18/06/2024
22.6 C
Serres

Στο Δήμο Σερρών ξαναγυρίζει το θέμα των φωτιστικών LED

Εκεί που το ξεχάσαμε το βρήκαμε και πάλι μπροστά μας.
Ο λόγος για τα φωτιστικά LED , μετά την απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152, που ουσιαστικά δικαιώνει την νέα Δήμαρχο Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα που έκανε και την προσφυγή.

Ανδρέου Ευαγγελίδου

Τι σημαίνει αυτό;

Πως παγώνει ο Ειδικός Καταπιστευτικός και Δεσμευμένος Λογαριασμός (Escrow Account) των 9.5 εκατ € που θα πληρώσει ο Σερραϊκός λαός στην εταιρία που επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τα σημερινά φωτιστικά με τα νέα φωτιστικά LED , μέσα στην επόμενη δωδεκαετία.

Ο Ειδικός λογαριασμός δηλαδή στον οποίο θα πρέπει να «μπαίνουν» τα χρήματα που εισπράττονται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες και αντί να τα παίρνει ο Δήμος θα τα παίρνει η εταιρία, μετά φυσικά την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

GOTSIKA

Παπαμιχάλης Νότας

Το σίγουρο είναι πως στην σημερινή δημοτική αρχή κανείς δεν θέλει να υλοποιήσει την σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Χρυσάφης, αλλά σαφώς και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, έτσι ώστε να γλυτώσει ο Δήμος από την σύμβαση και φυσικά να μην επιβαρυνθεί με ρήτρες που όπως είπε ο πρώην πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μισιρλής είναι …μεγάλες!

Πάντως η απόφαση μπορεί να είναι τυπική, αλλά βάζει σε σκέψη όλες τις παρατάξεις για το κατά πόσο μπορεί να ακυρωθεί ή όχι η σύμβαση με την εν λόγω εταιρία, που ήταν και η μοναδική που «κατέβηκε» στο διαγωνισμό για τα φωτιστικά LED!

Πάντως η Επιτροπή του Άρθρου 152, κατόπιν διαλογικής συζήτησης των μελών, αφού άκουσε την εισήγηση, μελέτησε τα στοιχεία του σχηματισθέντος φακέλου και τις διατάξεις του νόμου που διέπουν την κρινόμενη υπόθεση και την ερμηνεία αυτών, τους προβαλλόμενους λόγους της προσφυγής, καθώς και τα ζητήματα που τέθηκαν κατ’ αυτήν και σκέφθηκε κατά Νόμο, ομόφωνα αποδέχθηκε την από 09.02.2024 ασκηθείσα προσφυγή της Βαρβάρας Μητλιάγκα κατά της υπ’αριθμ. πρωτ. 5177/9-1-2024 Απόφασης του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με θέμα: «Εξέταση προσφυγής κατά της αριθμ. 538/2023 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερρών».


Το τι θα γίνει θα φανεί στο χειροκρότημα….

Ερωτήματα της Ευαγγελίδου για την ακύρωση της Πανεπιστημιάδας από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Δημήτριος Βαρτζόπουλος: Οι γιατροί θα έχουν και ιατρεία και θα μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ

Χωρίς μπάντα ο Δήμος Σερρών για ακόμα μια επέτειο..


Πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Τάσος Χατζηβασιλείου: Οι Έλληνες στέκονται όρθιοι και κοιτούν υπερήφανα το μέλλον

Δήμος Σερρών: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας γιόρτασε την 25η Μαρτίου στο Αχλαδοχώρι Σερρών

Το 19 ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών στη Κύπρο με πρόγραμμα Erasmus+

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις