16/04/2024
24.7 C
Serres

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!

Γράφει ο Γιώργος Βεζυργιανίδης*

Κάποιοι επαγγελματίες πολιτηκάντηδες εδώ στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν δημόσια!!  Όχι μόνο δεν υπάρχει στην Ελλάδα κράτος δικαίου, αλλά υπάρχει ΚΡΆΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΊΟ ΔΊΚΑΙΟ ΈΧΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ (ΥΠΆΡΧΕΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΌ ΚΡΆΤΟΣ – ΚΡΆΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΤΈΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΉΣ!)

Σε ένα κράτος δικαίου ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΈΧΟΥΝ ΊΣΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΊΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣ! Αυτό καταχυρώνεται στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του Ελληνικού συντάγματος το οποίο σύνταγμα οι πολιτηκάντηδες το έχουν κάνει κλωτσοσκούφι!!

Την στιγμή, που στον πλέον αμόρφωτο γιδοβοσκό δεν αναγνωρίζεται η άγνοια νόμου, στους βουλευτές επιτρέπεται να παραβιάζουν ξεδιάντροπα το σύνταγμα χωρίς συνέπεια!!

Για παράδειγμα στην Ελλάδα χώρισαν τους γιατρούς χρονικά σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που είχαν σύμβαση εργασίας με τα προ του ΕΟΠΥΥ υπάρχοντα ασφαλιστικά ταμεία και στους νεότερους, στους οποίους από 1-1-2012 και μέχρι σήμερα δεν κάνουν σύμβαση εργασίας.

Barat

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα είκοσι πέντε χιλιάδες νέοι γιατροί περίπου να μεταναστεύσουν, για να επιβιώσουν, ούτως ή άλλως κάποιοι γιατροί θα μετανάστευαν, όχι όμως 25.000.

Ο ΕΟΠΥΥ έγινε για να ενοποιηθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ένα προκειμένου, να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος για τις δαπάνες της υγείας.

Αξιοποιήθηκε από την Νέα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους, επειδή οι παλαιοί γιατροί είναι  πολλοί περισσότεροι!! Τις συμβάσεις εργασίας των παλαιών γιατρών τις ανανεώνει η Ν.Δ. ανα τρίμηνο ή εξάμηνο!!


Τους γιατρούς, που έχουν σύμβαση εργασίας, τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ αυτούς που δεν έχουν σύμβαση εργασίας, πρέπει να τους πληρώσει ο ΑΣΘΕΝΉΣ!! Μια ειδικότητα αυτή των φυσιάτρων την έχουν εκμηδενίσει οι πολιτηκάντηδες!!

Κάνουν συμβάσεις εργασίας με τους φυσικοθεραπευτές, που είναι ΝΟΣΟΚΌΜΟΙ, γιατί με συνολική φοίτηση τεσσάρων ετών, δεν γίνεσαι ειδικός γιατρός.

Οι φυσίατροι χρειάζονται ένδεκα χρόνια, (έξι για τις βασικές ιατρικές σπουδές και πέντε για την ειδικότητα). Το ΕΣΎ των γιατρών οι πολιτηκαντήδες το έχουν υποβαθμίσει σε ΕΣΎ των Νοσοκόμων.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ότι στο μέλλον θα γίνουν 10.000 προσλήψεις γιατρών + Νοσηλευτών και Υγειονομικών ΜΑΖΊ και όχι χωριστά κατά κλάδο! Αυτή είναι μια ΠΟΝΗΤΡΉ ΔΙΑΤΎΠΩΣΗ για  να αποκρύβει το εθνικό έγκλημα της παράταξης του,  που άφησε την χώρα χωρίς γιατρούς!!


Ένα άλλο θέμα, που επιβεβαιώνει την Ε.Ε είναι το γεγονός ότι πάλι για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν υπάρχει στους δρόμους κανένας από αυτούς που υπηρετούν στην τροχαία, για πολλά χρόνια.

Έγιναν όλοι γραφιάδες; Τι προβλέπει ο οργανισμός της τροχαίας; Τι ποσοστό πρέπει να είναι στους δρόμους και τι ποσοστό στα γραφεία; Έχω ερωτήσει και άλλες φορές τους αρμόδιους που είναι η διευθύντρια της τροχαίας Σερρών και οι βουλευτές.

Κανείς δεν απάντησε μέχρι σήμερα!! Σε ένα κράτος δικαίου έπρεπε όλοι αυτοί να απολυθούν και να επιστρέψουν τους μισθούς που πήραν ΕΝΤΌΚΩΣ καθώς και να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος!!

Πώς να γίνει όμως αυτό, όταν οι βουλευτές υπογράφουν, ότι συμμετείχαν στις Νομοπαρασκευαστίκες επιτροπές; Ερωτώ πάλι πληρώνονται ΜΌΝΟ αυτοί από τους βουλευτές, που συμμετείχαν; Εάν υπήρχαν τροχονόμοι στους δρόμους, τότε πως μπήκαν οι Κροάτες χούλιγκαν και διέσχισαν με τα δίμετρα κοντάρια όλη την Ελλάδα και σκοτώθηκε ο φίλαθλος έξω από το ΟΆΚΑ;

Η τηλεόραση δεν έδειξε τίποτε από τα σύνορα, προφανώς για να μην δει ο κόσμος ότι δεν υπήρχε τροχονόμος στα σύνορα!! Τώρα οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους με τα τρακτέρ. Αυτό είναι αδίκημα; Εάν το κάνω αυτό εγώ με κάποιους φίλους μου με το αυτοκίνητα μας, θα παραπεμφθώ στην δικαιοσύνη;

Όχι μόνο δεν έχουμε επιτελικό κράτος όπως διατείνεται ο πρωθυπουργός, αλλά έχουμε ένα τελείως διαλυμένο κράτος!! Οι πιθανές εξελίξεις είναι δύο: Η μία είναι η ευκτέα  κοινοβουλευτική λύση.

Να γίνει αυτό που λέει ο κύριος Βενιζέλος: Όσα κόμματα έχουν Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, να πάνε όλοι μαζί.

Εάν δεν γίνει αυτό και μάλιστα σύντομα, τότε πρέπει να ανταμένουμε μία απευκτέα  πραξικοματική εξέληξη από κάποιους στρατιωτικούς, όπως έγινε με την χούντα των συνταγματαρχών, η οποία νέα χούντα θα επικαλεσθεί την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών!!

Όταν η δημοκρατία διασύρεται βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι  πραξικοποιηματίες!! Θα μπορούσα να απαριθμίσω πολλά παραδείγματα για την ανυπαρξία κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Θεωρώ όμως ότι αυτά είναι γνωστά σε όλους και ότι θα παραβιάσω ΑΝΟΙΧΤΈΣ ΘΎΡΕΣ!! Θέλω να θεωρηθεί αυτό το κείμενο ως κραυγή αγωνίας, για  την πολιτική κατάσταση, που ζούμε!! 

* Ο Γιώργος Βεζυργιανίδης διετέλεσε επί πολλά χρόνια γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής 

νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ. 

Περήφανοι για την επετειακή εκδήλωση στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών

Σερρών Θεολόγος προς προσκυνητές: Επισκεπτόμεθα έναν τόπο αγιασμένο και μαρτυρικό, όπου τα πάντα ομιλούν για Ελλάδα

Δήμος Ηράκλειας: Η Ζωή Μαρίγκου στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις