18/06/2024
22.6 C
Serres

Πραγματοποιήθηκε η 20η Γιορτή Τσίπουρου & Ελιάς Τερπνής Παρόντες οι Καλαφάτης, Αγγελούδης, Μασλαρινός και η κ. Πλιάκου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 20η Γιορτή Τσίπουρου & Ελιάς Τερπνής, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην Πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Τούμπα, που διοργανώνει ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (χειμωνιάτικο κρύο και ισχυροί άνεμοι) πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Ίσως η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συμμετοχή  του κόσμου.

Νωρίς το μεσημέρι καταναλώθηκαν τα πάντα. Τόσο τα πιάτα με τους παραδοσιακούς τερπνιώτικους ουζομεζέδες όσο και η μεγαλύτερη ποσότητα τσίπουρου που υπήρξε ποτέ.

Γνώρισαν το γνωστό διπλοβρασμένο τσίπουρο και τις ελιές που παράγονται στην Τερπνή, γεύτηκαν τους υπέροχους ουζομεζέδες που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες της Τερπνής και της Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν και χόρεψαν με τα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες.

Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσ/νίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Τούμπας «ΟΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ».

GOTSIKA

Το Δ.Σ του Συλλόγου Τερπνιωτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση  της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα τους παραγωγούς τσίπουρου της Τερπνής που για μία ακόμη χρονιά,

παρά τη δύσκολη καλλιεργητική χρονιά αλλά και  τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες παραγωγής τσίπουρου, με την προσφορά τους ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη χρονιά στην έκκληση του Συλλόγου και συνέβαλλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Επίσης το σούπερ μάρκετ Αρβανίτης Αργύριος της Τερπνής για την προσφορά σε ελιές που παράγει ο ίδιος.


Το φούρνο της Τερπνής του Κώστα Κοντού, τα κρεοπωλεία Δάρατζη Θωμά, Πριάμη Βασίλειο, Μόσχου Σωκράτη, Πάντζιου Νίκου, Κασαμπαλή Σάκη, το «Γυράδικο» Τούμπας,

το ιχθυοπωλείο του Νικολούση Νίκου, το ελαιοτριβείο Στάθη Μπλιόγκαρα, τα ζυμαρικά Λιόλια Άννα, τον Κούκο Χρηστο για τα μέλια, τον Εκλεκτό Γιάννη για τις πατάτες, τον Χασιώτη Κώστα για τα νερά, τον Δημήτρη Στεργιόγλου για την εκτύπωση των λαχείων,

τους πολυάριθμους εθελοντές τερπνιώτες και φίλους του Συλλόγου που βοήθησαν τόσο στην προετοιμασία όσο και κατά την ημέρα της εκδήλωσης καθώς επίσης  και τους οικονομικούς χορηγούς Τουτόγλου Τάσο και Μαρία Αναστασιάδη της Fibran Α.Ε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο πρ. Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πατριώτης μας κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, η νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου, ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. Λεωνίδας Ψαράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βισαλτίας κ. Μιλτιάδης Σαμαράς,


ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νίκος Ζήσης, ο πρ. Πρόεδρος της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Θεσ/νίκης κ. Κώστας Τσιαπακίδης, τα μέλη του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής και νεοεκλεγμένοι Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος Ιωάννης Ντούλας και Παναγιώτα Καρατζιά, εκπρόσωποι των Συλλόγων Αγίου Πνεύματος Θεσ/νίκης, Δήμητρας , Μεσολακκιωτών Θεσ/νίκης, Μοναστηρακιωτών Θεσ/νίκης, Νιγριτινών Θεσ/νίκης, Σησαμιωτών Θεσ/νίκης.

Έρχονται ελεγκτές της OLAF από τις Βρυξέλλες – Ελέγχουν πληρωμές και ΟΠΕΚΕΠΕ

Α. Τζιτζικώστας: Τέσσερις βασικοί άξονες για σύγχρονες, ισχυρές Περιφέρειες στη νέα εποχή Κεντρική εισήγηση στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Τουρκία, ένας δύσκολος γεωπολιτικός «παίκτης» 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις