19/06/2024
24.9 C
Serres

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Ευαγγελία Νίκα από την Βαρβάρα Μητλιάγκα

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Σερρών στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα απένειμε η Δήμαρχος κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εν γένει προσφορά της, στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Επικρατείας, το διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών, με θέμα: «Πρόσφατες νομολογιακές εξελίξεις στις ουσιαστικές διοικητικές διαφορές».

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρυσούλα Δρίγκα ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου Σερρών στην κ. Ευαγγελία Νίκα. 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, στην έναρξη της τελετής ανέφερε τα εξής: «Σήμερα, σε αυτήν την εξαίρετη εκδήλωση, έχουμε την τιμή και την χαρά να αναγνωρίσουμε και να επιβραβεύσουμε την αξιόλογη προσφορά μιας εξέχουσας προσωπικότητας της δικαιοσύνης, της Πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρίας Ευαγγελίας Νίκα.

Η κυρία Νίκα, με την εξαίρετη πορεία και τις συνεισφορές της στο χώρο της δικαιοσύνης, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για όλες και όλους μας. Σήμερα, με μεγάλη τιμή, απονέμουμε στην κυρία Ευαγγελία Νίκα το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Σερρών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική της συνεισφορά στον χώρο της δικαιοσύνης και την κοινωνία.

Lavera

Η απονομή αυτής της τιμής αντικατοπτρίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό που έχουμε όλοι μας για την προσφορά της» ανέφερε η κ. Μητλιάγκα. 

Η κ. Μητλιάγκα, αναφέρθηκε στην διαδρομή της κ. Νίκα, λέγοντας τα εξής: «Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1984 και διατέλεσε σε πληθώρα ρόλων με ακεραιότητα και διαύγεια, φτάνοντας στην κορυφή της ιεραρχίας ως Πρόεδρος του ΣτΕ.

Η κυρία Νίκα έχει αφήσει το στίγμα της στη νομολογία, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στις σημαντικότερες δικαστικές αποφάσεις της χώρας μας, προάγοντας το δίκαιο και την δικαιοσύνη.


Η επιστημονική της συνεισφορά και οι νομολογιακές εξελίξεις που έχει επιμεληθεί, ενισχύουν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των διοικητικών διαφορών. Πέρα από την προσωπική και επαγγελματική της εξέλιξη, η κυρία Νίκα αποτελεί και ένα έμπνευση για τη νέα γενιά γυναικών στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο.

Η πορεία της είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα ότι με αποφασιστικότητα, ακεραιότητα, και εργατικότητα, τα εμπόδια μπορούν να μετατραπούν σε σκαλοπάτια για επιτυχία», τόνισε η Δήμαρχος Σερρών, απευθυνόμενη στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμπλήρωσε: «Κυρία Νίκα, σας ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σας στα ιδανικά της δικαιοσύνης και για το παράδειγμα που έχετε θέσει.

Μας εμπνέετε όλους να είμαστε καλύτεροι στον επαγγελματικό μας τομέα και να εργαζόμαστε για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά σας, γεμάτα υγεία, ευτυχία, και περαιτέρω επιτεύγματα».

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ευαγγελία Νίκα, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ευχαρίστησε την Δήμαρχο Σερρών και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιο για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου Σερρών, τονίζοντας τα εξής: «Αγαπώ πάρα πολύ την πόλη των Σερρών, και όπως είπε κάποιος σοφός “τα παιδικά μας χρόνια είναι ο Παράδεισος μας”.


Για εμένα πραγματικά όλα τα σχολικά χρόνια που τα πέρασα στις Σέρρες είναι η χαρά μου. Δεν έχω καμία κακία ανάμνηση. Ευτύχησα στις Σέρρες! Η σημερινή εκδήλωση ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθω στις Σέρρες και ευχαριστώ πολύ όλους, όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Επίσης, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα προσέφερε στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα. Ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος δώρισε στην κ. Νίκα δύο ιστορικά βιβλία του Βασίλη Τζανακάρη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος τίμησε την κ. Νίκα με μια πλακέτα για την προσφορά της, στη Δικαιοσύνη,

ένα χειροποίητο κεραμικό σκεύος της Σερραίας καλλιτέχνιδας Γιόλας Αρβανίτη και ένα αερόφυτο. Δώρα δόθηκαν στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας από την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κ. Στέλλα Ελευθεριάδου και από την Πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Σερρών «Η Εμμέλεια» κ. Δουκαίνη Ζαπριάνου.

Στην τελετή απονομής τιμής, στην Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, Ανώτατοι Δικαστικοί Λειτουργοί και εκπρόσωποι συλλόγων του Νομού Σερρών.

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Στο ίδιο έργο θεατές…….

Η Δήμαρχος απένειμε τα μετάλλια και το Κύπελλο στους πρωταθλητές της ΑΕ Σερρών

ΔΕΕΠ Σερρών: Στις Σέρρες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Εξαδάχτυλος – Φλέσσα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις