18/06/2024
22.6 C
Serres

Νοσοκομείο Σερρών: 16 υποψήφιοι στις Σέρρες για τις θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή!

1.034 υποψήφιοι για 173 θέσεις για τις θέσεις διοικητών των νοσοκομείων ενώ 16 υποψήφιοι στις Σέρρες για τις θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Σερρών

Παναγιωτάκη, Μπαλαξής, Μασλαρινός, Πεγίδης, Χαιδευτός, Σιδερά, Ευσταθιάδης και άλλοι εννέα υποψήφιοι θα δώσουν την μάχη για τις θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Σερρών.

Ήδη πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η ηλεκτρονική εξέταση μέσω ΑΣΕΠ για τις 21 θέσεις των διοικητών και των υποδιοικητών στις ΥΠΕ, αλλά και για τις 152 θέσεις των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο τομέα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία αξιολόγησης δεξιοτήτων, με τους υποψηφίους να κάθονται στα θρανία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο τεστ δεξιοτήτων που διεξάγεται από το ΑΣΕΠ.

Barat

Στην επόμενη φάση της διαδικασίας θα γίνει τόσο ο έλεγχος, όσο και η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, όπως και η διενέργεια των προσωπικών συνεντεύξεων.

16 υποψήφιοι στις Σέρρες για τις θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Σερρών

1034 ipopsifioi 173 theseis nosokomeio serron dioikitis ipodioikitis mpalaxis maslarinos pegidis panagiotaki

Με τετραετή θητεία που μπορεί να ανανεώνεται, υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις για την κάλυψη επτά (7) θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας.

Στο νομό μας η κ. Παναγιωτάκη, ο κ. Μπαλαξής, ο κ. Μασλαρινός, ο κ. Πεγίδης, ο κ. Χαιδευτός, η κ. Σιδερά, ο κ. Ευσταθιάδης και άλλοι εννέα υποψήφιοι θα δώσουν την μάχη για τις θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Σερρών.


Παναγιωτάκη Μπαλαξής

Αντίστοιχα υποβλήθηκαν συνολικά 1.048 αιτήσεις για τις 152 θέσεις των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Με την εξέταση να περιλαμβάνει τρεις ενότητες δοκιμασιών, αυτή του Παραγωγικού Συλλογισμού, του Επαγωγικού Συλλογισμού και της Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων, μιας και οι τρεις ενότητες δοκιμασιών είναι ισοβαρείς ως προς την εξαγωγή της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης.

Οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας περιλαμβάνουν τον έλεγχο και τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, καθώς και τη διενέργεια συνεντεύξεων.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις για 21 θέσεις διοικήσεων των ΥΠΕ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις για τις 152 θέσεις διοικήσεων των νοσοκομείων.
Το ποσοστό συμμετοχής στον διαγωνισμό «άγγιξε» το 94% (μετείχαν οι 1.034 από τους 1.101 που υπέβαλαν αίτηση για τις συνολικά 173 θέσεις σε ΥΠΕ και νοσοκομεία) που αποτελεί ηχηρή απάντηση σε εκείνους που διέδιδαν ότι το τεστ δεξιοτήτων δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ή ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη διαδικασία επιλογής


Τι θα γίνει στην συνέχεια;

Πεγίδης Μασλαρινός

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 πρώτοι υποψήφιοι (με την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ δεξιοτήτων) για κάθε θέση και συνεπώς θα κοπούν όλοι όσοι δεν βρίσκονται μέσα σε αυτούς

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας τους και θα κοπούν και άλλοι οκτώ, με τους πρώτους επτά (7) να καλούνται σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, υπό το ΑΣΕΠ. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως πρώτα θα επιλεγούν οι διοικητές και υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ώστε, στη συνέχεια, οι νέοι ΥΠΕάρχες να συμμετάσχουν στις επιτροπές επιλογής για τις νέες διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας.

Μητσοτάκης Μπαλαξής 1

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις για κάθε θέση κι έχουν θεσπιστεί αυστηρά ελάχιστα (on-off) προσόντα (όπως, παραδείγματος χάριν, πτυχίο και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια προς το αντικείμενο δραστηριότητας του φορέα ή την άσκηση διοίκησης), εξασφαλίζοντας ότι όσοι επιλεγούν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και ικανότητες για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που εκδόθηκε ενιαία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όλες τις ΥΠΕ και όλα τα νοσοκομεία, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ενώ η υλοποίηση του νέου πλαισίου επιλογής και αξιολόγησης διοικήσεων φορέων του δημοσίου προχωρά με γοργούς ρυθμούς καθώς ο σχετικός νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών ψηφίστηκε από τη Βουλή μόλις στα τέλη του 2023.  

Επίσης με το νέο θεσμικό πλαίσιο πρόκειται να επιλεγούν μέσω του ΑΣΕΠ οι διοικήσεις (πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διοικητές, αναπληρωτές διοικητές, υποδιοικητές, διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι) σε 600 φορείς του Δημοσίου Τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και αν μη τι άλλο είναι ένα σημαντικό βήμα για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρότυπο διοίκησης, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής και της κοινωνίας.

Δήμος Σερρών: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην πόλη των Σερρών

Π.Ε Σερρών: Από τις 8 Απριλίου η χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμέΑ 2024

Η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα στην εκδήλωση της «Ηλιαχτίδας»

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών πλανάται ή παραπλανά;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις