22/07/2024
31.9 C
Serres

Η νέα ΚΑΠ, η μεταθέσεις αστυνομικών και το Επιμελητήριο Σερρών!

Κανένας υπουργός της ΝΔ δεν ξέρει από αγροτικά άπαντες ακολουθούν τις θέσεις της Ε.Ε.

νεα καπ

Όταν όλοι χαίρονταν για την νέα ΚΑΠ κανένας δεν περίμενε αυτή την κατάληξη
Σε όλη την Ευρώπη

Από τους δικούς μας τέσσερις υπουργούς που ασχολήθηκαν , μεταξύ αυτών και η κ. Αραμπατζή, εστω και ως υφυπουργός φτάσαμε στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Αρχικά δεν ασχολήθηκε κανένας σοβαρά με το θέμα..
Για τους μικρούς παίχτες όπως η Ελλάδα πέρασε στο ντούκου η νέα ΚΑΠ.

Barat


Τώρα όμως που μπαίνει σε εφαρμογή, ανοίγουν πλέον τα χαρτιά και βλέπουμε τι αλλάζει στη ζωή των αγροτών μας, βλέπουμε πως μας αφορά όλους. 
Η νέα ΚΑΠ πάνω από όλα μπαίνει το αποτύπωμα της πρωτογενούς παραγωγής πάνω στο περιβάλλον της Ευρώπης.

Δηλαδή οδηγούμε τους Ευρωπαίους αγρότες στο να μην… πολυκαλλιεργούν, για να κάνουμε την Ευρώπη πιο πράσινη και τις ανάγκες της ΕΕ σε αγροτικά προϊόντα θα τις καλύψουμε από άλλες, τρίτες χώρες.

Δηλαδή καθαρή η Ευρώπη και θα παίρνουμε από αλλού τα λεμόνια και τα πορτοκάλια
Όπως για παράδειγμα το λιγνίτι που έχουμε άφθονο, αλλά τον πουλάμε και μάλιστα τζάμπα στους σκοπιανούς για να παράγουν ρεύμα και εμείς να το αγοράζουμε πανάκριβο γιατί εμείς είμαστε οικολόγοι και Ευρωπαίοι.


Τρομάρα μας

Αλλά ας πούμε ότι δουλεύει αυτό το σύστημα κι ότι όλα έρχονται από τρίτες χώρες
Ο Έλληνας αγρότης τι ακριβώς θα απογίνει;
Ουσιαστικά, του λέει αποχαιρέτα τις καλλιέργειες.

Δεν συμφέρεις, ξοδεύεις πολύ νερό, ρεύμα, πετρέλαιο, οπότε αποχαιρέτα τα χωράφια σου και στο πλαίσιο αυτό αποχαιρέτα την ύπαιθρο, τα χωριά, τις κωμοπόλεις, τα μικρότερα αστικά κέντρα. 

Φυσικά, είδαν τώρα τις αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία, από το Βέλγιο προφανώς, ακόμη κι από τη μακρινή Πορτογαλία κι είπαν όλοι μαζί το απλό: 

No farmer, no food.
Σε απλά ελληνικά δηλ., χωρίς εμάς δεν θα έχετε να φάτε.


Και οι Βρυξέλλες, δηλ. η ηγεσία της ΕΕ, με τα γνωστά αντανακλαστικά… βραδύποδα, τώρα τρέχει να μετριάσει τη ζημιά, καθώς διαπιστώνει πως αυτά που αποφασίστηκαν δεν περνούν αμάσητα από τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων παραγωγών, καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, γιατί εδώ πρόκειται για τη ζωή τους ολόκληρη….


Για όλους τους αγρότες “Ασπιρίνες”»” τα μέτρα της κυβέρνησης

Τα προηγούμενα 24ωρα είδαμε και τους δικούς μας αγρότες να κινητοποιούνται, με το βάρος στην περίοδο της μεγάλης έκθεσης Agrotica.

Έδωσαν δυναμικό «παρών», η κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός έκαναν ρελάνς με την ανακοίνωση δέσμης μέτρων, οι αγρότες αυτά τα είδαν… ασπιρίνες, αποχαιρέτησαν τη ΔΕΘ κι αύριο στη Νίκαια της Λάρισας αποφασίζουν για κλιμάκωση, θα δούμε πώς, των αντιδράσεών τους.

Αυτήν τη φορά οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τις προηγούμενες.

Με τα μπλόκα στους δρόμους και τους αποκλεισμούς.

Τα αιτήματά τους για το κόστος παραγωγής, το κόστος της ενέργειας, του ανταγωνισμού, το ύψος των τιμών στα προϊόντα τους, τους ελέγχους τιμών από το χωράφι στο ράφι, όλα αυτά τα ουσιώδη κυριάρχησαν στη δημόσια συζήτηση.

Ο λόγος τους ήταν πειστικός κι όπως φάνηκε και στη δημοσκόπηση της PULSE, έχουν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στο πλευρό τους: στο σχετικό ερώτημα η πλειονότητα των ερωτηθέντων απάντησε πως οι αγρότες έχουν δίκιο στα αιτήματά τους. Αυτό μάλλον το κατάλαβε, κατόπιν εορτής, κι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που στις αρχές των κινητοποιήσεων «έβλεπε» κομματικές υποκινήσεις και μερικά 24ωρα αργότερα μιλούσε για «ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας» και τα γνωστά τετριμμένα. 

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν τα πραγματικά ζητήματα των αγροτών.

Από τη μια έχουμε κατεστραμμένη την καρδιά της παραγωγής στη Θεσσαλία λόγω του «Daniel» κι από την άλλη τα ψίχουλα περί μείωσης φόρων, επιτάχυνσης των αποζημιώσεων και ελέγχου των ελληνοποιήσεων.

Οι καταγγελίες που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες από πλευράς των αγροτών για τις καθυστερήσεις, για τους φόρους, το κόστος της ενέργειας, αλλά και την εισαγωγή ύποπτων αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες δεν πρέπει να περάσουν αυτήν τη φορά στο ντούκου.

Και φυσικά οι υπερπτήσεις των τιμών από το χωράφι στο ράφι, ένα θέμα που μας αφορά όλους χωρίς καν να είναι σχετικό με τη νέα ΚΑΠ, αλλά δικό μας εξ ολοκλήρου. Κι αυτό δεν καταπίνεται όσο νερό και να πιεις…


Αναστάσιος Αραμπατζής: Κανένας νέος αστυνομικός με μετάθεση στο Νομό Σερρών

Αναστάσιος Αραμπατζής Κανένας νέος αστυνομικός με μετάθεση στο Νομό Σερρών

Την έντονη αντίδρασή του για τις μηδενικές μεταθέσεις στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα για το Νομό Σερρών, εξέφρασε με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιος Αραμπατζής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, «για ολόκληρο το 2024, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών θα ενισχυθεί με το απόλυτο μηδέν μέσω του αξιοκρατικού συστήματος μεταθέσεων».

Συγκεκριμένα ο κ. Αραμπατζής στην ανάρτησή του αναφέρει:

Με λευκή επιταγή της κυβέρνησης και αλχημείες Χρυσοχοίδη και η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών για ολόκληρο το 2024 θα ενισχυθεί με το απόλυτο τίποτα 0 μέσω του αξιοκρατικού συστήματος μεταθέσεων.

Η πολιτεία αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το αθηνοκεντρικό πρόσωπο της, για την επαρχία δεν μας ενδιαφέρει!! Αφού ενισχύει μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη….

Τι και αν αυτές έχουν πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκλειστικά και μόνο προσλήψεις ειδικών φρουρών και φρουρών πανεπιστημιακής Αστυνομίας που εντέλει ενισχύουν Αστυνομικά Τμήματα.

Το απόλυτο 0…..

Στη Δ.Α. Σερρών με 30 κενές οργανικές θέσεις, με το μεγαλύτερο σε έκταση Νομό στην Κεντρική Μακεδονία, με το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο, με δύο ενεργές δομές μεταναστών, με 4000 συλλήψεις λαθρομεταναστών και 50 λαθροδιακινήσεις το 2023, με το δεύτερο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, με τη χερσαία πύλη εισόδου του Προμαχώνα με τη μεγαλύτερη κίνηση σε όλη την Ελλάδα για το 2023 (3,5 εκατομμύρια οχήματα και 13 εκατομμύρια πολίτες) είμαστε στο 0.


Η Ένωση Σερρών, ίσως η μοναδική, τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια σε συνέδρια και γενικά συμβούλια κατέθετε προτάσεις για τη θωράκιση και ενίσχυση του Κώδικα Μεταθέσεων υπέρ των συναδέλφων μας.

Και επειδή κάποιοι μιλούν για ΄΄παραθυράκια΄΄ αλλά δεν τολμούν να τα αναφέρουν γιατί βλέπεις υπάρχουν και τα ΄΄ψηφαλάκια”, εμείς τα αναφέρουμε εδώ και χρόνια…

  1. Υποχρεωτική έκδοση θέσεων μεταθέσεων σε Δ.Α. με κενές οργανικές θέσεις,
  2. Απόσυρση ΧΘΕΣ της κατάπτυστης διάταξης ευνοικών μεταθέσεων όπου επιθυμούν για όσους υπηρετούν στο Εσωτερικών Υποθέσεων για 7 χρόνια….Λες και στο εσωτερικών υποθέσεων ΄΄σπάνε νταμαρια΄΄ και πρέπει να τους προσέξουμε..Μια διάταξη που επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 12 ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουλίου (γιατί άραγε) και οι επόμενες κυβερνήσεις το διατηρούν (γιατί άραγε) …καθαρά για ρουσφετολογικούς λόγους….
  3. Ευνοικές μεταθέσεις υπηρεσιών γραφείου…Για οποιοδήποτε λόγο τεθείς σε υπηρεσία γραφείου, μετατίθεσαι όπου θες και η Διοίκηση σε αντιμετωπίζει ως εν δυνάμει συνταξιούχο…Έτσι με ”καταγμα κνήμης΄’ βγαίνεις υπηρεσία γραφείου, πας στον τόπο σου, άσχετα αν κάθε βδομάδα κάνεις αναρρίχηση στον Όλυμπο…

Προτασή μας να δικαιούνται μετάθεσης μόνο όσοι πασχούν απο δυσίατα νοσήματα και στον τόπο για τον οποίο αιτούνται μετάθεσης υπάρχει ιατρός για την παρακολούθηση της νόσου καθώς και όσοι τραυματίζονται εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Επίσης παραπομπή όλων των υπηρεσιών γραφείου σε ανεξάρτητη επιτροπή ΚΕΠΑ και σε περίπτωση που δεν συντρέχει λόγος να βρίσκεται σε υπηρεσία γραφείου, να τίθεται σε μάχιμη υπηρεσία και επιστροφή στην υπηρεσία απο όπου μετατέθηκε ως ορίζει το Π.Δ..


Και επειδή κάποιοι βιάστηκαν να σηκώσουν το φλάμπουρο της επανάστασης με την ανάρτηση των μηδενικών πινάκων μεταθέσεων
, τους ενημερώνω ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι…για τους 8000 Αστυνομικούς στα επίσημα Αττικής, για τα κτήρια υπηρεσιών που κοντεύουν να πέσουν από μάχιμους αστυνομικούς τώρα που η τεχνολογία έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, για τις δεκάδες αχρείαστες υποκατηγορίες υπηρεσιών, για το ότι στην Αττική υπηρετεί η μισή δύναμη της Αστυνομίας και το βράδυ Αστυνομικά τμήματα παραμένουν κλειστά γιατί κάποιοι πονηροί βολεύονται σε μεγαλοδημοσιογράφους, φρουρές επιχειρηματιών κτλ….

Το Π.Δ. 100/2003 (Κώδικας Μεταθέσεων) δεν είναι ιερή αγελάδα να μην το ακουμπάμε….Χρειάζεται τροποποίηση προς όφελος των συναδέλφων μας που περιμένουν μεσω μοριοδότησης να μετατεθούν στον τόπο τους με το σταυρό στο χέρι και φέτος παραμένουν όμηροι της υπερπληθωρικής από Αστυνομικούς Αττικής….

Ειδάλλως στο μέλλον θα βρεθούν και άλλο Χρυσοχοίδηδες να γκρεμίσουν τα όνειρα μετάθεσης συναδέλφων μας που εσκασαν την ψυχή τους τόσα χρόνια στη ”γαλέρα” των Αθηνών…


Για τον κ. Υπουργό μας βρέθηκε το εύκολο θύμα…
Γιατί εκεί που πρέπει να βάλει χέρι να κόψει τις στρατιές Αστυνομικών φρουρών επισήμων κτλ δεν τολμά ούτε να κοιτάξει…
Άντε να δω ποιος θα καθαρίσει…


Συνάντηση Μαλλιαρά – Καββαθά στο Επιμελητήριο Προχωράνε σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Συνάντηση Μαλλιαρά Καββαθά στο Επιμελητήριο Προχωράνε σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο Σερρών ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ο κ. Καββαθάς στις Σέρρες, όπου βρίσκεται κατόπιν πρόσκλησης της ΟΕΒΕΣΣ.

Ο νέος νόμος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και οι συνέπειες που αυτός επιφέρει στις επιχειρήσεις, τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς την υπαγωγή των επιχειρήσεων σε διάφορα προγράμματα αλλά και οι γενικότερες μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε τον κ. Καββαθά που επισκέπτεται για ακόμη μία φορά το Επιμελητήριο Σερρών και επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει πάντα με την ΓΣΕΒΒΕ.

Τόνισε δε, πως είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να προχωρήσει η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο θα επισφραγίσει την ούτως ή άλλως καλή και ουσιαστική επικοινωνία των δύο φορέων.

Όπως είπε ο κ. Μαλλιαράς, θα αποσταλεί άμεσα στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κείμενο με όλες τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών σχετικά με το πλαίσιο του Μνημονίου.

Η εκπόνηση μελετών για την ανάπτυξη του Νομού Σερρών κα του τοπικού επιχειρείν και η διοργάνωση σεμιναρίων και άλλων δράσεων για την προσέλκυση νέων ανθρώπων στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, αποτελούν κάποια από τα σημεία που θα περιλαμβάνει το Μνημόνιο.

Τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ συνόδευαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς και Δημήτρης Βροντελής.


Ολοκληρώθηκε η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024 – 10 Σερραϊκες επιχειρήσεις συμμετείχαν στην έκθεση

Ολοκληρώθηκε η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024 10 σερραϊκες επιχειρήσεις συμμετείχαν στην έκθεση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου η μεγάλη έκθεση Τροφίμων και Ποτών, ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024.


Η πρώτη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών θεωρήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς άνοιξε για αυτούς ένας νέος κύκλος επαφών και σύναψης συμφωνιών.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες που πέρασαν το κατώφλι του ΜΕC Παιανίας, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με όλα τα σερραικα προϊόντα.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε θερμά τις δέκα σερραϊκες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση με το Επιμελητήριο Σερρών και τόνισε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις προβολής και εξωστρέφειας.

Από την πλευρά τους, οι Σερραίοι επιχειρηματίες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους και ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο Σερρών.

Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ συμμετείχαν επίσης από το Δ.Σ.του Επιμελητηρίου ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης επιχειρήσεων Γιώργος Μήχος και το μέλος του Δ.Σ. Διαλεχτή Παυλάκη.

Επιτυχημένη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στην 30η AGROTICA

Επιτυχημένη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στην 30η AGROTICA 2

Επιτυχημένη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στην 30η AGROTICA Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η 30η AGROTICA 2024, στην οποία συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά το Επιμελητήριο Σερρών.

Τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμών και εφοδίων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου και σ αυτά έδωσε το “παρών” ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς. Ο κ.Μαλλιαρας ευχαρίστησε καταρχάς τις εταιρίες AGROSMART – Γιώργος Μπόσκος και BIOCALOR AGRO – Αναστάσιος Καχπάνηs που συμμετέχουν στην έκθεση στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου. Ακολουθως επισκέφτηκε μαζί με τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Γιάννη Παπουτσή και όλες τις υπόλοιπες σερραικες επιχειρήσεις, που συμμετέχουν στην έκθεση, συγχαίροντας τους για την παρουσία τους.

Ο κ.Μαλλιαράς επισήμανε τη σπουδαιότητα της AGROTICA ,σε μια εποχή έντονων προκλήσεων για τον αγροτικό τομέα.

Ζοφερή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών!

Οι Σερραίοι αγρότες , το Αυτοκινητοδρόμιο, ο Τζελέπης και η λίμνη Κερκίνη!

ΑΔΕΔΥ Σερρών: Το Κέντρο Υγείας Σερρών επιβάλλεται να στελεχωθεί!


Σειρά επαφών για τον Γιώργο Καββαθά στις Σέρρες!


Εκλογές στις 15 Φεβρουαρίου για την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στο Δήμο Σερρών

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Τροπολογία για τις μεταγραφές φοιτητών σε τρίτεκνες – πολύτεκνες οικογένειες

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις