18/06/2024
24.7 C
Serres

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Μητλιάγκα – Χρυσάφη με φόντο το επερχόμενο εκλογοδικείο!

Μόλις προχθές µίλησα για το ότι κερδίσαµε τον πολιτικό πολιτισµό µας, αλλά όπως φαίνεται εκ του αποτελέσµατος είχα άδικο!

Ο λόγος, τόσο τα led, όσο και το επερχόµενο δικαστήριο για τα «ροζ» ψηφοδέλτια.

Θα µου πεις όταν πήγαινε ο κ. Χρυσάφης να δώσει τα συγχαρητήρια για την εκλογή της κ. Μητλιάγκα, ούτε περίµενε κανένας περισσότερες ή λιγότερες έδρες, ούτε ακυρώσεις για …ψηφοδέλτια!

Πεγίδης Στεργίου
Πεγίδης Στεργίου

Χθες µάλιστα είχαµε δηµοτικό συµβούλιο µε την δηµοτική αρχή να έρχεται µέσω του δηµοτικού συµβούλιου να θέλει να ξεπεράσει την ακύρωση από την αποκεντρωµένη για το θέµα των led και την δωδεκαετή σύµβαση µε τον ανάδοχο, και αυτό άλλωστε λέει στην επιστολή της η κ. Μητλιάγκα.

Barat

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο «…ένα µήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και µέχρι την εγκατάσταση των νέων δηµοτικών αρχών αποφασίζει µόνο για θέµατα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέµατα που αφορούν την υλοποίηση συγχρηµατοδοτούµενων έργων».

Αν αυτό λέει ο νόµος η κ. Μητλιάγκα, όποια απόφαση κι αν ληφθεί στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, θα πάει το θέµα και πάλι στην αποκεντρωµένη για ακύρωση, έτσι ώστε τις όποιες αποφάσεις για τα φωτιστικά να τις πάρει η ίδια και το δικό της δηµοτικό συµβούλιο.

Όσο για τις απευθείας αναθέσεις που σήµερα αγγίζουν το ποσό των 400.000,00 € για δαπάνες και προµήθειες που στις περισσότερες των περιπτώσεων ούτε επείγουσες είναι, ούτε απρόβλεπτες ανάγκες καλύπτουν, καλώς τις καταγγέλει και σωστά τις προβάλει στους …Σερραίους!


Καρτερός Φωτιάδης
Καρτερός Φωτιάδης

—————————————

Από το Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε το θέμα για τα LED στο Δήμο Σερρών

Όσο για τον κ. Χρυσάφη που επιµένει πως δεν τίθεται θέµα ακύρωσης της σύµβασης για τα LED, τρέχει να προλάβει µια απόφαση του σηµερινού ∆ηµοτικού Συµβουλίου, έτσι ώστε να ξεκολήσει η υπόθεση από την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση.

Το ποια είναι η θέση της νέας δηµάρχου για το θέµα προφανώς και θα το µάθουµε, καθώς µέχρι τότε θα έχουν βγεί και οι αποφάσεις από το εκλογοδικείο.

Πάντως κακώς µέχρι σήµερα τόσο οι µεν, όσο και οι δε, είχαν άποψη για τις έδρες και έκαναν λόγο για σωστή ή λάθος …απόφαση.


Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και για την απόφαση του εκλογοδικείου, που φαίνεται να µην συνεδριάζει την ∆ευτέρα, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Συνεπώς το ίδιο θα συστήσω σε άπαντες, µιας και στα νοµικά υπάρχουν και οι …επαίοντες!

Που δυστυχώς για όλους εµάς, ίσως επειδή ξέρουν κάτι παραπάνω σωπαίνουν…επιδεικτικά

Βλάχος Μήκα
Βλάχος Μήκα

—————————————

Ο Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος έπεσε µέσα στην υπόθεση των …εδρών

Είχα τοποθετηθεί από τη πρώτη στιγµή ως προς το σφάλµα της κατανοµής των εδρών στην απόφαση του Πολυµελούς Πρωτοδικείου Σερρών περί της ανακήρυξης επιτυχόντων δηµοτικών συνδυασµών και συµβούλων,

Οι δικαστές µας, στεκόµενοι στο ύψος των περιστάσεων, είχαν τη γενναιότητα να εκδώσουν απόφαση µε τη διαδικασία της αίτησης διόρθωσης, σύµφωνα µε την οποία η Συµµαχία Σερραίων του Αλεξάνδρου Χρυσάφη παίρνει πίσω τις 2 έδρες που δικαιούται.

Με στενοχωρεί που αρκετοί συνάδελφοι ή µη, βιάστηκαν να µιλήσουν για δαιδαλώδη εκλογική νοµοθεσία και για ορθότητα της πρώτης απόφασης, διότι κάποιες φορές η νοµιµότητα είναι πολύ ξεκάθαρη, άσχετα µε το ποια παράταξη υποστηρίζει ο καθένας.

Αυτά είπε ο κ. Χαλκιόπουλος που έπεσε µεσα στην υπόθεση των …εδρών!

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Παραδόθηκε η νέα Ψυχιατρική Κλινική!

Μάρκος Μπόλαρης: Θέμα πολιτισμού η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα!

Επιμελητήριο Σερρών: Με συγκίνηση η τιμητική εκδήλωση για τον τ. Αν. Δ/ντη Γιάννη Κοτζαμπασίδη!

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: Μουσική διαμαρτυρία τη Κυριακή!

Από την Καρδίτσα ξεκινούν αγροτικές κινητοποιήσεις

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις