18/06/2024
30.2 C
Serres

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Επιμελητήριου Σερρών για την υπέρογκη αύξηση των διοδίων στο Στρυμονικό

Την έντονη αντίδρασή του στον σχεδόν διπλασιασμό του αντιτίμου των διοδίων στο Στρυμονικό, εκφράζει το Επιμελητήριο Σερρών.

Με επιστολή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ,ο  Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς, ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της υπέρογκης αύξησης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία αδικαιολόγητη απόφαση, που πλήττει σημαντικά τους επαγγελματίες αλλά και όλους τους Σερραίους πολίτες, που μετακινούνται προς τη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: κο. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κο. Κωστή Χατζηδάκη

Lavera

Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Κοινοποίηση: Βουλευτές Ν.Σερρών

Κ.Ε.Ε.Ε.


ΘΕΜΑ:  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, ως θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί το επιχειρείν, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση για την υπέρογκη αύξηση στην τιμή των διοδίων στο Στρυμονικό.

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε πως η τιμή στο σταθμό, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες Σερραίοι πολίτες, αυξάνεται σχεδόν στο διπλάσιο, αφού από 1 ευρώ που είναι τώρα, διαμορφώνεται πλέον στο 1,90 ευρώ. 


Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μία τεράστια άνοδο του αντιτίμου των διοδίων, την οποία μάλιστα θεωρούμε αδικαιολόγητη, όταν σε άλλες περιοχές υπάρχουν μικρότερες αυξήσεις ή ακόμη και μειώσεις. 

Κύριοι Υπουργοί,

Σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις- μέλη μας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες αλλά και όλοι οι πολίτες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, με σωρεία φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και με αυξημένο το κόστος ζωής, 

μία ακόμη επιβάρυνση θα είναι δυσβάσταχτη. Ειδικότερα η αύξηση των τελών που βρίσκονται σε θέση αποκλειστική και «μονοδρομική» επιβαρύνει σημαντικά:

  • Τους επαγγελματίες που μεταφέρουν εμπορεύματα και προϊόντα από και προς τη Θεσσαλονίκη και τις περιοχές μετά από αυτήν.
  • Τους εργαζόμενους από και προς τη Θεσσαλονίκη και λοιπές παραπέρα περιοχές.
  • Τους πολίτες που ταξιδεύουν για διάφορους λόγους, όπως υγείας, από και προς εκεί.
  • Τους φοιτητές- σπουδαστές. 

Οι Σερραίοι πολίτες δυσκολεύονταν ήδη να πληρώνουν το 1 ευρώ και πραγματικά προβληματίζονται πως τώρα θα μπορούν να καταβάλουν τα διπλάσια! 

Γεννάται λοιπόν εύλογα η απορία για το ποιος είναι ο λόγος που προβήκατε σε μία τέτοια απόφαση υπέρογκης αύξησης, μόνο για τα διόδια του Στρυμονικού. 

Σας καλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε το θέμα της αύξησης στο συγκεκριμένο σταθμό και να αναλογιστείτε πως με αυτή την απόφαση επιβαρύνετε επιπλέον πολίτες που ζουν έναν νόμο που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα,

όπως η μείωση του πληθυσμού, η υψηλή ανεργία και η χαμηλή θέση όσον αφορά στο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Ζητούμε μάλιστα να εξετάσετε και το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ειδικής τιμής για τους μόνιμους κατοίκους των Σερρών, με βάση όλα σας προαναφέραμε. 

Serres Circuit Run 2024: Δρομικός αγώνας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα των Σερρών

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και στα αγροτικά

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες στη Γέφυρα της Μαυροθάλασσας!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις