28/05/2024
19.7 C
Serres

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Η αλήθεια για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

Η ιστορία και οι συζητήσεις για την κατάσταση στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών μας απασχολεί όλους εδώ και χρόνια αναφέρει με ανακοίνωση του ο Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Δήμος Σερρών.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα οριστικά.


Για πρώτη φορά έπειτα από πενήντα (50) ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του γηπέδου στη παρούσα μορφή του, αυτή η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας-ενίσχυσης-αποκατάστασης του συνόλου των εγκαταστάσεων του γηπέδου, προκειμένου να επισκευαστούν οι χρόνιες φθορές αυτού.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να αξιοποιηθεί το 1.000.000 ευρώ χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών για το γήπεδο, που λάβαμε στα τέλη του 2021 και σε συνδυασμό με ακόμα 1.000.000 ευρώ από ίδια έσοδα του Δήμου να μπορούμε να μιλάμε επιτέλους για ένα ασφαλές και λειτουργικό Δημοτικό Γήπεδο.


Η μελέτη αυτή είχε δύο (2) στάδια:

α) Την προμελέτη για εργαστηριακούς ελέγχους και την αποτύπωση της παθολογίας, η οποία ολοκληρώθηκε και την παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2023.

Αυτή η προμελέτη κατέληγε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και άμεσα διαβιβάστηκε στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία (Υ.ΔΟΜ.), η οποία στην συνέχεια προσδιόρισε, ως η μόνη αρμόδια υπηρεσία, τα προσήκοντα μέτρα ασφάλειας για τη λειτουργία του γηπέδου, τα οποία εφαρμόστηκαν πλήρως (αποκλεισμός τριών(3) σειρών θεατών στο τοιχίο της ανατολικής κερκίδας, μειωμένος αριθμός θεατών, απαγόρευση διεξαγωγής αγώνα με χιόνι ή αέρα για το στέγαστρο κλπ) και ίσχυαν μέχρι και πρόσφατα.

β) τη μελέτη στατικής επάρκειας και των απαιτούμενων έργων ενίσχυσης και αποκατάστασης,


η οποία ανατέθηκε στο ίδιο εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεδομένου ότι ο Πανσερραϊκός όδευε ήδη για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Τα αποτελέσματα του πρώτου μέρους αυτής της μελέτης, δεδομένου ότι εκκρεμούν άλλα δύο(2) μέρη, παραλήφθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών την 25η Αυγούστου 2023 και διαβιβάστηκε την ίδια ημέρα και πάλι στην αρμόδια υπηρεσία της Πολεοδομίας, προκειμένου να αξιολογηθεί, να εγκριθούν τα απαιτούμενα έργα αποκατάστασης και να προσδιοριστούν τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του γηπέδου.

Η ΥΔΟΜ στη συνέχεια αξιολογώντας ενδελεχώς το μεγάλο όγκο αυτής της μελέτης, με έγγραφό της στις 18 Οκτωβρίου 2023, ενέκρινε τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης και διαπιστώνοντας στατική ανεπάρκεια και συνακόλουθη επικινδυνότητα, αλλά όχι επικίνδυνη ετοιμορροπία, έκρινε ότι πρέπει να τεθούν σε αχρησία η ανατολική και δυτική κερκίδα του γηπέδου.

Όσο δύσκολη και αν ήταν για τη Δημοτική Αρχή αυτή η εξέλιξη και παρά το γεγονός ότι κάναμε τα πάντα για να μπορεί να αγωνιστεί στην φυσική του έδρα ο Πανσερραϊκός μας, άμεσα ο Δήμαρχος με κατεπείγον έγγραφό του έδωσε την εντολή σε Τεχνική Υπηρεσία και ΟΠΑΚΠΑ να θέσουν σε αχρησία τις δύο(2) κερκίδες και να διασφαλίσουν το χώρο του παρακείμενου Δημοτικού Σχολείου, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του γηπέδου.


Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής είναι το απόλυτα πρώτιστο μέλημά μας και την ευθύνη αυτή δεν την διαπραγματευόμαστε, όποιο και αν είναι το πολιτικό κόστος και όποια και αν είναι η παραπληροφόρηση που φτάνει στους πολίτες επί δικαίων και αδίκων.

Φωνές, οι οποίες έφτασαν να αναρωτιούνται, γιατί κάναμε αυτή τη μελέτη στατικής επάρκειας και αποκαλύφθηκε η πραγματική κατάσταση του γηπέδου, δεν μας αγγίζουν.

Φωνές, οι οποίες λένε ότι έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό από όσα κάναμε εμείς με απόλυτη νομιμότητα και συνείδηση ευθύνης έχουν άλλους μικροπολιτικούς σκοπούς και πλέον κανένα ψεύδος δεν θα μένει στο απυρόβλητο.

Όσοι μας κατηγορούν για οτιδήποτε, ας αναλογιστούν ότι στο ίδιο γήπεδο γίνονταν αγώνες με φιλάθλους και πριν από πέντε(5) και δέκα(10) χρόνια και κανένας δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη που αναλάβαμε εμείς.

Διαφωνήσαμε με την άποψη της Επιτροπής Καταλληλότητας, που κρίνει ακατάλληλο όλο το γήπεδο, ενώ από πουθενά δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα για τα δύο (2) πέταλα του γηπέδου και πουθενά δεν χαρακτηρίζεται κάποιο σημείο ως «επικινδύνως ετοιμόρροπο».

Τα ήδη προγραμματισμένα και δρομολογημένα έργα για το γήπεδο θα συνεχιστούν με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή τους και με επιπλέον χρήματα του Δήμου, που έχουν ήδη δεσμευτεί.

Εμείς τη συνείδησή μας την έχουμε καθαρή.

Όποιος έπαιξε προεκλογικά και μετεκλογικά παιχνίδια στη πλάτη της Δημοτικής περιουσίας και του Πανσερραϊκού ας κριθεί από τον κόσμο!

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών: Χειμερινά Δρομολόγια (1/10/2023 – 30/06/2024)

Κλειστόν το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών 

Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου: Τίποτα κρυφό για το δημοτικό γήπεδο Σερρών!

Θανάσης Μαλλιαράς: Να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι για το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών!

Διάβαση Πεζών: Το ντέρμπι ξεκίνησε πριν το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Άρη

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών: Άραγε θα απαντήσει κανείς;

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Ποιοι παίζουν με τις ζωές των Σερραίων;

Το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών τα “Μπεκιάρεια 2023

ΚΚΕ: Ερωτήματα για τη στατικότατα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Ο Χρυσάφης, η Μητλιάγκα και το Δημοτικό γήπεδο Σερρών!

Στις Σέρρες έχουμε πλέον το Δημοτικό γήπεδο «Εμμανουήλ Παπά» !

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις