18/06/2024
24.9 C
Serres

Δήμος Σερρών: Την Κυριακή 14 Απριλίου στο «Let’s do it Greece» καθαρίζουμε τα δάση σε όλη την Ελλάδα!

Tο «Let’s do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, με βασικό του μήνυμα το σλόγκαν “πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα σε μια μόνο μέρα”, και έλαβε άμεσα διεθνείς διαστάσεις.

Ανδρέου Σπυρόπουλος

Στόχος του, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού.

Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν τη διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα.


Έτσι φυτεύτηκε και στη χώρα μας ο σπόρος του Lets do it World με μήνυμα, “πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα”.

Πλιάκου Μαλλιαράς

Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012.

Το μήνυμα του Let’s do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.


Στην τελευταία δράση του Let’s do it Greece 2019 στις 7 Απριλίου 2019 συμμετείχαν πάνω από 119.000 εθελοντές και εθελόντριες όλων των ηλικιών, σε πάνω από 1.600 σημεία δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, καθαρίζοντας παραλίες, ομορφαίνοντας γειτονιές, δίνοντας πνοή στα βουνά, μα πάνω απ’ όλα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού!

Την περίοδο της πανδημίας δεν υλοποιήθηκαν δράσεις και φέτος επιχειρείται μία ανασυγκρότηση σε πανελλαδικό επίπεδο, καθαρίζοντας και φροντίζοντας τα δάση, τα άλση και τους χώρους πρασίνου.

Πατουλίδου Σπυρόπουλος

Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει κάθε χρόνο από το 2012 στη μεγαλύτερη – ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα – εθελοντική εκστρατεία του Let’s Do It Greece και μάλιστα την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 έχει προγραμματιστεί η ταυτόχρονη εθελοντική εκστρατεία για όλη τη χώρα με σύνθημα «Καθαρίζουμε τα δάση σε όλη την Ελλάδα», και καλούνται να συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες, δήμοι, περιφέρειες, 3 περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ιδιώτες και πρωτοβουλίες πολιτών με σκοπό να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα.

Τα πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή για τον Δήμο μας, αφού η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών αποτελεί το κλειδί για την προώθηση του πνεύματος του υγιούς εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής προστασίας που έχει τόσο ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα μας.


Συνεπώς ορθά το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ενέκρινε την συμμετοχή του Δήμου Σερρών στην Εθελοντική Καμπάνια Let’s do it Greece 2024 – «Καθαρίζουμε τα δάση σε όλη την Ελλάδα!» που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2024, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας τις τοπικές εθελοντικές δράσεις για τον καθαρισμό, τη βελτίωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γιώργος Τάτσιος: Επανάληψη ανοικτής συνέλευσης για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αχλαδοχώρι

Ιωάννης Μπούγας Θα εισηγηθούμε την αναβάθμιση δύο εκ των τριών ειρηνοδικείων στις Σέρρες!

Υπέρογκη η αύξηση και καυγάς για τα διόδια στο Στρυμονικό!

O Κώστας Μπούμπας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου της Νιγρίτας

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Επιμελητήριου Σερρών για την υπέρογκη αύξηση των διοδίων στο Στρυμονικό

«Νέα Αριστερά» Σερρών: Πρωτιά στη αύξηση (90%) κόστους διέλευσης των διοδίων για το σταθμό Στρυμονικού

Γιώργος Τάτσιος: Επανάληψη ανοικτής συνέλευσης για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αχλαδοχώρι

Βίκυ Πανταζή: Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλα τα ζώα»

Υπεγράφη η σύμβαση για τις Επεμβάσεις καθαρισμού στον χείμαρρο του Αγίου Ιωάννη

Ο βουλευτής Χατζηβασιλείου «απαντά» με υπεκφυγές και ειρωνείες …σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις