17/06/2024
32.5 C
Serres

Έκλεισε το κολυμβητήριο Σερρών λόγω αποκόλλησης τμήματος της επικάλυψης του οπλισμού

Το απόγευμα της Παρασκευής είχαμε την αποκόλληση ενός μικρού τμήματος επικάλυψης οπλισμού της δοκού στην ανατολική πλευρά του κολυμβητηρίου Σερρών και παρότι η αποκόλληση έγινε την ώρα της προπόνησης, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Άμεσα το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία της δήμαρχου κ.Μητλιάγκα διενεργήθηκε αυτοψία από την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών κ. Μαρινάκη, τον πρόεδρο της επιτροπής καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας κ. Χορταρά, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Γάτσιο, τον Αντιδημάρχο Παιδείας και αθλητισμού κ. Παναγιώτη Κεΐσογλου και τον εντεταλμένο σύμβουλο της πολεοδομίας Παύλο Πουλιάκα, για να αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου μέχρι να διερευνηθούν τα αιτία αποκόλλησης και να αποκατασταθεί η ζημιά.

Αναστέλλεται η λειτουργία του κολυμβητήριου από την ώρα που πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια

ekleise kolimvitirio serron dimotiko kolimvitirio

«Πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια αθλητών και προπονητών, είπε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κεΐσογλου και αυτή ήταν, είναι και θα είναι η αυτονόητη πυξίδα των ενέργειων μας μακριά από μικροπολιτικές και καιροσκοπικές μεθοδεύσεις.

Αυτή είναι η δέσμευση της δημάρχου και όλων μας, ενώ με πρωτοβουλία της δημάρχου κινηθήκαμε άμεσα μόλις έγινε γνωστή η αποκόλληση.

Barat

Σωτηριάδης Τενεκετζής

Ο Σερραϊκός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για την κατάσταση του Κολυμβητηρίου και δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος έργων Σάκης Γάτσιος αναφέρθηκε στην κακή πρόσβαση που υπάρχει για να φτάσει κανείς στην βλάβη, καθώς βρίσκεται σε μεγάλο ύψος (πάνω από 20-25 μέτρα ), ενώ ήδη στο σημείο βρέθηκαν οι τεχνικοί του Δήμου Σερρών.

Ο κ. Γάτσιος αναφέρθηκε στην υγρασία που επικρατεί στο χώρο του κολυμβητηρίου που σκοτώνει τους ζωντανούς οργανισμούς, αλλά παράλληλα σκοτώνει και όλους τους οργανισμούς αλλά και τους φέροντες οργανισμούς.


Το πρόβλημα είπε, ξεκινάει από την υγρασία και θα πρέπει να βρεθεί λύση για τον εξαερισμό και τα έργα των δύο εκατομμυρίων με τα οποία είχε ενταχθεί το κολυμβητήριο από το 2018 αν θυμάμαι καλά, νομίζω επί δημαρχίας Πέτρου Αγγελίδη και προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ του Μαργαρίτη του Χατζημαργαρίτη, θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί με οποιοδήποτε κόστος, επειδή μπαίνει σαν αντίλογος ότι έπρεπε να κλείσω το κολυμβητήριο.

κείσογλου παλάζη

Ναι, αν πρόκειται να κάνουμε εργασίες αυτού του μεγέθους, τόσο σοβαρές εργασίες ας έκλεινε και στο κάτω κάτω, έτσι κι αλλιώς βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί, μια να κλείνει, μια να ανοίγει και να μην ξέρει κανένας τι πρέπει να κάνει.

Ούτε εμείς ως τεχνικές υπηρεσίες, ούτε ο Δήμος, αλλά πολύ περισσότερο οι σύλλογοι με τους εργαζόμενους τους, με τους αθλούμενους τους, με τους προπονητές, με τους αθλητές και όλα αυτά.

Αυτή είναι η κατάσταση.


Ας ελπίσουμε ότι θα επιλυθεί σύντομα και γρήγορα και θα μπορέσουμε να δώσουμε σύντομα το κολυμβητήριο στη διάθεση τους.

Η ουσία είναι πως χάθηκαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, που προέβλεπαν πολλές άλλες εργασίες και τον εξαερισμό του κολυμβητηρίου, καθώς ο εξαερισμός δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Προβλήματα και υγιεινής αυτών που βρίσκονται μέσα, γιατί έχει τεράστια υγρασία και μάλιστα μια υγρασία η οποία είναι ανάμικτη με χλώριο.

Τζιτζικώστας Αβραμάκης 3

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τους αθλητικούς χώρους κ. Κείσογλου μίλησε για μια μεγάλη αυτοψία στο κολυμβητήριο και τους μηχανικούς που αποφάνθηκαν πως πρέπει να προχωρήσουμε σε αναστολή λειτουργίας μέχρι νεωτέρας για να μπορεί να γίνει μια συνολική διερεύνηση των λόγων της αποκόλλησης αυτής και αν υπάρχει άλλο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί και επίσης πώς θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς.

Άλλωστε στις 20 Δεκέμβρη έγινε η αδειοδότηση και η νέα δημοτική αρχή αυτό που μπόρεσε να κάνει είναι να δει κάποια σημαντικά ζητήματα, κυρίως ηλεκτρολογικά του κολυμβητηρίου.

Είχαμε πάρει μια απόφαση σαν δημοτική αρχή ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη βάση του και συνολικά και για αυτό περάσαμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού κονδύλι για τη μελέτη στατικής επάρκειας του κολυμβητηρίου, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε πλήρη και συνολική εικόνα των προβλημάτων.

Για να μπορούμε να πούμε επακριβώς τι συμβαίνει με το κολυμβητήριο.

Βέβαια οι εξελίξεις τρέχουν και πολλές φορές μας προσπερνούν τα γεγονότα και με αφορμή αυτό το συμβάν είπαμε ότι εμείς ούτε μπορούμε να πούμε λόγια στον αέρα, ούτε μπορούμε να δώσουμε εύκολη λύση, ούτε να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να αποκρύψουμε την πραγματικότητα.

Γι αυτό και δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω παρά μόνο όταν έχουμε την πλήρη και συνολική εικόνα της κατάστασης του κολυμβητηρίου.

Θα πούμε την αλήθεια, όσο δύσκολη και να είναι για το τι ακριβώς απαιτείται ώστε να είναι το κολυμβητήριο λειτουργικό και ασφαλή.

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: Απόλλωνας η λαμπερή συνείδηση του όντος

Εργατικό Κέντρο Σερρών: Κατώτατος μισθός αναντίστοιχος των αναγκών

Μαρία Παπαδημητρίου: Δεν πρέπει η εκπαίδευση να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Η ΝΔ ψάχνει ψηφοφόρους στα δημόσια σχολεία

Αγγελία: Ζητούνται άνδρες για εργασία σε Βιοτεχνία Μεταλλικών Κατασκευών στην Νέα Ζίχνη Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις