25/06/2024
22.1 C
Serres

O Πρόεδρος της Ροδόπολης άρχισε να βλέπει το νέο σχολείο μέσω του …Καραμανλή!

Ελπίζει ο Πρόεδρος της Ροδόπολης πως τέλειωσαν τα …ψέματα αναφορικά με το Δημοτικό σχολείο Ροδόπολης και πλέον άρχισε να βλέπει το νέο σχολείο μέσω του … Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή!

Πάντως μου προκάλεσε έκπληξη η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, που εν όψει της ενδεχόμενης κακοκαιρίας, τοποθέτησε τσουβάλια με αλάτι, στο προαύλιο του Διοικητηρίου, έτσι ώστε όποιος πολίτης το χρειάζεται να μπορεί να το προμηθευτεί άμεσα.

Έκπληξη προκάλεσε και η ανάρτηση του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης κ. Νίκου Μπελελή που λέει τα πράγματα με το όνομά τους!

«Για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική και μεθοδική δουλειά με την συνδρομή της ΚΤΥΠ ΑΕ που παρέχει τεχνικές συμβουλές και βοήθεια στον δήμο μας .

Με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητήθηκε η συνδρομή του εποπτευόμενου φορέα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε επιτέλους να έχουμε απλά ένα Δημοτικό Σχολείο .

GOTSIKA

Νίκος Μπελελής: Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία .

Πρόσφατα γεωτεχνικοί επισκέφτηκαν και την περιοχή μας από το υπουργείο ώστε να ολοκληρωθούν οι εξειδικευμένες απαιτήσεις για την έναρξη εξέτασης της χρονοβόρας έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού .

Σήμερα κατέθεσα στον δήμο το απαιτούμενο πιστοποιητικό κυριότητας του οικοπέδου από το υποθηκοφυλακείο Ποροΐων που για πρώτη φορά εκδόθηκε.

Πότε μέχρι σήμερα δεν έχει αναζητηθεί .

Μένει το τελικό πιστοποιητικό από το κτηματολόγιο Σιντικής

Απομένει το τελικό πιστοποιητικό από το κτηματολόγιο που ζητήθηκε από τον δήμο ώστε να οριστικοποιηθεί η διαδικασία ανάληψης αρμοδιότητας από την ΚΤΥΠ ΑΕ και επιτέλους να μπει για πρώτη φορά επίσημα η έναρξη χρηματοδότησης του έργου .


Ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για το ειλικρινές ενδιαφέρον του , γνωρίζοντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας που χρονίζει εδώ και χρόνια ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από την δημοτική αρχή ώστε να εξασφαλιστεί εντός του 2021 και η χρηματοδότηση των 4.000.000,00 για την ολοκλήρωση του νέου δημοτικού σχολείου με

  • πλήρη εξοπλισμό ,
  • αμφιθέατρο
  • και πολλές άλλες πρότυπες και βιοκλιματικές παρεμβάσεις στην ακριτική περιοχή μας .

Ο Δήμαρχος Σιντικής μου διαβεβαίωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ροδόπολης ότι τίθεται ως πρώτη προτεραιότητα του το έργο ενώ θα ακολουθηθούν πιστά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ωρίμανσης και αδειοδότησης που απαιτήθηκαν από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Η υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών θα υλοποιήσει δωρεάν και όλες της υψηλού κόστους μελέτες

Η ΚΤΥΠ ΑΕ σύμφωνα με τον κ. Μπελελή θα υλοποιήσει δωρεάν και άμεσα τις μελέτες σύμφωνα με τις εντολές που έλαβε από τον Σερραίο Υπουργό Κώστα Καραμανλή .

Μια απόφαση του Δημάρχου που αξίζει τα θερμά μου ευχαριστώ καθώς αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα της ακριτικής περιοχής μας και την ευκαιρία που έχουμε να ωριμάσουμε αλλά και να υλοποιήσουμε το όνειρο μας.


Θα παρακολουθώ πιστά συνδημότες μου την διαδικασία και θα σας ενημερώνω για κάθε στάδιο της ώστε ποτέ ξανά να μην μείνουμε σε λόγια και υποσχέσεις

Είναι μοναδική ευκαιρία και το δικό μας όνειρο να γίνει πραγματικότητα αρκεί να είμαστε έτοιμοι και να ακολουθήσουμε πιστά ότι μας λένε τελικά οι ειδικοί μακριά από πολιτικές του παρελθόντος.

Ξεκινάμε από την αρχή με γνώση και συνεργασία.» καταλήγει ο πρόεδρος της Ροδόπολης Σιντικής.

Δυστυχώς θα σας πληροφορήσω βέβαια πως υπάρχει ακόμα δρόμος για το συγκεκριμένο έργο

Αλλά αυτά στην …συνέχεια!

Προς το παρών διαβάστε περισσότερα στο Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ Σερρών για το σχολείο Ροδόπολης στη Σιντική

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις