24/04/2024
15.4 C
Serres

Γιώργος Τάτσιος για τα Λουτρά Σιδηροκάστρου… Πάμε για την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ!

Τα Λουτρά Σιδηροκάστρου αποτελούν την μεγαλύτερη «πληγή» στον Δήμο Σιντικής. Υποσχεθήκαμε ότι θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα κακώς κείμενα που θα εντοπίσουμε σχετικά με τις ΕΥΘΥΝΕΣ και τις ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ εκείνων που τα οδήγησαν στην παρακμή και στον εκφυλισμό. Διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει..

Τα Λουτρά αντί να είναι η ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας της Σιντικής έχουν ένα χρέος που ξεπερνά τα ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ. Πριν από 15 χρόνια εργαζόταν εκεί δεκάδες άνθρωποι!

Σήμερα έφτασαν να λειτουργούν με μόλις ΤΡΕΙΣ υπαλλήλους (αορίστου χρόνου) και με την χρήση προγραμμάτων της ΔΥΠΑ απασχολούνται περιστασιακά λίγοι ακόμη…

Δεν είναι όμως μόνον τα χρέη που παραλάβαμε… Δεν είναι ούτε η ΘΕΡΜΑΛΙΑ ΠΗΓΗ και το νέο ξενοδοχείο που δεν λειτούργησαν ποτέ και τα άφησαν να ρημάξουν και να τα λεηλατήσουν.

Το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ είναι ότι ουδείς ενδιαφέρθηκε για την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των Λουτρών τα τελευταία χρόνια.


Σύμφωνα με έγγραφο που μας έστειλε πριν μερικές ημέρες το τμήμα ελέγχου και επιθεωρήσεων του Υπουργείου Τουρισμού η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Φώτη δομουχτσιδη έβαλε την ταφόπλακα στα λουτρά Σιδηροκάστρου καθώς τα λειτουργούσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Στο εν λόγω έγγραφο επισημαίνεται ότι: 

1. Για το 2023 δεν έγινε αίτηση για άδεια καλής λειτουργίας 

2. Το 2021 έληξε η ισχύς του τελευταίου πιστοποιητικού φυσικοχημικών αναλύσεις του νερού που κατατέθηκε.


3. Δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ισχύ. 

Για τους παραπάνω λόγους το Υπουργείο επισημαίνει την ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ του ειδικού σήματος λειτουργίας που σημαίνει ότι εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο τα λουτρά έπρεπε να είναι κλειστά.

Τι έκανε ο κ.Δομουχτσίδης ως πρόεδρος της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ για την εξασφάλιση του ειδικού σήματος λειτουργίας που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους; Δεν το ήξερε;

Το ήξερε και αδιαφόρησε; ότι και να συνέβη το σίγουρο είναι ότι ως πρόεδρος της επιχείρησης ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ σύμφωνα με τον Νόμο. Θα εξαντλήσουμε ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ για την οικονομική αποκατάσταση σε ότι αφορά στην ζημία που έχει προκληθεί! 


Η νέα Δημοτική αρχή σεβόμενη τον λαό της Σιντικής εναρμονίζεται στην κείμενη νομοθεσία και δεσμεύεται να την τηρήσει ευλαβικά.

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΕ Σιντική (χωρίς χρονοτριβές στην πρώτη του σύγκλιση) ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και του ξενοδοχείου μέχρι να κατατεθεί πλήρης και άρτιος φάκελος με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που θα διασφαλίζουν την νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των Λουτρών.

Η σύννομη και ταυτόχρονα υπεύθυνη αυτή στάση έχει ως σκοπό την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ των λουτρών και την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ της λειτουργίας τους σε συνθήκες ασφάλειας και νομιμότητας. θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για την επαναλειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν.

Το προσωπικό των Λουτρών θα παραμείνει στη θέση του όλο το 24ωρο εκτελώντας εργασίες που απαιτούνται για την επανεκκίνηση. 

Παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Πρόκειται για ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ κι όχι για λουκέτο. Σχεδιάζουμε το αύριο των Λουτρών σε στέρεες βάσεις αποφεύγοντας τις μεσοβέζικες και συχνά παράτυπες λύσεις του παρελθόντος. 

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ!

4η συνεχόμενη θητεία για τον Κωνσταντίνο Κόλλια στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Η παράσταση «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου τη Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στα Αστέρια

Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μπέγος στο νέο Δ.Σ. στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις