23/04/2024
15.4 C
Serres

48ωρη απεργία Νοσοκομειακών γιατρών και κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Σερρών!

Σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας, με την υποστήριξη της ΠΟΕΔΗΝ, προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα οι γιατροί καλούν όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς να πάρουν αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης και φυσικά όλοι όσοι μπορούν, να συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση διεκδίκησης, ενός νοσοκομείου που να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών, δωρεάν, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό.

48ωρη απεργία Νοσοκομειακών γιατρών και κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Σερρών 2
48ωρη απεργία Νοσοκομειακών γιατρών και κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Σερρών 2

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο σήμερα και αύριο από τους γιατρούς

Στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) για σήμερα 29 και 30 Νοεμβρίου, η ΕΝΙΝΣ και το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών καλούν σε κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για σήμερα στις 13:00 έξω από τα εξωτερικά ιατρεία.


Παράλληλα καλούν όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς να πάρουν αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης και όσοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά.

Barat


Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

Χράπας Ηλιοπούλου
Χράπας Ηλιοπούλου
 • Ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων, μέχρι την πλήρωσή τους
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
 • Αύξηση του Προϋπολογισμού
  Η στελέχωση και η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσει το Νοσοκομείο να καλύπτει τις ανάγκες σε υπηρεσίες Υγείας του λαού των Σερρών


Το Νοσοκομείο Σερρών μας αφορά όλους. Μην γυρνάτε την πλάτη.
Να πάρει ο λαός την διεκδίκηση της σωτηρίας του Νοσοκομείου στα χέρια
του

Η γενική εικόνα για το Νοσοκομείο Σερρών αποκαλύπτει:

 • μειωμένα Χειρουργεία λόγω έλλειψης Αναισθησιολόγων
 • Κλειστά εξωτερικά ιατρεία σε διάφορες ειδικότητες
 • Πολύμηνη αναμονή ακόμα και στα εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν
 • Μεγάλες αναμονές στο ΤΕΠ
 • Κλείσιμο της Ουρολογικής
 • Παραιτήσεις γιατρών
 • Κάλυψη κατά 55% των Οργανικών Θέσεων
 • Υπερεργασία του συνόλου του Ιατρικού Προσωπικού
 • Χαμηλούς μισθούς των Υγειονομικών
 • Μειωμένη δυνατότητα επιστημονικής εξέλιξης
 • Μείωση των ειδικευόμενων ιατρών
Γρηγοριάδης Σιούλα
Γρηγοριάδης Σιούλα


Συμμετέχουμε και διεκδικούμε:Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες, ταυτόχρονη ανοιχτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.


Ζητούν να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σερρών

Αβραμάκης Τσίπρας
Αβραμάκης Τσίπρας

Ήδη η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σερρών, στηρίζει την κινητοποίηση που προκήρυξαν η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (Ε.Ν.Ι.Ν.Σ.) και τα Σωματεία των Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, των Κέντρων Υγείας Σερρών, των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ.) Γενικού Νοσοκομείου Σερρών
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 13:00
έξω από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.
Απαιτούμε άρτια, εύρυθμα, οργανωμένα, λειτουργικά, στελεχωμένα, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό Δημόσια Νοσοκομεία για όλες τις ιατρικές πράξεις των ασθενούντων, την εξυπηρέτηση, στήριξη, νοσηλεία και αποθεραπεία αυτών.
Καλούμε τα Σωματεία να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση για Δημόσιο Νοσοκομείο προς όφελος των Σερραίων πολιτών.


Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών

Επίσης και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 28.11.2023 και αποφάσισε τα εξής:

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών, καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σερρών.

Στηρίζουμε την απεργιακή τους κινητοποίηση και ζητούμε την άμεση στελέχωση του ΓΝ Σερρών με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Νοσοκομείο του Νομού μας βρίσκεται σήμερα σε γενική εγκατάλειψη και παρακμή και δεν παρέχει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε σε μια περιοχή με γηρασμένο πληθυσμό, που έχει ανάγκη σοβαρής περίθαλψης και νοσηλείας.

Εξ αυτού του λόγου δεκάδες Σερραίοι συμπολίτες μας καθημερινά σπεύδουν σε ιδιωτικά διαγνωστήρια για να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους και στα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης για να νοσηλευτούν.

Η κατάσταση αυτή είναι υποτιμητική για τους ανθρώπους που πλήρωσαν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν μπορούν να λάβουν υπηρεσίες υγείας, ούτε στον τόπο τους, ούτε δωρεάν.

Καλούμε όλους τους φορείς του τόπου μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα της ΕΝΙΣ και των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την αλλαγή της σημερινής άθλιας εικόνας που παρουσιάζουν οι δημόσιες δομές υγείας του Νομού μας.

Ο 57χρονος από τις Σέρρες που παράγει αυγά με φασκόμηλο

Το Επιμελητήριο Σερρών στην 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ο Κώστας Καραμανλής για την τραγωδία στα Τέμπη: Θέλω να χυθεί άπλετο φως!

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Ποια είναι η αλήθεια για Ιδιωτικό χρέος- “κόκκινα” δάνεια –πλειστηριασμούς;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις