23/04/2024
15.4 C
Serres

Δήμος Σερρών: Έξω οι Γρηγοριάδης – Σιούλα μέσα οι Χράπας – Ηλιοπούλου!

Όπως είναι γνωστό η Συμμαχία Σερραίων κατέθεσε μια αίτηση διόρθωσης της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου Σερρών, μιας και τους αποδόθηκαν μόλις 11 έδρες στο συνδυασμό, παρότι με  βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την κατανομή  του 60% των εδρών στον νικητή και του 40% στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να εκλέξουν 13 δημοτικούς συμβούλους.

Σήμερα έγινε γνωστό πως το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση διόρθωσης και επανέφερε τον αριθμό των εδρών, όπως αυτές ανακοινώθηκαν μετά τη βραδιά των δημοτικών εκλογών.

Συνεπώς ο συνδυασμός ΕΝΤΟΣ της κ. Βαρβάρας Μητλιάγκα εκλέγει 21 συμβούλους αντί 23 που είχαν αναγραφεί στην αρχική απόφαση, η Συμμαχία Σερραίων του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, εκλέγει 13 συμβούλους αντί 11, που είχε η πρώτη απόφαση του πρωτοδικείου Σερρών και η Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγει μία σύμβουλο και συγκεκριμένα την επικεφαλής της παράταξης κ. Ελένη Τούσκα.

Χράπας Ηλιοπούλου
Χράπας Ηλιοπούλου

Συνεπώς αυτό που μένει να δικαστεί είναι η ένσταση της ακυρότητας των ψηφοδελτίων και μάλιστα για δύο λόγους.

Lavera

Ο πρώτος για τα διακριτικά γνωρίσματα στα ψηφοδέλτια και των δύο πλευρών και ο δεύτερος για τις αποχρώσεις των ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Εντός» της κ.Μητλιάγκα.

Το πότε βέβαια θα δικαστεί η υπόθεση παραμένει άγνωστο, μιας και είναι σε ισχύ μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, η απόφαση των δικηγόρων για καθολική αποχή από τα καθήκοντα τους, καθώς αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο για το πλαφόν του τεκμαρτού εισοδήματος.

Συνεπώς όλοι οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλες τις δίκες, αλλά και σε όλες τις διαδικασίες , ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσουν εκ νέου οι δικηγόροι την ερχόμενη Παρασκευή για το αν θα παρατείνουν την απεργία τους.


Να σημειώσω πως η πρόταση που ήδη κατατέθηκε μιλά για επ’ αόριστο … απεργία!

Συνεπώς κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα δικαστεί …

Γρηγοριάδης Σιούλα
Γρηγοριάδης Σιούλα

Ξεκίνησαν οι συνεννοήσεις για τις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών συμβουλίων

Είπαμε ότι οι ορκωμοσίες των νέων δημοτικών συμβουλίων σε όλο το νομό θα γίνουν μέχρι πριν τα Χριστούγεννα, με μοναδική εξαίρεση τον δήμο των Σερρών, που θα κάνει την ορκωμοσία στο ΔΗΠΕΘΕ μας ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!

Έτσι ξεκίνησαν οι συνεννοήσεις μεταξύ των απερχόμενων και των επόμενων για να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, η οποία στους περισσότερους δήμους ήδη έχει κλειδώσει.


Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες προσωπικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την παρουσία των απερχόμενων στο πάρτι των επόμενων.

Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται συνεννόηση και φυσικά χαμηλοί …τόνοι!

Άλλωστε έχω την αίσθηση πως ήδη έχουμε κατακτήσει τον πολιτικό πολιτισμό μας!

Και φυσικά σε κάθε περίπτωση κάποιοι αν δεν θέλουν με παρέα, μπορούν να ορκιστούν και …μόνοι τους!

Για να αποφύγουν και μια όχι τόσο ευχάριστη στιγμή για τους ίδιους

Νομίζω;

Γιάννης Μυλόπουλος: Συντελέστηκε ένα οικολογικό έγκλημα στον Αγγίτη!

Ο Κώστας Καραμανλής για την τραγωδία στα Τέμπη: Θέλω να χυθεί άπλετο φως!

Το Επιμελητήριο Σερρών στην 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”: Τι συμβαίνει με το αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αγγίτη; 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις