17/06/2024
21.5 C
Serres

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών για την μετακίνηση Παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας

“Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα”. Η Κυβέρνηση πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε πριν τις εκλογές προσπαθεί να καλύψει τα κενά στα Νοσοκομεία με μετακινήσεις γιατρών, αναφέρει με ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών.

Ούτε σκέψη για μαζικές προσλήψεις γιατρών.

Ούτε σκέψη για προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων.

Ούτε σκέψη για μονιμοποίηση των επικουρικών Ιατρών.


Η μόνη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας είναι να κάνει τους γιατρούς του ΕΣΥ έναν περιφερόμενο θίασο που σήμερα είναι στο Α Νοσοκομείο και αύριο στο Β.


Έτσι και στο Νοσοκομείο Σερρών γινόμαστε πάλι θεατές του ίδιου έργου που θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, την υγεία των ασθενών και την υγεία των ίδιων των γιατρών.


Με απόφαση της 4ης ΥΠΕ (που τι περίεργο δόθηκε πάλι Παρασκευή μεσημέρι) ζητείται από το Νοσοκομείο Σερρών να μετακινήσει Παθολόγο για 15 ημέρες στο Νοσοκομείο Δράμας.


Υπενθυμίζουμε ότι ολόκληρο τον Ιούλιο Παθολόγος από το Νοσοκομείο Σερρών είχε αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Δράμας και αυτό έγινε με υπερεργασία των γιατρών και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Διοίκηση ότι δεν θα δεχτούν άλλη μετακίνηση καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία την Παθολογικής Κλινικής και της υγείας ασθενών και γιατρών.


Κάνουμε σαφές ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών δε θα δεχτούμε να γίνουμε περιφερόμενος ιατρικός θίασος και να θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας και την υγεία των ασθενών μας.

Δεν μπορεί ένα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο, όπως το Νοσοκομείο Σερρών, να καλύψει τις ανάγκες και άλλου Νοσοκομείου και να λύσει όχι έκτακτα προβλήματα, αλλά χρόνια.

Δε δεχόμαστε σε γιατρούς που υπερβαίνουν το όριο εφημέρευσης που θέτει ο Νόμος, να βιάζεται το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας που αφορά την εφημέρευση των ιατρών ΕΣΥ.


Η αναβάθμιση του ΕΣΥ δεν γίνεται με μετακινήσεις Ιατρών από ήδη υποστελεχωμένες Κλινικές σε Κλινικές υπό κατάρρευση.


Απαιτούμε:
• Ανοιχτή προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία Σερρών και Δράμας
• Μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών Ιατρών


Τέλος τρεις παρατηρήσεις:

  1. Όταν υπάρχει ζήτημα δημόσιας Υγείας και ασφάλειας των πολιτών λόγω υποστελέχωσης μιας κλινικής δεν αποτελούν μόνο οι γιατροί του υποστελεχωμένου ΕΣΥ το υγειονομικό προσωπικό της χώρας για να βοηθήσουν, μέχρι να δοθεί λύση στην στελέχωση της Κλινικής.
  2. Καταγγέλλουμε την αρμόδια υπάλληλο της 4ης ΥΠΕ που σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματέα της ΕΝΙΝΣ, ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να “συνετίσει” τους γιατρούς του Νοσοκομείου Σερρών λέγοντας τους ότι κάνουν “μόλις”(;;;;) 7-8 εφημερίες, ενώ σε άλλα Νοσοκομεία κάνουν παραπάνω. Την καλούμε να κάνει απλά τη δουλειά της και να τηρεί την εργατική νομοθεσία για τους ιατρούς του ΕΣΥ.
  3. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών σε συνάντηση με τους γιατρούς της Παθολογικής δεσμεύτηκε δίνοντας το λόγο του ότι ως Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών δε θα δώσει εντέλλεσθε σε Παθολόγο για να πάει στη Δράμα. Για να δούμε αν θα τιμήσει το λόγο του, τώρα που η απόφαση είναι στα χέρια του.
    Επισυνάπτουμε το έγγραφο των ιατρών της Παθολογικής ως απάντηση στο αίτημα για εκ νέου μετακίνηση τους στο Νοσοκομείο Δράμας.

Σε απάντηση του αιτήματός σας για απόσπαση Παθολόγου στο ΓΝ Δράμας για τον μήνα Αύγουστο σας ξανατονίζουμε τις θέσεις μας όπως και στο προηγούμενο έγγραφό μας στις 4/7/2023, που δυστυχώς δεν λάβατε υπ΄όψιν σας και επαληθευόμαστε τόσο σύντομα, ότι οι λύσεις που προτείνεται είναι πολύ προσωρινές και εμβαλωματικές αλλά και το κυριότερο επικίνδυνες τόσο για τους ασθενείς όσο και για το Ιατρικό προσωπικό που καλείται εν μέσω καλοκαιριού και καύσωνα να μετακινείται σε άλλο νομό για να καλύψει πάγιες και χρόνιες ανάγκες άλλου Νοσοκομείου πού λόγω της αδράνειάς σας διαιωνίζονται..


Σας επισημαίνουμε λοιπόν εκ νέου αναφέρουν οι Ιατροί της Παθολογικής Κλινικής ότι:


I)Ήδη η στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής είναι οριακή, με δύο πτέρυγες που νοσηλεύουν από 30 έως 40 περιστατικά σε καθημερινή βάση η κάθε μία και με την ανάγκη για κάλυψη των ΤΕΠ και των παθολογικών εκτιμήσεων σε άλλα Τμήματα , μιας και η Παθολογική Κλινική είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του Νοσοκομείου.


ΙΙ)Το αίτημα γίνεται εν μέσω προγραμματισμένων καλοκαιρινών αδειών που η ίδια η Διοίκηση μας ζήτησε προ μηνών για να μην προβεί εκ νέου στη παράνομη και καταχρηστική διαγραφή αδειών παλαιότερων ετών.


ΙΙΙ)Ήδη για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Σερρών γίνεται υπέρβαση του νόμιμου ορίου εφημεριών από όλους τους συναδέλφους.Επιπλέον με την έκτακτη μετακίνηση συναδέλφων στο Νοσοκομείο Δράμας επιβαρυνθήκαμε με μεγαλύτερο εργασιακό φόρτο για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν, και δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς.


ΙV) Το πρόβλημα της στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής της Δράμας χρονολογείται τουλάχιστον από διετίας ,χωρίς να ληφθεί καμιά ουσιαστική μέριμνα και δεν προέκυψε τώρα ως μια έκτακτη και ιδιαίτερη περίπτωση και θα πρέπει να λυθεί με κινητοποίηση Ιατρικού δυναμικού μέσα στα πλαίσια του Νομού.


Για τους παραπάνω λόγους δεν μπορούμε να καλύψουμε τις εφημερίες που μας ζητάτε και αρνούμαστε να μπούμε στη διαδικασία που θα οδηγήσει στη διάλυση και της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Σερρών, όπως συμβαίνει με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας.


Η αναβάθμιση του ΕΣΥ δεν γίνεται με μετακινήσεις Ιατρών από ήδη υποστελεχωμένες Κλινικές σε Κλινικές υπό κατάρρευση.

Αυτό θέτει σε κίνδυνο και τα δύο Τμήματα και την ευθύνη πιθανών αστοχιών που ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο και την ζωή ασθενών θα την έχετε ακέραιη.

Γ. Βρούτσης: Συνεχίζουμε απαρέγκλιτα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις