18/04/2024
18 C
Serres

Κ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία

«Για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Μελίκη του Νομού Ημαθίας.

Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη για το 2024 στην περιφέρεια, ενώ για το αναστηλωμένο ανάκτορο του βασιλιά των Μακεδόνων Φιλίππου Β’ στις Αιγές, το οποίο θα εγκαινιάσει στη συνέχεια, τόνισε πως «έχει πολιτιστικό και εθνικό χαρακτήρα διότι επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων».

«Μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και φως»

«Καθώς ξημερώνει το 2024, πιστεύω ότι, μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο φως, με περισσότερο ήλιο, όπως ηλιόλουστη είναι και η σημερινή μέρα.

Σε μια Ελλάδα η οποία θα αναπτύσσεται, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Lavera

Με έναν αγροτικό κόσμο ο οποίος, παρά τις δυσκολίες που όλοι αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν, γνωρίζει πολύ καλά ότι απολαμβάνει τη στήριξης αυτής της κυβέρνησης και στα εύκολα και στα δύσκολα», είπε στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Μελίκης ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει νυχθημερόν να αναμετριέται με τα πολλά προβλήματα»

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι «αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει νυχθημερόν να αναμετριέται με τα πολλά προβλήματα.


Γιατί τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ. Δεν τα κρύψαμε ποτέ κάτω από το χαλί, αλλά αποδείξαμε ότι με σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα, με αποτελεσματικότητα, όλα τα προβλήματα μπορούν τελικά να λυθούν».

«Πολιτιστικός πόλος παγκόσμιας εμβέλειας»

Αναφερόμενος στα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β’, είπε πως «είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της πατρίδας μας» και σημείωσε: «Είναι μια κίνηση η οποία δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα,

καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σας σε έναν πολιτιστικό πόλο, τολμώ να πω παγκόσμιας εμβέλειας».


«Για μένα είναι μεγάλη τιμή που ως πρωθυπουργός της πατρίδας μας θα έχω την ευκαιρία να συνδέσω το δικό μου όνομα και το όνομα της κυβέρνησής μας με αυτά τα εμβληματικά έργα αναστήλωσης που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε το κέντρο της Μελίκης, αντάλλαξε ευχές με κατοίκους και απευθύνθηκε σε όσους είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία.

Τους ευχαρίστησε γιατί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου η Μελίκη έδωσε στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό μεγαλύτερο από 50% και υπογράμμισε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι η αγάπη μου για τη Μακεδονία, η αγάπη μου για την Ημαθία, είναι σταθερή και διαχρονική».

Είπε, ακόμα, ότι στους αγρότες δόθηκαν αποζημιώσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. 

Η εισφορά των αγροτών ήταν 500 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός έβαλε 500 εκατομμύρια παραπάνω, τα οποία δεν θα τα είχε εάν η οικονομία μας δεν αναπτυσσόταν τόσο γρήγορα.

Γιατί βλέπετε πως όλα συνδέονται τελικά και πως κεντρικός μας στόχος είναι η συλλογική ευημερία να μετατρέπεται πάντα σε ατομική προκοπή, είπε ο πρωθυπουργός.

Πώς θα εφαρμοστούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ Αλαλούμ, άλλος στο τραπέζι και άλλος στο delivery

Μείωση 10% στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως το 2023

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) από την Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφερειας Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις