28/05/2024
19.3 C
Serres

Παναγιώτης Καρίπογλου: Τώρα πρέπει να ληφθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις!

Τις εξελίξεις αναφορικά με το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών σχολιάζει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου όπου αναφέρει

Ο ΟΠΑΚΠΑ του Δημου Σερρών αναθέτει τον Αυγουστο του 2022 στην εταιρία «CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ» το έργο : «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΕΛΕΓΧΩΝ – ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ».

-Η ανάδοχος εταιρία ακολούθως εκπόνησε και απέστειλε προς τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α., (με κοινοποίηση προς τον Δήμο Σερρών), αρχικά το έγγραφο με τίτλο: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ» και κατόπιν τα Παραδοτέα Τεύχη, (Τεχνική Έκθεση – Σχέδια), με τίτλο «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΕΛΕΓΧΩΝ, ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕΡΡΩΝ».

-Στα παραπάνω παραδοτέα περιγράφονται αναλυτικά οι εργαστηριακοί και οπτικοί έλεγχοι που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου με τα αποτελέσματά τους, αναλύεται διεξοδικά η υφιστάμενη κατάσταση των εγκαταστάσεων καθώς και η ποιότητα των υλικών τους και υποδεικνύονται οι ενέργειες άμεσες και μεσοπρόθεσμες οι οποίες θα πρέπει να γίνουν.


-Η πιο πάνω εργασία αποκάλυψε, όπως αναγράφεται και σε σχετική απόφαση, ότι: “υπάρχει σημαντική και συνεχώς εξελισσόμενη δομική παθολογία και επικινδυνότητα σε εγκαταστάσεις του Δημοτικού γηπέδου και ειδικά:

α) στις ανατολικές κερκίδες οι οποίες έχουν πάψει ουσιαστικά να είναι λειτουργικές λόγω των εκτεταμένων και σοβαρών καθιζήσεων, παραμορφώσεων και ρηγματώσεων.

β) στο υψηλό τοίχιο λιθοδομής που γειτνιάζει με τον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και γ) στο μεταλλικό στέγαστρο των δυτικών κερκίδων για την κατασκευή του οποίου έχουν υιοθετηθεί μη έντεχνες πρακτικές”.


-Στην ίδια απόφαση ο ίδιος ο Δήμος Σερρών περιγράφει ότι “θεωρείται βέβαιο ότι δεν πληρούνται τα σύγχρονα κριτήρια επιτελεστικότητας με αποτέλεσμα οι φορείς να παρουσιάζουν ανεπάρκεια παραλαβής των φορτίων σχεδιασμού”.

-Μετά από όλα αυτά, ο Δήμος αντί να ασχοληθεί με τις ανεπάρκειες που διαπίστωνονται στην πιο πάνω μελέτη και να επικεντρωθεί στην επισκευή των κερκίδων, αντ αυτού τον Μάρτιο του 2023 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΝΕΑ (!!!!) ΜΕΛΕΤΗ στατικής επάρκειας του γηπέδου στην ίδια εταιρία, προϋπολογισμού: 299.139,14 € χωρίς Φ.Π.Α. !!!!!!

-Η Μελέτη αυτή παραδίδεται τέλη Αυγούστου 2023 και περιγράφει τα ίδια και χειρότερα με την προηγούμενη μελέτη της ίδιας εταιρίας.

-Και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος την αποστέλλει άμεσα στην Πολεοδομία του Δήμου, προκειμένου η υπηρεσία αυτή “να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”‘


-Και σήμερα έχουμε το γνωστό αποτέλεσμα.

-Πλέον, νομίζω, έχουν ειπωθεί τα πάντα και τίποτα δεν έχει μείνει κρυφό.

-Τώρα πρέπει να ληφθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις, πρώτον επ ωφελεία της ασφάλειας των μικρών μαθητών που αυλίζονται πλησίον του γηπέδου, αλλά και της ασφάλειας των συμπολιτών μας που επισκέπτονται το γήπεδο, και δεύτερον αποφάσεις που θα βοηθήσουν τον ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ να ξεπεράσει αυτόν τον Γολγοθά.

-Σε όσους λοιπόν ψάχνουν να ρίξουν τις βαρύτατες ευθύνες τους δεξιά και αριστερά, θυμίζω τη φράση του Θερβάντες:

“Τα γεγονότα, αγαπητέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας “

Π.Ε Σερρών: Ξεκίνησαν οι εργασίες στη θέση γέφυρας Ν. Σκοπού- Βαλτοτοπίου!

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών: Χειμερινά Δρομολόγια (1/10/2023 – 30/06/2024)

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η αλήθεια για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

ΜέΡΑ25 Σερρών: Να αποδοθεί το Κεντρικό Πάρκο της πόλης στους πολίτες!

Η Αμφίπολη συνεχίζει να αποκαλύπτεται: Το δεύτερο σπάνιο μυστικό που αποκάλυψε ο Τύμβος Καστά

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις