25/06/2024
22.1 C
Serres

Κώστας Σαραφίδης: Επικίνδυνη αποστολή (ΚΕΔΗΣ – ΟΠΑΚΠΑ)

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 6/11/2023, οφείλουν να αποφασίσουν για την κατάργηση των ΝΠΔΔ και των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Ν. 5056/2023 καθώς και της Εγκυκλίου 1172/12-10-2023.

Όπως σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, κατά πάγια τακτική στην ελληνική πραγματικότητα, έτσι και σε αυτή, υπάρχει και το «παραθυράκι» της εξαίρεσης, του άρθρου 52 παρ. 1.

Η αίτηση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία θα ζητείται η εξαίρεση, θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηρι­ωμένη αιτιολόγηση, βάσει ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων.

Επιπλέον η εξαίρεση θα πρέπει να δικαιολογείται όταν τα Νομικά Πρόσωπα παρουσιάζουν δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικει­μένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης.

Barat


Υπό αυτή την έννοια θα πρέπει να εξαιρεθεί το σύνολο των Νομικών Προσώπων των Δήμων.

Στην ουσία το υπαρκτό «παράθυρο» καταργεί τα άρθρα 27 και 29.

Στην περίπτωση του Δήμου Σερρών τα υπό κατάργηση Νομικά Πρόσωπα, είναι η ΚΕΔΗΣ και ο ΟΠΑΠΚΑ.

Για να ακριβολογούμε, δύο «σφηκοφωλιές», με ευθύνη αυτών που πρωτοστάτησαν στη δημιου­ργία του σαθρού υπόβαθρου, πάνω στο οποίο οικοδομήθηκαν.Τα αντικείμενα και των δύο οργανισμών, κάλλιστα είναι δυνατό να κατα­νε­μηθούν σε υπάρχοντες τομείς του έργου του Δήμου, αρκεί να αντικαταστή­σουμε τη σοβαροφάνεια με την σοβαρότητα και τις άναρθρες κραυγές των «χαμαιτυπείων», με υπεύθυνες πρακτικές.

Οι προαναφερόμενοι Οργανισμοί δεν διαθέτουν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Εκτός αν αποσιω­πή­σουμε τα στοιχεία, και ακολουθή­σουμε την παλιά δοκιμασμένη συνταγή, του συνδρόμου της «κλειδωμένης ντουλάπας».


Το αιτιολογικό της εξαίρεσης, στην προκειμένη περίπτωση, θα μπορούσε να εκληφθεί ως κείμενο πετυχημένης επιθεώρησης, αλλά όχι ως υπεύθυνη στάση προσώπων, που ευελπιστούν στην αλλαγή παρα­δείγματος όσο αφορά τη Διοίκηση.


Άλλωστε νέος βηματισμός με λάθος νούμερο υποδήματος, είναι αδύνατος, και στην καλύτερη των περιπτώ­σεων οδηγεί σε κωμικοτραγικές κατα­στάσεις.


Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος στην προκειμένη περίπτωση είναι αντιμέ­τωπος με την ευθύνη της θέσης του και επιβάλλεται να αναμετρηθεί με το μπόι του.

Ίσως τον διαψεύσει ο καθρέπτης του και η μεζούρα.

Η αποφυγή έκφρασης γνώμης αποτελεί φυγομαχία*.


*Η μη χρήση της ορθής λέξης, και η αντικατάσταση της με τη λέξη φυγομαχία, εντέχνως παρακάμπτει την κατάσταση της λογοκρισίας.

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Άγκυρα θέτει σε αμφιβολία τη ΝΑΤΟϊκή της ταυτότητα!

Έξι σημάδια ότι έχετε πέσει σε κατάθλιψη και επιμένετε να το αγνοείτε

Λευτέρης Πετρούνιας: Η ανάρτηση για την κόρη του – «Ήρθε στη ζωή μου την πιο δύσκολη στιγμή»

Μίλτος Πασχαλίδης: Πριν από την κόρη μου, ήμουν «Ηρώδης», ήθελα να τα εξαφανίσω τα παιδιά

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις