17/06/2024
32.5 C
Serres

Δήμος Σερρών: Οι Σέρρες «σπάνε την απομόνωση»

Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο “BREAKING ISOLATION” (Σπάζοντας την Απομόνωση) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Νοεμβρίου η διήμερη επίσκεψη εργασίας (Study Visit) του εκπροσώπου του επικεφαλής εταίρου της γαλλικής πόλης Agen, κου Nicolas Castet και του επιστημονικού συμβούλου του έργου, κου Christophe Gouache.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, ο Δήμος Σερρών συμμετέχει με άλλες εννέα (9) ευρωπαϊκές πόλεις στο συγκεκριμένο έργο του Προγράμματος URBACT IV

με αντικείμενο την άρση της κοινωνικής απομόνωσης, η οποία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πνεύμα των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Κατά την παραμονή τους εδώ τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και να συνομιλήσουν με τα στελέχη τους.

  Παράλληλα επισκέφτηκαν δομές κοινωνικής φροντίδας και απασχόλησης που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών για να γνωρίσουν από κοντά τις δραστηριότητές τους. 

Lavera

Την Τρίτη 14/11 συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Σωτηρία Πάνου και στελέχη του Δήμου Σερρών (της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Τμ. Προγραμματισμού),

όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για το σύνολο των δραστηριοτήτων που καλύπτουν  τα τελευταία χρόνια οι δομές του Δήμου και τις σχετικές χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει.

Επίσης γνώρισαν από κοντά τις δομές του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Ρομά, του Κοινωνικού Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου, τις δομές και τις υπηρεσίες της ΚΕΔΗΣ,


αλλά και του Συλλόγου Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (ΣΟΦΨΥ) Νομού Σερρών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας βρέθηκαν στους χώρους του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας (ΚΕΘΙΣ) στο Νέο Σκοπό,

στη δομή του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Η Ηλιαχτίδα» στο Κάτω Μητρούσι και στο Εργαστήριο του Συλλόγου Γονέων & Φίλων παιδιών ΑμεΑ στις Σέρρες.   

Την Τετάρτη 15/11 επισκέφτηκαν την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, όπου ενημερώθηκαν για το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.


Ακολούθησε η επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και γνωριμία με τον Σύλλογο Γυναικών στο  «Σπίτι της Γυναίκας». 

Ο κύκλος της διήμερης επίσκεψης εργασίας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών,

όπου ενημερώθηκαν και γνώρισαν την νέα πρωτότυπη Βιβλιοθήκη για τους κρατουμένους του Τμήματος Μεταγωγών που παραμένουν για μικρό  χρονικό διάστημα στα κρατητήρια. 

Η συνολική αποτίμηση και αξιολόγηση της διήμερης επίσκεψης έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 15/11 στο Δημαρχείο, με την παρουσία της Αντιδημάρχου κας Πάνου,

των στελεχών του Δήμου Σερρών και της ομάδας του εξωτερικού συμβούλου, όπου παρουσιάστηκαν και τα επόμενα στάδια και βήματα του έργου “BREAKING ISOLATION”, για το 2024 και το 2025.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου  θα γίνει στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2023 στην Skofja Loka στην Σλοβενία. 

Δράσεις από το Δήμο Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Επιφυλάξεις από τον Κώστα Μπούμπα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης :Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις