18/06/2024
22.6 C
Serres

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου η προσφυγή της ΚΕΔΕ

Για την ακύρωση της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου η προσφυγή της ΚΕΔΕ

dimitris sotiriadis giorgos kadis serres

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ, μαζί και 164 δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους, καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί επιβολής του τέλους ταφής στους δήμους έως την έκδοση της οριστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να σταματήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική τους επιχορήγηση για την αποπληρωμή ενός τέλους, που η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αντισυνταγματικό και άδικο.

Στη συνεδρίαση επανήλθε επίσης προς συζήτηση και το ζήτημα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και των πρόσφατων αλλαγών.

Lavera


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που ψηφίστηκαν δεν λύνουν το πρόβλημα της υπερδόμησης των πόλεων και ότι οι λόγοι των δύο αποφάσεων του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας εξακολουθούν να υφίστανται και μετά την ψήφιση της τροπολογίας καθώς και ότι μια νέα προσφυγή θα φέρει και νέες εκπλήξεις.

Η νεότερη εξέλιξη για το θέμα, που προστέθηκε κατά τη συζήτηση και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, «είναι πως το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την ΕΔ 72/2024 απόφασή του, μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,  αναστέλλει την εκτέλεση της 31984/12.4.2024 απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την ακύρωση της εσωτερικής διαταγής του δήμου, με την οποία αναστέλλεται η έκδοση από την Υπηρεσία Δόμησης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΝΟΚ, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της προσφυγής από το ΣτΕ.


Σκέψου λέει να καίγεται κάποιος και να χρειάζεται να περιμένει μισό χρόνο, γιατί είναι ανέτοιμο το Ελληνικό Δημόσιο!
Αν μιλάμε για ιστορίες καθημερινής … τρέλας;Από τους Δήμους όλης της χώρας χάνεται και το τέλος παρεπιδημούντων;

filio sarantidou sakis gatsios serres

Όσο για την  μη απόδοση στους δήμους του τέλους παρεπιδημούντων (0,5%), μαθαίνουμε πως το ποσό έχει φτάσει στα 120 περίπου εκ. ευρώ.

Θα μου πείτε με την κατάργηση της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την καταχώρηση των εισπράξεων από τις επιχειρήσεις, πλέον οι δήμοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ούτε ποιες επιχειρήσεις δηλώνουν τις εισπράξεις, ούτε το ύψος του ποσού που αποδίδουν.

Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΚΕΔΕ επαναφέρει το αίτημα για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας, ενώ παράλληλα ζητά την αύξηση του ύψους του τέλους παρεπιδημούντων από το 0,5% στο 2%, καθώς όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, το 0,5% ορίστηκε σε εποχές που «ψάχναμε τον τουρισμό».

Ενώ σήμερα πολλές περιοχές δοκιμάζονται από τον υπερτουρισμό και δαπανούν τεράστια ποσά για την εξυπηρέτηση των πολλαπλών αναγκών που συνεπάγονται για τις πόλεις.
Αν βέβαια ξαναλειτουργήσει η πλατφόρμα, κάτι που δεν φαίνεται να θέλει το δημόσιο, γιατί σε ενδεχόμενη νέα αγωγή των Δήμων το ποσό να μείνει κολλημένο στο 120.


Όσο δηλαδή είναι …σήμερα!

Σπύρος Μισιρλής: Στη δημοσιότητα όλες οι απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Σερρών

Ξεκινά η μεταρρύθμιση-Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον ΕΛΓΑ!

Ανοιχτή ακρόαση για την «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας το Σάββατο 18 Μαΐου ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

Πάνω από 500 αθλητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do στις Σέρρες

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις