίτι της Γυναίκας

-Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) – Τμήμα Μεταγωγών

-Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών – ΚΕΘΙΣ

-Gallerie ARMOS

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών από τη Θρακική Εστία Ν. Σερρών2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χωρών

Το ΟΕΕ ζητά για τις φορολογικές δηλώσεις σαφή ορισμό ημερομηνίας έναρξης-λήξης

Δίωρο αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις