22/07/2024
32.5 C
Serres

Το Belles Historic Trail για 3η συνεχή χρονιά στις Σέρρες

Το Belles Historic Trail διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις Σέρρες και στις νοτιοανατολικές πλαγιές ενός επιβλητικού βουνού, που αποτελεί φυσικό σύνορο με τη γειτονική Βουλγαρία.

Τα μονοπάτια του αγώνα, ακολουθούν διαδρομές που παλαιότερα ακολουθούσαν οι ντόπιοι στις βιοποριστικές τους δραστηριότητες (κτηνοτροφία, υλοτομία κ.α.) αλλά και οι γενναίοι υπερασπιστές των θρυλικών οχυρών του Μπέλλες, που πριν από 83 χρόνια ήρθαν τετ α τετ με τους Γερμανούς εισβολείς.

Οι διαδρομές των αγώνων ακολουθούν βαθύσκιωτα μονοπάτια μέσα σε δάση από οξιές, δρύς, κάτω από αιωνόβια πλατάνια δίπλα σε γάργαρα και δροσιστικά νερά.

Περνούν από παλιά πολυβολεία, κάποια από αυτά της εποχής του Β΄ Π.Π. που πολέμησαν τους Γερμανούς το 1941, ενώ η θέα προς την λίμνη της Κερκίνης και την σερραϊκή ενδοχώρα δεν περνάει απαρατήρητη.


Και φέτος οι βασικοί αγώνες της διοργάνωσης (Βelles Historic Trail – 22 χλμ και Sultanitsa Trail Run – 8 χλμ), που συμπεριλαμβάνονται στο ITRA National League, θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν μοναδικές δρομικές εμπειρίες που συνδυάζουν ταχύτητα και αγώνες trail, σε ένα από τα πλέον πανέμορφα και ιστορικά βουνά της χώρας μας.

GOTSIKA

Δεν είναι όμως μόνο το βουνό και οι διαδρομές του Belles Historic Trail, οι βασικοί λόγοι για να βρεθείτε 27 και 28 Απριλίου στην όμορφη περιοχή μας και στο Νέο Πετρίτσι.

Σας παρουσιάζουμε ακόμη πέντε :


• Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα όμορφο χωριό με φιλόξενους ανθρώπους, που θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και στους δρόμους για να σας εμψυχώσουν.
• Θα γευτείτε μετά το τέλος του αγώνα, τοπικά εδέσματα που θα ετοιμάσουν γυναίκες του χωριού ή … βουβάλι στη γάστρα -και όχι μόνο- σε τοπικές ταβέρνες.
• Θα δείτε δεκάδες σπάνια πουλιά, με μια βαρκάδα στην Κερκίνη που θεωρείται κορυφαίος υγρότοπος στην Ευρώπη.
• Θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, περπατώντας στις υπόγειες στοές του θρυλικού οχυρού Ρούπελ, που δεν καταλήφθηκε από τον εχθρό. Κατά τον Β΄ Π.Π., κερδίζοντας τον σεβασμό του.
• Θα χαλαρώσετε με ένα ζεστό μπάνιο, με νερό απευθείας από την καρδιά της γης, στα φημισμένα λουτρά του Αγκίστρου.


Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνει επίσης τον αγώνα δρόμου Ν.Πετρίτσι Run – 5 χλμ και τον παιδικό Riko Kids Run – 1 χλμ μέσα και έξω από το Νέο Πετρίτσι.
Το Belles Historic Trail διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πετριτσίου, με την υποστήριξη της Π.Ε. Σερρών και του δήμου Σιντικής.
Εγγραφές και πληροφορίες : www.belleshistorictrail.gr


Σύλλογος Φιλόμουσων Πρώτης Σερρών: Την Κυριακή το άναμμα της Ντερβένας

Κερδισμένοι οι Σερραίοι επιχειρηματίες από την συμμετοχή τους στην FOODEXPO 2024

30 χρόνια ΑΝΕΣΕΡ και συνεχίζουμε…

ΑΝΕΣΕΡ: Ένταξη έργων 2.500.000€ για δημόσια και ιδιωτικά έργα!


Τίμησε και φέτος τη μνήμη των συναδέλφων τους η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης: Ξεκινάει ένα νέο πολυδύναμο πνευματικό κέντρο στη Νιγρίτα

Σέρρες – Χαμηλή πτήση στις νομαρχιακές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Δήμος Σιντικής: Συγκροτήθηκε επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις