22/07/2024
32.5 C
Serres

«Σύγκρουση» Δούκα – Κυρίζογλου για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ

Αύριο Σάββατο 2 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου.

Στην Συνέλευση θα ψηφίσουν 535 εκλογείς, εκ των οποίων οι 332 δήμαρχοι της χώρας, οι 178 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη Γενική Συνέλευση και 25 εκλογείς που διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Μεγάλο φαβορί ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, που θα συγκρουστεί για την Προεδρία με τον Δήμαρχο της Αθήνας Χάρη Δούκα, που έχει την στήριξη σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Το Σάββατο η μάχη της ΚΕΔΕ Δούκας vs Κυρίζογλου

Σύγκρουση Δούκα – Κυρίζογλου για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ

Για το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 ορίστηκαν οι εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, καθώς τόσο ο Λάζαρος Κυρίζογλου όσο και ο Χάρης Δούκας διεκδικούν τη θέση με τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε ΠΕΔ να καλούνται να παρευρεθούν στην γενική συνέλευση.

Lavera

«Αυτοδιοίκηση Τώρα»


Πυρετώδεις είναι οι διεργασίας στο γραφείο του Χάρη Δούκα με στόχο να παρουσιαστεί το Σάββατο ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο νίκης που αποσκοπεί να κερδίσει τις 15 από τις 31 έδρες του ΔΣ της ΚΕΔΕ καθώς ο κ. Δούκας ως δήμαρχος Αθηναίων κατέχει εξ οφίτσιο την 31η έδρα.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δούκας δέχεται εισηγήσεις για πολλά πρόσωπα αλλά η τελική επιλογή των υποψηφίων έχει κριτήρια που έχουν να κάνουν με την εμπειρία, την όρεξη για δουλειά και βέβαια την γνώση της Αυτοδιοίκησης είτε αυτή αφορά νέα πρόσωπα είτε παλαιούς γνώριμους του θεσμού.


Πλιάκου Δούκας

Προτάσεις για υποψήφιους υπάρχουν και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν τον κ. Δούκα στον αγώνα που ξεκίνησε.


Στη διακήρυξή του ενόψει των εκλογών ο κ. Δούκας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όλη την Ευρώπη, παραμένει ο θεσμός που συγκεντρώνει την υψηλότερη εμπιστοσύνη των πολιτών.


Την τελευταία 5ετία όλες οι εκθέσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Βάσκο Άλβες Κορδέιρο, καταγράφουν σταθερά, ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές είναι η μόνη μορφή διακυβέρνησης που εμπιστεύεται περισσότερο από το 50% των πολιτών.


Το 2023, η Ευρώπη έζησε το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ και αυτό είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής μαζί με πυρκαγιές, καύσωνες, ξηρασίες, καταιγίδες και πλημμύρες.


Βέρρος Παλάζη 1


Σε αυτό το περιβάλλον, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει θεατής, αποκτά κρίσιμο ρόλο.


Η Ευρώπη σχεδιάζει και υιοθετεί χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση και έτσι ισχυροποιεί τον ρόλο των πόλεων και των περιφερειών.


Το ψηφοδέλτιο Χ. Δούκα θα περιέχει  πολλά ονόματα, όπως του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, της δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη, του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέκα ενώ θα το πλαισιώσουν και οι:


Γιάννης Μαλανδράκης- Δήμαρχος Πλατανιά, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Αντώνης Γκουντάρας Δήμαρχος Αγιάς, ο Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης Δήμαρχος Ηράκλειας, ο Σπύρος Σταματόπουλος Δήμαρχος Σικυωνιών, ο Νίκος Σταυρέλης Δήμαρχος Κορινθίων, ο Μανώλης Κοκοσάλης Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσιών, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος Δήμαρχος Αιγιαλείας, ο Δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, κ.α.

«Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι»

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Κυρίζογλου στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία και στο ψηφοδέλτιο του συμμετέχουν 28 Δήμαρχοι και 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι, με ισχυρή εκπροσώπηση Δήμων, όχι μόνο μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και από την Περιφέρεια και κυρίως από μικρούς ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς Δήμους.

Οι υποψήφιοι διαθέτουν σημαντική εμπειρία κι έχουν την ικανότητα να υλοποιήσουν το σχέδιο δράσης της παράταξης, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, η σύνθεση του ψηφοδελτίου αποδεικνύει πως προτεραιότητα της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” αποτελεί η ισότιμη αντιμετώπιση των ζητημάτων όλων των Δήμων, ανεξαρτήτως μεγέθους, με έμφαση στη στήριξη του έργου και της προσπάθειας των νέων αιρετών διοικήσεων των μικρών Δήμων της χώρας, που έχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΣΎΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ» είναι οι Δήμαρχοι

Αμπατζόγλου Θεόδωρος (Αμαρουσίου), Αναστασιάδης Φίλιππος (Παγγαίου), Ανδρεάδου Ελπινίκη (Λαγκαδά), Αποστολόπουλος Ηλίας (Παπάγου-Χολαργού), Βεργίνης Ξενοφών (Λευκάδας), Γιαννάκης Βασίλειος (Φλώρινας), Ζορμπάς Ιωάννης (Αίγινας), Καστρινός Αλέξιος (Πηνειού), Κελαφογιάννης Σωκράτης (Ανωγείων), Κολιάδης Αλέξανδρος-Βασίλειος (Ρόδου), Κούλης Ευστάθιος (Γορτυνίας), Κυρίζογλου Λάζαρος (Αμπελοκήπων-Μενεμένης), Κυρμανίδης Ηλίας (Καμένων Βούρλων), Κωνσταντέλλος Γρηγόριος (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), Λαγουδάκος Ιωάννης (Περάματος), Λιανός Δημήτριος (Νάξου και Μικρών Κυκλάδων), Μάγγος Φώτιος (Λειψών), Μαλαφής Ιωάννης (Χίου), Μαλτέζος Ιωάννης (Άργους-Μυκηνών), Μαμάκος Αθανάσιος (Λαρισαίων), Μιτζικός Μιχαήλ (Νοτίου Πηλίου), Παπαναστασίου Γεώργιος (Αγρινίου), Παπασιώζος Κωνσταντίνος (Νικολάου Σκουφά), Ραβιόλος Ελευθέριος (Καρύστου), Σινάνης Κωνσταντίνος (Αγίου Ευστρατίου), Τσακίρης Παντελεήμων (Ωραιοκάστρου), Τσιάκος Βασίλειος (Καρδίτσας) και ο κ. Χαρχαλάκης Ευστράτιος (Κυθήρων)

Το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξης:

09:00 – 10:00: Διαπίστευση συνέδρων.
10:00 – 10:30: Διαπίστωση απαρτίας
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Έγκριση Κανονισμού Εργασιών ΙΖ ́ Γενικής Συνέλευσης
10:30 – 11:30: Καλωσόρισμα Δημάρχου Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα

Χαιρετισμός Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Λάζαρου Κυρίζογλου / Χαιρετισμοί Πολιτικής Ηγεσίας Υπουργείου Εσωτερικών


11:30 – 13:00 Τοποθετήσεις Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων
13:00 – 14:00 Διάλειμμα
14:00 – 19:00 Έναρξη διαδικασιών εκλογής (ψηφοφορία) μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε. 2024 – 2028
19:00 Λήξη ψηφοφορίας

Δήμος Σερρών: 29.140 ευρώ για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις 2024!

Ευδοκία: Η Αγία ποu με την προσεuχή ανέστnσε το γιό του Βασıλιά

Δωρεά 10 νέων υπολογιστών της EN.ΕΛ.Ν.Μ.Ε στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως!

Δήμος Νέας Ζίχνης: Πρόεδρος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η Δρακούλη Κωνσταντινιά!

Στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών Προσθέστε και άλλους 75 φιλάθλους

Υπεγράφη η σύμβαση για την Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης ΤΟΕΒ Νιγρίτας

Δήμος Σερρών: Με αφορμή τις αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν οι απευθείας αναθέσεις;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις