18/06/2024
24.9 C
Serres

Καμπανάκι κινδύνου από τη ΔΕΥΑΣ στο Δήμο Σερρών!

Σύμφωνα με τον Γενικό Δ/ντη της ΔΕΥΑΣ κ. Σαφαρίκα, ο Δήμος Σερρών έχει οφειλές εδώ και έτη προς την ΔΕΥΑ Σερρών, που εξακολουθούν να παραμένουν και αυξάνονται, παρά τις όποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί κατά καιρούς, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να έχει καταστεί για την ΔΕΥΑ Σερρών, ως μείζον, λόγω του γεγονότος ότι διακυβεύεται η ίδια η λειτουργία της ΔΕΥΑ Σερρών, εξαιτίας της μειωμένης ρευστότητας που προέρχονται από τις οφειλές του Δήμου.

Κοτσακιαχίδης Μπόζης

Και οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, την 19.02.2024 ανέρχονταν σε 2.694.818,19 €, παρά τους όποιους συμψηφισμούς στους οποίους έχει καταλήξει η ΔΕΥΑ Σερρών ως και τον Φεβρουάριο του 2024.

Μάλιστα ο κ. Σαφαρίκας τόνισε στο Διοικητικό Συμβούλιο πώς πρέπει να κινηθεί η διαδικασία κατάσχεσης για το ποσό των 786.395,98 € (2.536.395,98 – 1.200.000,00 – 550.000,00 = 786.395,98€) που υπολείπεται από το σύνολο της διαταγής πληρωμής.

Μάλιστα μετά και την ενσωμάτωση των Νομικών προσώπων της ΚΕΔΗΣ και του ΟΠΑΚΠΑ, ο Δήμος Σερρών οφείλει στην ΔΕΥΑ Σερρών από καταναλώσεις νερού, ποσό της τάξης των 2.694.818,19€, σύμφωνα με τα βιβλία και στοιχεία της Υπηρεσίας της 19.02.2024.


Το ωραίο είναι πως αντί να υπάρξει επίλυση του θέματος, ο Δήμος Σερρών εντελώς αναίτια προέβη σε δέσμευση φορολογικής ενημερότητας της ΔΕΥΑ Σερρών.

Φραστανλής Τάτσιος

Από την άλλη μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις που έχουν γεννηθεί εξαιτίας της μη πληρωμής από την πλευρά του Δήμου Σερρών, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑ Σερρών να αναζητεί 5,12 εκ. ευρώ , καθώς πάνω από 1.77 εκατομμύρια να είναι το σημερινό χρέος προς τη ΔΕΗ.

Συνεπώς ο Δήμος Σερρών πρέπει άμεσα να ξεκινήσει καταβολές, γιατί πλέον αυτές μετά και την συγχώνευση των ΝΠ κυμαίνονται σε 850 χιλ. € ετησίως.


Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, ανέφερε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε την προσπάθεια η οποία δεν θα κρατήσει 2-3 χρόνια και θα είναι μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια λύση με κάποιο τρόπο. 

Ήδη έχει κάνει τις προτάσεις του ο Γενικός Δ/ντής της ΔΕΥΑ Σερρών και θεωρούμε ότι η μοναδική λύση δεν είναι να πάμε να κάνουν κατασχέσεις κατέληξε η κ. Μητλιάγκα.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής αντέτεινε πως όντως οι προτάσεις έχουν γίνει από το προηγούμενο έτος, και μάλιστα έχουν γίνει αποδεκτές από την πλευρά του Δήμου Σερρών, όμως πάγωσαν αμέσως μετά τις εκλογές. 

Έτσι το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να συνεχισθεί η διαδικασία για την είσπραξη των οφειλών και παράλληλα να δοθεί στην Πρόεδρο και Δήμαρχο Σερρών πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να προσπαθήσει να βρει μια λύση που δεν θα δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας σε κανέναν.


Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα που υφίσταται, έτσι ώστε αφενός τόσο ο Δήμος Σερρών, όσο και η ΔΕΥΑ Σερρών να επικεντρωθούν στο έργο τους και να προσφέρουν στους Δημότες , όλα όσα πραγματικά αξίζουν και ειδικότερα, καλύτερη παροχή υπηρεσιών και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Μήπως και να μαζέψουν τα … οφειλόμενα;
Που ξεπερνούν τα δέκα …εκατομμύρια;

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου θέλει στις Σέρρες campus Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Φαύλος ο πληθωρισμός της απληστίας τρέχει η ακρίβεια….

Ξεκινά η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας στο Νομό Σερρών

Κέντρα Υγείας Δήμου Σιντικής: Πολλά τα προβλήματα, σύμφωνα με το ΚΚΕ

Προβληματισμένοι οι Σερραίοι έμποροι από τη πορεία της αγοράς

Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Τζιτζικώστας, τα “Τσιπράκια” και το.. Κόσοβο!

Σερραϊκή εταιρεία θα κατασκευάσει το νέο δικαστικό μέγαρο…στην Κω!

«Έφυγε» πλήρης ημερών ο Νίκος Κλείτος, Λίνα μου να ζήσεις να τον θυμάσαι …

Τελευταίος σε όλη την Ελλάδα ο Δήμος Αμφίπολης ψήφισε προϋπολογισμό;

Προκριματικές εκλογές για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις