28/05/2024
19.3 C
Serres

Σάββας Ρίζος: Να οικοδομήσουμε έναν Δήμο για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι!

Το 2019, ο Σάββας Ρίζος εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στις Σέρρες με το συνδυασμό του Αλέξανδρου Χρυσάφη «Συμμαχία Σερραίων».

savvas rizos vana pliakou
savvas rizos vana pliakou

Την πρώτη διετία της θητείας του διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  ενώ την δεύτερη διετία, ανέλαβε νέος Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, αναγνωρίζοντας ο δήμαρχος την εργατικότητα και αποδοτικότητα του.

Ελεύθερο Βήμα: Κύριε Ρίζο, μετά από τέσσερα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο θεωρείστε έμπειρος στη τοπική αυτοδιοίκηση. Που πιστεύετε πως πέτυχε και που υστέρησε η σημερινή δημοτική αρχή;

Σάββας Ρίζος: Ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου είναι πολύ σημαντικός και απαιτεί την αντίστοιχη σοβαρότητα και ωριμότητα.

Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία από το 2019 να τους εκπροσωπώ στο δημοτικό συμβούλιο.

Barat

Η σημερινή δημοτική αρχή με επιτυχία κατάφερε να αντιμετωπίσει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών κάτι το οποίο ακούγεται απλό αλλά δεν είναι αυτονόητο.

Θέματα όπως είναι η καθαριότητα, οι παιδικές χαρές, ο φωτισμός, ο καλλωπισμός των πάρκων, το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και άλλα κατάφεραν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα δυστυχώς όμως ο κορωνοϊός συνετέλεσε στο να καθυστερήσουν πολλά έργα υποδομής που είχαν προγραμματιστεί.


Επίσης εμπόδισε και την ομαλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου καθώς πολλές αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ελεύθερο Βήμα: Το ότι ο πατέρας σας διετέλεσε δήμαρχος θεωρείτε πως έδρασε καταλυτικά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα σας, αλλά και στην διάθεση προσφοράς στα κοινά;


Σάββας Ρίζος: Τα βιώματα που είχα από μικρός είχαν σχέση με την πολιτική, καθώς και ο πατέρας μου, ο Ισαάκ Ρίζος, πρώην προϊστάμενος Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Σερρών, διετέλεσε Δήμαρχος Στρυμονικού.

Έτσι το “μικρόβιο” της πολιτικής υπήρχε από πολύ νεαρή ηλικία μέσα μου.

Σάββας Ρίζος Δήμος Σερρών Ισαάκ Λάζαρος Κυρίζογλου
Σάββας Ρίζος Δήμος Σερρών Ισαάκ Λάζαρος Κυρίζογλου

Η διάθεση προσφοράς μου για τα κοινά ξεκίνησε επί «Καποδίστρια» καθώς συμμετείχα στο Δημοτικό «Συμβούλιο Νεολαίας» του Δήμου Στρυμονικού.


Αυτό όμως που έδρασε καταλυτικά στην ενασχόληση μου με τα κοινά είναι ότι η οικογένεια μου ζει και δραστηριοποιείται στις Σέρρες.

Η σύζυγός μου, Ειρήνη Κουρτίδου, απασχολείται στην οικογενειακή επιχείρηση, «Αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ ΚΟΥΡΤΙΔΗ Α.Ε.» και τα δυο παιδιά μας, ο Ισαάκ και η Βασιλική, μεγαλώνουν στον τόπο μας, οπότε θεώρησα χρέος μου ως γονιός να συμμετέχω ενεργά, εάν πραγματικά ήθελα να αλλάξει κάτι στον τόπο αυτό.

Καθώς οι εποχές πλέον είναι διαφορετικές προσπάθησα να συνδυάσω την εμπειρία του παρελθόντος με τα νέα δεδομένα του μέλλοντος.

savvas rizos eirini kourtidou
savvas rizos eirini kourtidou

Ελεύθερο Βήμα: Πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεται κανείς πολύ λίγα χρήματα για τα σχολεία μας και να πρέπει να προσφέρει πολλά περισσότερα; Αντέχει οικονομικά ο δήμος μας να συντηρεί και να βελτιώνει τις παλιές σχολικές μονάδες;

Σάββας Ρίζος: Η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων εξαρτάται από την κρατική επιχορήγηση.

Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και τα ποσά που διατίθενται πολλές φορές δεν επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Την πρώτη διετία της θητείας μου ως πρόεδρος σχολικής επιτροπής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχοντας μια πολύ καλή συνεργασία με τον εκλιπόντα, εκλεκτό συνάδελφο Δημήτρη Σιαμάγκα, που διετέλεσε αντιδήμαρχος Παιδείας, αλλά και με τη βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου, καταφέραμε να κρατήσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, παρά τις δυσκολίες.

Ελεύθερο Βήμα: Δυο χρόνια πρόεδρος σχολικής επιτροπής και δύο χρόνια Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ μας. Ποιο ήταν πιο δύσκολο και πόσο άλλαξε μέχρι σήμερα η άποψή σας για την αξία του πολιτισμού μας;

Σάββας Ρίζος: Παιδεία και πολιτισμός, δύο τομείς που είναι εξίσου σημαντικοί αλλά και απαιτητικοί.

savvas rizos dipethe serron5
savvas rizos dipethe serron5

Να ευχαριστήσω το δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη πρώτα που με εμπιστεύτηκε και με αξίωσε να συμβάλλω στην ανάδειξη των δύο αυτών τομέων.

Δεν μπορώ να διαχωρίσω ποιο ήταν πιο δύσκολο καθώς ο κάθε τομέας, τόσο αυτός της παιδείας, όσο και αυτός του πολιτισμού έχει τις δικές του απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες.

Πάντα στήριζα και στηρίζω την ανάδειξη του πολιτισμού και του τόπου μας, απλά διαπίστωσα από τη μέχρι τώρα θητεία μου, πόσο σημαντικό είναι όταν καταφέρεις να ενώσεις την παιδεία με τον πολιτισμό,

Τότε γίνονται θαύματα!

Ελεύθερο Βήμα: Που θεωρείται που πετύχατε και τι θα αλλάζατε αν γυρνούσε πίσω ο χρόνος στις όποιες αποφάσεις σας ;

Σάββας Ρίζος: Στην τετραετία που πέρασε και παρά τα εμπόδια που μας επέφερε η περίοδος της πανδημίας θεωρώ ότι τόσο στις σχολικές επιτροπές, όσο και στο ΔΗΠΕΘΕ έγινε σημαντικό έργο.

savvas-rizos-dipethe-spiros-mpimpilas

Πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «ταξίδεψε» σε όλα τα χωριά του Δήμου μας αλλά και σε αρκετά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν τις θεατρικές μας παραστάσεις.

Επίσης επί της Προεδρίας μου και με τη στήριξη πάντα του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Ανδρέου και το Δ.Σ. εγκαινιάσθηκαν σημαντικοί θεσμοί όπως το Καλοκαίρι της Κωμωδίας, το Εφηβικό Θέατρο για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, Βυζαντινές Σέρρες, ο Μήνας αφιερωμένος σε όλες τις Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κ.α.

savvas rizos giorgos andreou dipethe serron 11zon
savvas rizos giorgos andreou dipethe serron 11zon

Ελεύθερο Βήμα: Με δεδομένη την εικόνα που έχει σήμερα ο Δήμος Σερρών, ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σας, εφόσον εκλεγείτε, στο τέλος της πενταετίας;

Σάββας Ρίζος: Εφόσον με τιμήσει και πάλι ο σερραϊκός λαός με την ψήφο του ο προσωπικός μου στόχος είναι να δημιουργήσουμε καινοτόμες δράσεις που για πρώτη φορά θα διεξάγονται στην Ελλάδα, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου, Θεάτρου Δρόμου και Παραστατικών Τεχνών με πλήθος σεμιναρίων αλλά και πλούσιο, πρωτότυπο θέαμα.

Όπως επίσης δράσεις οι οποίες θα αναδεικνύουν τον σερραϊκό πολιτιστικό πλούτο.

Σάββας Ρίζος Δήμος Σερρών(1)
Σάββας Ρίζος Δήμος Σερρών(1)

Την τετραετία που πέρασε ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια, που παρά τις όποιες δυσκολίες καταφέραμε να αναδείξουμε τις Σέρρες και να αποτελέσουμε πόλο έλξης επισκεπτών, που για πρώτη φορά γνώρισαν τον τόπο μας.

Ζητώ λοιπόν τη στήριξη των συμπολιτών μου για να καταφέρω να ολοκληρώσω το όραμα που έχω για το Δήμο μας, για να οικοδομήσουμε έναν Δήμο για τον οποίο θα είμαστε περήφανοι.

Μέσα από το περιοδικό σας θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους συνεργάτες μου που με πίστεψαν, με εμπιστεύτηκαν και καταφέραμε πολλά, μέσα από την ομαδική δουλειά, τα χρόνια που πέρασαν.

Ρίζος Σάββας: Ζητώ την ψήφο σας με το κεφάλι ψηλά!

Σωτηρία Πάνου: Θα είναι τιμή για μένα, να είμαι και εγώ μία από τις επιλογές σας!

22 οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Νομό Σερρών – Ένας στους τρεις …κερδίζει!

Δήμος Ηράκλειας: 29 + 1 Δεσμεύσεις του Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη!

Κώστας Καραμανλής: Στις 4 Οκτωβρίου του 1974 ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία!

Αλέξανδρος Χρυσάφης: 82,25 εκατ.ευρώ για έργα υποδομής και ανάπτυξης στις Σέρρες!

Φαβορί ο Χρυσάφης σύμφωνα με δημοσκόπηση της INTERVIEW!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις