17/06/2024
21.5 C
Serres

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Ζήτω ο Εμμανουήλ Παπάς!

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης αποδίδει την τιμή που πρέπει στον Εμμανουήλ Παπά, έναν μεγάλο Έλληνα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει τη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων.

Δείτε και διαβάστε την ομιλία Χρυσάφη για τον Σερραίο ήρωα Eμμανουήλ Παπά!

Η σημαία του δικού μας ήρωα του Σερραίου Εμμανουήλ Παπά θα κυματίζει από σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας δίπλα στον ανδριάντα του ανθρώπου που θυσιάστηκε για την πατρίδα και την ελευθερία.

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που θα υψώσουμε και πάλι αυτό το λάβαρο, την επαναστατική σημαία των Ελλήνων που παλεύουν, που πολέμησαν εναντίον των Τούρκων το 1821 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από τον αρχηγό της επανάστασης στη Μακεδονία.

Αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή σε έναν μεγάλο Έλληνα που έδωσε τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας μας, τη περιουσία του, την οικογένειά του την ίδια του τη ζωή χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα.

Που θυσιάστηκε αλλά δεν πήρε τη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων.
Για αυτό είναι μια μοναδική ευκαιρία φέτος που γιορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 21, ο δήμος μας να τοποθετήσει τον Εμμανουήλ Παπά και τις Σέρρες στη θέση που τους αξίζει.

Barat

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Έλλάδα 21 – Σέρρες 21” μέτρα με βάση τις προτάσεις της ομώνυμης επιτροπής ο δήμος Σερρών προχωρά σε μια σειρά από δράσεις και ενέργειες για να αναδείξουμε και να υπενθυμίσουμε στις επερχόμενες γενιές τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση του Εμμανουήλ Παππά για την πατρίδα μας.

Τις επόμενες μέρες φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα ώστε να αποδοθεί από το υπουργείο άμυνας ο τίτλος του Στρατηγού στον Εμμανουήλ Παπά και να αποδοθεί έτσι η οφειλόμενη ιστορική δικαιοσύνη.

Η επίσημη τελετή για την ανακήρυξη του Εμμανουήλ Παπά σε στρατηγό σχεδιάζεται να γίνει τον Δεκέμβριο στο τέλος αυτού του έτους.


Την Κυριακή 27 Ιουνίου δύο μέρες πριν από την επέτειο και τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών διοργανώνουμε επίσημη τελετή αδελφοποίησης με το δήμο Κασσάνδρας στον τόπο που αγωνίστηκε ο ήρωας της επανάστασης, ο Σερραίος ήρωας της επανάστασης.

Είχα τη χαρά να προσκαλέσω και τον αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στις εκδηλώσεις αυτές της αδελφοποίησης στις 27 Ιουνίου.

Μια πρόσκληση που ο κύριος αντιπρόεδρος την αποδέχθηκε με ενθουσιασμό.

Επιπλέον σχεδιάζουμε την ανέγερση μνημείου για τον Εμμανουήλ Παπά, για αυτό το λόγο δημοτικό συμβούλιο Σερρών καλείται να αποφασίσει για τον καθορισμό του χώρου ανέγερσης μνημείου στον ιστορικό τόπο που συνδέεται με την κατοικία του Εμμανουήλ Παπά και βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία από τον ιερό ναό των αγίων Θεοδώρων στην παλιά μητρόπολη.

Στη συνέχεια θα επιδιωχθεί ο χώρος αυτός να περιέλθει στην κυριότητα του δήμου και να ανεγερθεί το συγκεκριμένο μνημείο έστω μετά από διακόσια χρόνια.
Οφείλουμε και πρέπει να αναδείξουμε και να τιμήσουμε τον Εμμανουήλ Παπά και τον ιερό αγώνα που έδωσε με τόση πίστη και αφοσίωση.


Τα λόγια του Εμμανουήλ Παπά στους συμπολεμιστές του αντηχούν δυνατά και μας εμπνέουν πάντα τούτο είναι το χρέος μας και αυτό πρέπει να πράξουμε όλοι.

Ζήτω ο Εμμανουήλ παπάς

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις