18/06/2024
24.7 C
Serres

Εγκαίνια για τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σερρών!

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σερρών έκανε το Σάββατο τα εγκαίνια στα νέα του γραφεία στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ζ10.

Και μάλιστα με μια όμορφη εκδήλωση είδαμε τα πρώτα σημαντικά βήματα ενός συλλόγου που δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες με διάφορες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των συνανθρώπων μας.

Ενός συλλόγου που μπορεί να αριθμεί σήμερα όλο κι όλο 32 μέλη, αλλά υπάρχουν και άλλοι που βλέποντας την προσπάθεια, αλλά και τα αποτελέσματα θα έρθουν για να στηρίξουν την προσπάθεια.

sklirinsi kata plakas serres3 11zon

Εμπνευστής της προσπάθειας η Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρία Πάνου και ψυχή του συλλόγου η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Αμανατίδου , αλλά και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Πασχαλίνα Γρέψιου, Ιωάννα Δημητριάδου, Γιώτα Αθανασίου και Χρυσάνθη Βραιλα, αλλά και ο Ντένις η Νάσια Θεμιστοκλέους κ.α που δύο χρόνια τώρα έδωσαν ψυχή και έκαναν αγώνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.


maria amanatidou sklirinsi kata plakas serres2 11zon

Για την εκδήλωση και για τον Σύλλογο σημειώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας στο Δήμο Σερρών Σωτηρία Πάνου πώς:

“Η δύναμη, η επιμονή, η υπομονή και το μεράκι όλων αυτών των υπέροχων ανθρώπων, ενδυναμώνουν τις φωνές και τα κοινωνικά δικαιώματα των ασθενών προς όφελος της διαφύλαξης και προαγωγής της υγείας.


Το κυριότερο συμπλήρωσε η κ. Πάνου πώς “πέτυχαν τη σύνδεση των πασχόντων με την κοινότητα των συνασθενών τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία, την Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.


Και πάμε στην πλευρά του Δήμου που είχε την βούληση της σύμπλευσης και με τη φωνή των ανθρώπων αυτών, πραγματοποιήθηκαν ήδη τον Ιούνιο σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Σερρών δράσεις κινησιολογίας για τις ευπαθείς ομάδες.


sklirinsi kata plakas serres 11zon


«Εύχομαι καλή συνέχεια, γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινάει και έχουμε να πετύχουμε πολλά κατέληξε η κ. Σωτηρία Πάνου που στις προσεχείς εκλογές είναι και πάλι υποψήφια με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη όχι απλά για να συνεχίσει το έργο της, αλλά και να κάνει πολλά περισσότερα.

Καταλυτική ήταν η προσφορά του πρ. υπουργού υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, που στήριξε έμπρακτα τον σύλλογο, πληρώνοντας μάλιστα και το ενοίκιο του χώρου για δυο χρόνια.

maria amanatidou sklirinsi kata plakas serres 11zon

Να σημειώσουμε πως το σύλλογο σύμφωνα με τη κ. Αμανατίδου στήριξε οικονομικά και ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου.

Συνεπώς ο αγώνας τώρα ξεκινάει με στόχο την ελάχιστη οικονομική συμμετοχή στην προμήθεια βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής, όπως και την έκδοση Π.Δ. για την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όπως προβλέπεται στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο τον Φεβρουάριο (Ν.5023/23.).


Καιρίδης -Κεφαλογιάννης στις Σέρρες με την ευκαιρία της ΔΕΘ!

Μήνυμα νίκης από την Συμμαχία Σερραίων και τον Αλέξανδρο Χρυσάφη!

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Οι 300 Υποψήφιοι στο Δήμο Σερρών!

Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ!

H Ταρτσόγλου Γεωργία υπ. Δημοτική Σύμβουλος με τη Συμμαχία Σερραίων!

Η Σαμαρά Μαρία υπ. Τοπική Σύμβουλος με τη Συμμαχία Σερραίων!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις