28/05/2024
19.3 C
Serres

ΚΚΕ Σερρών: Θα μείνει εκεί το γήπεδο ή θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του κεντρικού πάρκου;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/10/2023, επισφραγίστηκε η «συναίνεση» των δύο κυρίαρχων παρατάξεων (νυν και νέας δημοτικής αρχής) στο ζήτημα της χρήσης του δημοτικού γηπέδου Σερρών.

Παρά τα διαχρονικά δομικά προβλήματα του γηπέδου και τα εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν ως τώρα για την ενίσχυση της στατικότητάς του, παρά τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφει η πρόσφατη σχετική μελέτη, τόσο ο κος Χρυσάφης όσο και η κα Μητλιάγκα εξακολουθούν να επιμένουν στη χρήση του γηπέδου με νέες παρεμβάσεις ενίσχυσης των κερκίδων και άλλων προβληματικών τμημάτων του γηπέδου.

Δύο φορές ρωτήθηκε η κα Μητλιάγκα από την πλευρά της δημοτικής αρχής (από κ. Νυκτοπάτη στην αρχή και κ. Χρυσάφη  αργότερα) αν θέλει η νέα δημοτική αρχή να υπάρχει το γήπεδο και να συνεχίσει τη λειτουργία του ή αν επιλέγει να ξεκινήσει διαδικασία για την υλοποίηση του κεντρικού πάρκου.


Η απάντηση της κας Μητλιάγκα ήταν: «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εμείς, αλλά εσείς.»

Η «απάντηση» αυτή αφορά μόνο στους κάκιστους – εγκληματικούς χειρισμούς της αρχής Χρυσάφη και όχι στο βασικό ζήτημα, στο οποίο απέφυγε επιμελώς να απαντήσει η κ,. Μητλίαγκα:


Θα μείνει εκεί το γήπεδο, με τόσα πολύ σοβαρά προβλήματα στατικότητας και την επικινδυνότητα που αυτά συνεπάγονται για ανθρώπινες ζωές, εντός και εκτός γηπέδου, ή θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του κεντρικού πάρκου;

Θα λάβει υπόψη της η νέα δημοτικής αρχή τις προτάσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Σερρών για την άμεση απομάκρυνση της ανατολικής και δυτικής κερκίδας του Δημοτικού Γηπέδου, τον εκσυγχρονισμό του πρώην Εθνικού Σταδίου για την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο, νόμιμο και ασφαλές Δημοτικό Στάδιο, την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων στο κεντρικό πάρκο και την πραγμάτωση του;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών στηρίζει την υλοποίηση του σχεδίου για το κεντρικό πάρκο και ταυτόχρονα την κατασκευή σε κατάλληλο χώρο, σύγχρονου δημοτικού γηπέδου που θα καλύπτει τις αθλητικές ανάγκες όλων των Σερραίων.


Φαίνεται πως και η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων δημάρχων. Αυτοί που στα ακριβά ιλουστρασιόν προγράμματά τους «οραματίζονται» «έξυπνες» πόλεις και ένα «δήμο κοινό μας σπίτι», δεν έχουν το στοιχειώδες θάρρος να πουν ότι ο χώρος όπου σήμερα υπάρχει το δημοτικό γήπεδο πρέπει να ελευθερωθεί για να δημιουργηθεί το κεντρικό πάρκο της πόλης, που περιμένει την υλοποίησή του εδώ και έναν αιώνα.

Αντί αυτού προτιμούν να «εξασφαλίζουν», με την αμέριστη συμπαράσταση υπουργών, στελεχών και διαφόρων παραγόντων του νομού μας, εκατομμύρια για μελέτες και έργα υποστήριξης ενός αυθαίρετου/παράνομου κτίσματος, κλείνοντας και οι δύο το μάτι στα ιδιωτικά συμφέροντα, με κορυφαίο την ΠΑΕ. 

Λεφτά στον αέρα, και σε κάποιες τσέπες βεβαίως, για να μη χάσουν την εκλογική τους πελατεία!

Αυτοί, λοιπόν, «οραματίζονται» και σχεδιάζουν το «μέλλον» της πόλης μας;


Αυτοί που ταυτίζουν το μέλλον της πόλης με τα συμφέροντα των λίγων;

Με αυτούς πρωτίστως θα παλέψει ο Σερραϊκός λαός μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση να δυναμώνει τη φωνή του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στους δρόμους των αγώνων.

Συνεδριάζει η επιτροπή τη Δευτέρα ανοίγει το Δημοτικό γήπεδο Σερρών;

Το κόστος επισκευής του δημοτικού γηπέδου Σερρών ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ!

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η Δημοτική Αρχή της «Συμμαχίας Σερραίων» πορεύεται με έργα και όχι με λόγια!

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Στόχος μας να ανοίξει το γήπεδο με ασφάλεια!

Δημήτρης Νότας: Πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή όλων για να γίνει νέο γήπεδο στις Σέρρες!

Όλοι όσοι «παίζουν» με το δημοτικό γήπεδο Σερρών βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος!

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις