17/06/2024
29.7 C
Serres

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Νέο “Όχι” στο φωτοβολταικό πάρκο στο Μενοίκιο Όρος!

Ομόφωνα εναντίον της πρότασης της εταιρείας MAGNA ENERGIA, για την δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, με την προϋπόθεση ο δήμος να παραιτηθεί από την προσφυγή κατά της αίτησης ακύρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έχει υποβάλλει οι Δήμοι Σερρών και Εμμανουήλ Παππά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ψήφισαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Παππά.

Η συζήτηση στο ΣτΕ είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 3 Απριλίου και οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Νικητόπουλος), αποφάσισαν ομόφωνα ότι θα πρέπει ο Δήμος να συνεχίσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αποχή από την ψηφοφορία των συμβούλων της μείζονας αντιπολίτευσης, που αρνήθηκε να πάρει θέση και αποχώρησε την ώρα της ψηφοφορίας.

Στο όρος Μενοίκιο και σε έκταση 4.100 στρεμμάτων ζητούν την κατασκευή φαραωνικού φωτοβολταϊκού πάρκου

Δήμος Εμμανουήλ Παππά Νέο Όχι στο φωτοβολταικό πάρκο στο Μενοίκιο Όρος

Μέσα σε μια προστατευμένη περιοχή Natura, η εταιρία MAGNA ENERGIA κατάφερε και πήρε όρους σύνδεσης, αν και η ιδιοκτησία ανήκει στους δήμους Σερρών και Εμμανουήλ Παππά, με τους Δήμους να αντιδρούν στην υλοποίηση της επένδυσης και να εκφράζουν φόβους ότι λόγω του τεράστιου φωτοβολταικού θα γίνουν τεράστιας έκτασης επεμβάσεις πάνω στο βουνό, που αναγκαστικά θα επηρεάσουν, το υδρολογικό ισοζύγιο που αν μη τι άλλο θεωρείται ζωτικό για την περιοχή.

Το ιστορικό

Νότας Γκαλάπης

Τον Απρίλιο του 2021, η επένδυση εξασφαλίζει από την τότε ΡΑΕ Βεβαίωση Παραγωγού για φωτοβολταϊκό έργο συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 311 MW, και στην συνέχεια τον Φεβρουάριο του 2022, εκδίδεται η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από την αρμόδια Περιβαλλοντική Διεύθυνση του ΥΠΕΝ.

GOTSIKA

Με την ΑΕΠΟ δίνεται, ουσιαστικά, η άδεια παρεμβάσεων σε δασική έκταση.

Τον ίδιο χρόνο, ο ΑΔΜΗΕ «κουρεύει» την αρχική ισχύ του έργου και δίνει οριστικούς όρους σύνδεσης για δύο πάρκα συνολικής ισχύος 249 MW.

Το καλοκαίρι του 2022, το ΥΠΕΝ κηρύσσει αναγκαστική απαλλοτρίωση για τις εκτάσεις γης και για αυτό οι δύο δήμοι, Σερρών και Εμμανουήλ Παππά, προσφεύγουν στο ΣτΕ για την ΑΕΠΟ, η οποία και θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη 3 Απριλίου, ενώ ήδη κέρδισαν την αίτηση αναστολής στο ΣτΕ για την αναγκαστική απαλλοτρίωση.Τον Νοέμβριο του 2022, η ΡΑΕ εγκρίνει την τροποποίηση της Βεβαίωσης Παραγωγού ως προς τη μείωση της ισχύος της επένδυσης και πέρυσι τον Μάιο, με απόφαση του ΥΠΕΝ, το έργο κατατάσσεται στην κατηγορία Α1 των επενδύσεων (στρατηγικής σημασίας), που επιτρέπει την επιτάχυνση της αδειοδότησής του.

Μάλιστα στις 12 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύεται στη Διαύγεια απόφαση της Περιβαλλοντικής Διεύθυνσης του ΥΠΕΝ για την τροποποίηση της ΑΕΠΟ ως προς τη μείωση της εγκατεστημένης ισχύος, αλλά και τον προσδιορισμό της διαδικασίας διασύνδεσης του Σταθμού.

Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται να συνδεθεί με κέντρο υπερυψηλής τάσης 150/400 KV και έναν υποσταθμό ανύψωσης τάσης 33/150 KV, τα οποία θα αναλάβει να κατασκευάσει ο ΑΔΜΗΕ, ενώ στην απόφαση καταγράφεται ότι το έργο αναπτύσσεται εντός των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000, στις κορυφές του Μενοίκιου όρους, ενώ αναγνωρίζεται ότι η έκδοσή της γίνεται «χωρίς να εξεταστούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας του χώρου υλοποίησης του έργου ή της δραστηριότητας».

Δημήτρης Νότας: Νομική υποχρέωση του Δήμου να προστατεύσει την δημοτική περιουσία

palazi tsoukalos

Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά έχει κάνει δύο προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου, αυτού του μεγάλου έργου, το οποίο προτίθεται ο επενδυτής να κατασκευάσει επάνω στο Μενοίκιο όρος.


Η μία προσφυγή έχει να κάνει με την αίτηση ακύρωσης της ΑΕΠΟ, δηλαδή την αίτηση ακύρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει εγκριθεί και προσφύγαμε τόσο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο δεν απάντησε.

Άφησε τις 60 ημέρες να περάσουν χωρίς να απαντήσει ούτε στο αν βλάπτει αυτή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ή δε βλάπτει και έκανε σιωπηρή αποδοχή της ΑΕΠΟ.

Το επόμενο βήμα ήταν να στραφούμε με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά τον Σεπτέμβριο του 2022 πήρε απόφαση να στραφεί κατά της έγκρισης της ΑΕΠΟ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και κάναμε αίτημα ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Το αίτημα αυτό συζητάτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 3 Μαρτίου, δηλαδή σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Τζιτζικώστας Μπαλαξής


Εκτός από αυτήν την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων, καθώς αυτό αποτελεί δέσμια νομική υποχρέωση της Διοικήσεως, για να προστατεύσει την δημοτική μας περιουσία, να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που έκανε το Ελληνικό Δημόσιο και υπέρ της εταιρείας που θα κάνει, αν τελικά γίνει το επενδυτικό σχέδιο των 4. 100 στρεμμάτων στο Μενοίκιο όρος με το φωτοβολταϊκό.


Άρα είχαμε να συζητήσουμε για δύο θέματα, τόσο για την πιθανή άρση αν γινόταν από πλευράς του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΑΕΠΟ, όσο και για την πιθανή άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που έκανε το Ελληνικό Δημόσιο για λογαριασμό της εταιρείας.


Το όλο θέμα, όπως δηλώθηκε άλλωστε και από την εταιρεία από τον εκπρόσωπο, το ανακαίνισε η εταιρεία, καθώς εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο ως δήμος Εμμανουήλ Παππά.

Πήραμε στο πρωτόκολλο του Δήμου πριν από δέκα ημέρες το αίτημά τους για συζήτηση και λήψη απόφασης για πιθανή άρση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πλευράς του δήμου.

Και επειδή μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανατρέπεται μόνο με μια καινούργια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήμασταν αναγκασμένοι να το φέρουμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και για αυτό προχθές, μετά από πραγματικά μια συζήτηση που είδε όλες τις παραμέτρους του ζητήματος που διήρκησε πάνω από τρεισήμισι ώρες, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και από πλευράς της Δημοτικής αρχής και από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.


Στο συμβούλιο αυτό μετείχαν 24 μέλη από τα 25 που απαρτίζουν την σύνθεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, 8 εκ των οποίων ήταν της μείζονος αντιπολίτευσης.

Όταν φτάσαμε να ψηφίσουμε τελικά αν θα συνεχίσουμε ως Δήμος να εμμένουμε στη θέση που είχαμε ψηφίσει σε προγενέστερο χρόνο.


Τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας τόσο για την ΑΕΠΟ όσο και για την αναγκαστική απαλλοτρίωση.


Οι 16 δημοτικοί σύμβουλοι, ο ένας δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο κύριος Νικητόπουλος και οι 15 της διοίκησης του Δήμου αποφάσισαν ότι θα πρέπει ο Δήμος και έχει και την υποχρέωση ο Δήμος να συνεχίσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Η μείζονα αντιπολίτευση δυστυχώς αρνήθηκε να πάρει θέση και αποχώρησε την ώρα της ψηφοφορίας. Άρα η απόφαση είναι ομόφωνη.


Με τη διαφορά βέβαια ότι ενώ ήμασταν παρόντες μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας, 24 δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και δεν θέλησαν να πουν την θέση τους δημόσια, όπως κάναμε οι υπόλοιποι 16.

Εμείς συνεχίζουμε σταθερά να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά έχει διοίκηση η οποία παίρνει αποφάσεις και οφείλει αυτές τις αποφάσεις που παίρνει κάθε φορά, να εξαντλεί όλα τα νομικά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι για να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για τους συνδημότες μας.

Ελεύθερο Βήμα: Κύριε Νότα, εσείς και η διοίκησή σας είστε απέναντι στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου.

Δημήτρης Νότας: Χαίρομαι κύριε Πεταλωτή για το ερώτημά σας γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω.

Μάλιστα δέχτηκα και την εξής μομφή ότι στην περίπτωση που είχαμε πάει ως Δήμος Εμμανουήλ Παππά και για την περίπτωση του ΤΑΡ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΤΑΡ και το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι η διέλευση του ΤΑΡ από τα όρια του Δήμου Εμμανουήλ Παππά δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Ελεύθερο Βήμα: Άρα αδειοδοτήθηκε σωστά ο ΤΑΡ.

Δημήτρης Νότας: Εκεί είχα πει τότε ότι εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας πει ότι δεν βλάπτει το φυσικό περιβάλλον η εγκατάσταση του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού, όπως και τότε είχα πει και για τον ΤΑΡ, τότε εγώ είμαι ο τελευταίος Έλληνας πολίτης ο οποίος θα κάνει αντάρτικο απέναντι στο Σύνταγμα.

Και το τελευταίο καταφύγιο του κάθε Έλληνα πολίτη είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εφόσον λοιπόν, χωρίς περιστροφές το Συμβούλιο της Επικρατείας πει ότι η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου στα 4.100 στρέμματα επάνω στο Μενοίκιο όρος δεν βλάπτει το φυσικό περιβάλλον, τότε είμαστε εμείς πρώτοι, που το δηλώσαμε εξάλλου και στην εταιρεία με γραπτή δήλωση δική μου προς την εταιρεία, ότι είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τη διαπραγμάτευση για το πώς θα κατασκευαστεί αυτό το φωτοβολταϊκό πάρκο, εάν και εφόσον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας λέει ότι δεν είναι βλαπτική η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου για το φυσικό μας περιβάλλον.

Ελεύθερο Βήμα: Η εταιρεία επανήλθε σε εσάς με ένα ερώτημα, με ένα δίλημμα το οποίο αφορά κάποια ανταποδοτικά που θα έχει ο Δήμος.

Δημήτρης Νότας: Ναι.

Γιατί και αν ακόμη εμείς καθίσαμε και είδαμε βήμα προς βήμα το αίτημα της εταιρείας για την άρση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πλευράς του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να απαντήσουμε παρά μόνο εμείς και η νομικοί μας.

Είδαμε βήμα προς βήμα το αίτημά τους.

Δυστυχώς το αίτημα, έτσι όπως ήρθε στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, είχε πάρα πολλά προβλήματα και δεν έδινε τη διαβεβαίωση στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά που σε περίπτωση που παίρναμε ως δημοτικό συμβούλιο μια άλλη απόφαση, δηλαδή την άρση της προσφυγής στο ΣτΕ, διασφάλιζε τον Δήμο μας ότι τα πιθανά συμφωνηθέντα με την εταιρεία θα είχαν την δυνατότητα να εφαρμοστούν στο μέλλον.

Και λέω λοιπόν ότι το αίτημα ήρθε από την εταιρεία προς τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά και το υπέγραφε ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι μέλος της διοίκησης αυτής της εταιρείας.

Μέσα στο μνημόνιο συνεργασίας που μας έχει ενεχειριστεί για να το συνυπογράψουμε, δεν υπήρχε καμία εγγυητική επιστολή, πράγμα που σημαίνει ότι το κάθε μέλος θα μπορούσε να αποχωρήσει σε μια μελλοντική συνεργασία ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Δεν υπήρχε δηλαδή πουθενά δέσμευση για τα δύο μέρη εάν υπέγραφαν ένα τέτοιο σύμφωνο συνεργασίας.

Το χειρότερο δε όλων ήταν ότι στο πρώτο μνημόνιο συνεργασίας που μας ήρθε, υπήρχε όρος που έλεγε ότι οποιοδήποτε μέλος μπορεί χωρίς κανένα σοβαρό και ιδιαίτερο λόγο να αποχωρήσει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή από την συμφωνία που έχουν κάνει τα δύο μέρη.

Όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια πρόταση έγινε από σοβαρούς ανθρώπους γιατί ως επιχειρηματίες είναι σοβαροί, αλλά δεν ήταν η πρόταση σοβαρή.

Και όταν εμείς πήραμε και είδαμε βήμα προς βήμα την πρόταση, αυτό που ουσιαστικά ζητούσε η εταιρεία από πλευράς του Δήμου ήταν να δώσουμε άμεσα εμείς το μείζον ζητούμενο, δηλαδή να πάρουμε την απόφαση περί μη προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για τους δύο παραπάνω λόγους που έχω εξηγήσει και θα βλέπαμε στο μέλλον ένα πιο συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα καθόριζε τα οφέλη, τα ανταποδοτικά οφέλη προς τον Δήμο.

Φυσικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί εμείς θα δίναμε τα πάντα στην εταιρεία περιμένοντας την καλή διάθεση και την προαίρεση της εταιρείας να ανταποκριθεί σε ένα προσύμφωνο το οποίο θα υπογράφαμε σε προγενέστερο χρόνο και δεν θα δέσμευε την εταιρεία κατά βάση σε τίποτε, ούτως ώστε για να έχουμε ένα ανταποδοτικό όφελος ως Δήμος Εμμανουήλ Παππά, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον Δήμο αν συνέβαινε και έτσι, με βάση τη λογική και με βάση την υποχρέωση που έχουμε κύριε Πεταλωτή, εμείς και την δέσμια νομική υποχρέωση που έχουμε να διεκδικούμε την άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, γιατί χάθηκε ένα έστω και προσωρινά ένα περιουσιακό στοιχείο σημαντικό του Δήμου, η υποχρέωσή μας είναι να διασφαλίζουμε και γι αυτό ορκιστήκαμε έναντι των ανθρώπων και του Κυρίου μέσω του Ευαγγελίου, ότι θα διασφαλίζουμε τα συμφέροντα και την περιουσία, τη δημοτική περιουσία του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Άρα δεν θα μπορούσαμε με κανένα τίμημα, έστω και αν υπήρχε νομική βάση αυτού που σας είπα προηγουμένως, ότι δεν υπήρχε ούτε και αυτή η νομική διασφάλιση στην πρόταση της εταιρείας να φύγουμε από την προσπάθεια ακύρωσης αυτής της κατάφωρα άδικης απόφασης που πήρε το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπέρ της εταιρείας και κατά των συμφερόντων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Ελεύθερο Βήμα: Ποια είναι η θέση της αντιπολίτευσης του Δήμου;

Δημήτρης Νότας: Η μείζονα αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κύριο Τάκη Τσούκαλο και τα υπόλοιπα επτά μέλη της αντιπολίτευσης, νομίζω ότι αποφάσισαν να μην δηλώσουν, γιατί σας λέω ότι συζητούσαμε επί τρεισήμισι και πλέον ώρες , να μην δηλώσουν με θάρρος και παρρησία την άποψή τους, είτε να πούνε ναι, συμφωνούμε να συνεχιστεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε να πούμε ότι τα ανταποδοτικά της εταιρείας είναι τόσο ελκυστικά και διασφαλισμένα και συμφωνούμε στο να πάμε σε έναν συμβιβασμό με την εταιρεία, δηλαδή να μην κάνουμε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν έπραξαν ούτε το ένα, δεν έπραξαν ούτε το άλλο.

Και σε συνδυασμό ότι και στην προηγούμενη φορά που ως Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε απόφαση για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΑΕΠΟ, γιατί και εκεί δεν εξέφρασαν την άποψή τους και εκεί είπαν ότι δεν είχαν την ενημέρωση που απαιτούνταν.

Ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να ψηφίσουν ούτε υπέρ ούτε κατά.

Αποχώρησαν επί της ουσίας και σε εκείνη την συνεδρίαση, άρα σε δύο συνεδριάσεις κρίσιμες για τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ενώ έχουμε κληθεί να λέμε την άποψή μας και αυτή είναι η εντολή των συνδημοτών μας σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία στην οποία όλοι μας ζούμε.

Απέφυγαν να ακούσουμε και να μας πουν την άποψή τους.

Νομίζω ότι είναι το χειρότερο που μπορούσε να γίνει, γιατί ο κόσμος και ο λαός που μας έχει εκλέξει, κύριε Πεταλωτή, δέχεται την αντίθετη άποψη.

Αυτό που δεν δέχεται είναι το να μην εκφράζεις, να μην έχεις το θάρρος της γνώμης του και δυστυχώς και είναι θλιβερό η μείζων αντιπολίτευση, ενώ το αντίθετο η ελάσσονα αντιπολίτευση.

Ο κύριος Νικητόπουλος εξέφρασε την άποψή του και την είπε εύθραυστος, χωρίς κανένα δισταγμό ότι είναι υπέρ της συνέχισης της δικαστικής διένεξης ανάμεσα στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά και στην εταιρεία στο υψηλότερο επίπεδο που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η μείζονα αντιπολίτευση δυστυχώς δεν είχε το θάρρος να μας πει, είτε συμφωνεί και συνεχίζουμε, είτε διαφωνεί ο καθένας μας. Δημοκρατία έχουμε.

Μπορεί να έχει την άποψή του, αλλά θα πρέπει και επιβάλλεται και είναι υποχρέωσή μας έναντι αυτών που μας στείλανε στο Δημοτικό Συμβούλιο να λέμε την άποψή μας και όχι με μίζερες, για να μη χρησιμοποιήσω άλλο επίθετο.

Δικαιολογίες να αποφεύγουμε να πάρουμε θέση επί ενός τόσο σημαντικού θέματος, όπως είναι η συνέχιση της δικαστικής διαμάχης και διένεξης του Δήμου με την εταιρεία που έχει την πρόθεση να εγκαταστήσει το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μενοίκιο όρος.

Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι η πρώτη προσφυγή για την Κύπρο στο Συμβούλιο της Επικρατείας για συζήτηση κατά για την ακύρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΑΕΠΟ από πλευράς του Δήμου, μετά από.

Μετά από αναβολή που έγινε σε παρελθόντα χρόνο, συζητάτε στο ακροατήριο της 3/4 του 2024, δηλαδή σε μια βδομάδα από σήμερα.

Η άλλη μας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της απόφασης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των 4.100 στρεμμάτων που έκανε το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ της εταιρείας, συζητάτε στις 20 Μαΐου.

Άρα έχουμε ένα πυκνό δίμηνο στο οποίο ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά θα προσπαθήσει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει, που προβλέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα μας, να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, τα συμφέροντα των συνδημοτών μας στις 3 Απριλίου και στις 20 Μαίου.

Έλενα Τούσκα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σερρών: Όχι στην βράβευση της Προέδρου του ΣτΕ

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τo επιχειρείν

Παπαδημητρίου Μαρία και Χατζόγλου Φώτιος (Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΣΥΡΙΖΑ): Απαράδεκτη η ένσταση που είχε κατατεθεί εναντίον μας

15ο Διεθνές Track Day-Serres 2024-Οι Alfisti το Σαββατοκύριακο στην πίστα των Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις