25/06/2024
22.1 C
Serres

ΚΕΔΗΣ – ΟΠΑΚΠΑ: Χωρίς πρόταση ο Χρυσάφης – Φυγομάχησε η παράταξη Μητλιάγκα!

Χωρίς πρόταση για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Σερρών και συγκεκριμένα τη ΚΕΔΗΣ, τον ΟΠΑΚΠΑ αλλά και τις σχολικές επιτροπές ο Χρυσάφης ενώ φυγομάχησε η παράταξη Μητλιάγκα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

«… νέος βηματισμός με λάθος νούμερο υποδήματος, είναι αδύνατος, και στην καλύτερη των περιπτώσεων οδηγεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος στην προκειμένη περίπτωση είναι αντιμέτωπος με την ευθύνη της θέσης του και επιβάλλεται να αναμετρηθεί με το μπόι του. Ίσως τον διαψεύσει ο καθρέπτης του και η μεζούρα. Η αποφυγή έκφρασης γνώμης αποτελεί φυγομαχία*…» έγραφε χθες ο καλός φίλος Κώστας Σαραφίδης και μου φαίνεται πως είχε δίκιο…

Σαραφίδης Γεωργούλας
Σαραφίδης Γεωργούλας


Και αυτό γιατί δεν ήταν και τόσο δύσκολο ως θέμα η κατάργηση ή μη των Νομικών Προσώπων του Δήμου ΟΠΑΚΠΑ (Αθλητισμός, Παιδοβρεφονηπιακοί σταθμοί) και ΚΕΔΗΣ (Πολιτισμός, παράδοση).

Άπαντες περίμεναν μάλιστα πως η εισήγηση του σημερινού Δημάρχου Σερρών θα ήταν να διατηρηθούν και τα δύο Νομικά πρόσωπα.

Και αυτό δεν θα ήταν σίγουρο, μιας και το Υπουργείο Εσωτερικών για την διατήρηση των Νομικών Προσώπων, ζητά επαρκεί τεκμηρίωση τόσο ποσοτική, όσο και ποιοτική, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στο υπουργείο μέχρι στις 15 Νοεμβρίου, για να κρίνει αν συντρέχει λόγος διατήρησης ή διαφορετικά θα το καταργήσει και οι όποιες αρμοδιότητες θα μεταφερθούν στον Δήμο.

Lavera

Έλα όμως που στην συνεδρίαση ο κ.Χρυσάφης έβγαλε «λευκή πετσέτα» και ζήτησε την όποια απόφαση να μην την λάβει το σημερινό, αλλά να την λάβουν μαζί και το σημερινό αλλά και το αυριανό δημοτικό συμβούλιο, μετά φυσικά από την πρόταση της νέας δημάρχου κ. Μητλιάγκα.

Πράγμα που αιφνιδίασε την παράταξη της κ. Μητλιάγκα και άρχισε μια συζήτηση για ουσιαστική μετάθεση ευθυνών για το ποιος και γιατί θα πρέπει να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση.

Χρυσάφης Μητλιάγκα
Χρυσάφης Μητλιάγκα

Ο κ. Χρυσάφης ζήτησε να υιοθετηθεί ή οποία πρόταση θέλει η νέα δημοτική αρχή, ενώ η κ. Μητλιάγκα ζήτησε να προχωρήσει ο δήμαρχος στην εισήγηση επί του θέματος!


Με την ίδια να αποφεύγει να πάρει οποιαδήποτε θέση, καθώς ούτε έχει όλα τα στοιχεία, αλλά και τις όποιες εισηγήσεις των οργανισμών, αλλά και τα αναλυτικά οικονομικά πεπραγμένα, όπως και τους απολογισμούς των επιχειρήσεων.

Την λύση έδωσε ο κ. Παπαβασιλείου, που ζήτησε την αναβολή του θέματος, μέχρις ότου έρθουν στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, όλα τα οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να υπάρξει επιτέλους μια … πρόταση.
Συνεπώς το Δημοτικό μας συμβούλιο θα ξανασυνεδριάσει την άλλη βδομάδα, αφού ετοιμαστούν τα οικονομικά στοιχεία, ενώ έχει ενδιαφέρον ποια πρόταση θα φέρει στο τραπέζι και η μία, και ποια η άλλη πλευρά!


Σκέψου δηλαδή την τελική απόφαση να την παίρναμε … μόνοι μας!

Χατζηβασιλείου Λεονταρίδης
Χατζηβασιλείου Λεονταρίδης

Εορτασμός ημέρας πολύτεκνης οικογένειας 2023 από την Ένωση Πολυτέκνων Σερρών


Στο Μαξίμειο η αίθουσα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος!

Για την υποψηφιότητα της Μητλιάγκα: Το ενδιαφέρον στρέφεται στον …Αγγελίδη!

Στις Σέρρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Σερρών Θεολόγος για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: Ένα πνευματικό κεφάλαιο αδαπάνητο που θα πλουτίζει και θα εμπνέει τις επόμενες γενιές!


Δήμος Σερρών: Δήμαρχος η Βαρβάρα Μητλιάγκα με 23 δημοτικούς Συμβούλους

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις