18/06/2024
34.7 C
Serres

Τάσος Χατζηβασιλείου: Οι πολίτες επέλεξαν τη συνταγή σταθερότητας!

Οι πολίτες έδωσαν θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία, τους καλούμε να το ξανακάνουν τόνισε σε συνέντευξη του ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών με τη ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στο Ελλάδα 24 και τον Παντελή Ζηβόντση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου καθώς και για το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός στον δρόμο προς τις επόμενες κάλπες καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και στάθηκε στη στρατηγική και τις οδηγίες που έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους υποψήφιους βουλευτές.

Παράλληλα, σημείωσε πως, αν ο ελληνικός λαός δώσει στη ΝΔ μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των τελευταίων ημερών με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και στις καταγγελίες περί στήριξής του από το τουρκικό προξενείο.

Lavera

Ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε πως ”Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να βάζει στις λίστες του ανθρώπους οι οποίοι έχουν «προνομιακή» σχέση με το τουρκικό προξενείο.

Το τουρκικό προξενείο χρησιμοποιεί διαύλους προς τη μειονότητα για να ποδηγετήσει την ψήφο μερίδας μουσουλμάνων πολιτών.

Κάθε εμπλοκή τρίτων στα θέματα της μειονότητας είναι εθνικά επιζήμια”.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσου Χατζηβασιλείου

Η νίκη της ΝΔ με τη διαφορά των 20 μονάδων στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν έκπληξη για εσάς; Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός με αυτό το αποτέλεσμα;

Με ορίζοντα τις εκλογές του Μαΐου, τα πολιτικά κόμματα κατέθεσαν τις προτάσεις και τα προγράμματά τους.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που παρουσίασε ένα κοστολογημένο και αξιόπιστο πρόγραμμα διακυβέρνησης που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στη χώρα.

Ήμουν βέβαιος ότι οι πολίτες θα στέκονταν με υπευθυνότητα απέναντι στο δίλημμα των εκλογών και ότι θα έδιναν μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία.


Φυσικά, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει με ακρίβεια πόσο μεγάλη θα ήταν η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα.

Οι πολίτες έδωσαν μία ξεκάθαρη εντολή, μια θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επέλεξαν τη συνταγή σταθερότητας για τη χώρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία και απέρριψαν τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζονται στις γενικότητες και αοριστίες.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες καταψήφισαν τη λογική της απλής αναλογικής και έδειξαν το δρόμο για μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μπορεί να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις, χωρίς να αναλώνεται σε κομματικά παζάρια.

Υπάρχει κίνδυνος εφησυχασμού ή για αλαζονικές συμπεριφορές;

Μετά τα υψηλά εκλογικά αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δείξει κανένα ίχνος αλαζονείας. Από την πρώτη στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη της παράταξης λέμε ότι η επόμενη κάλπη είναι άδεια.

Χωρίς εφησυχασμό, ξεκινήσαμε από την αρχή τον αγώνα για την επίτευξη του εθνικά αναγκαίου στόχου της αυτοδύναμης κυβέρνησης. Χωρίς αμφιβολία, με τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία έχει τον «αέρα στα πανιά της».

Όμως, δεν προεξοφλούμε το αποτέλεσμα. Έχουμε συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που έχουν εναποθέσει στην πλάτη μας οι Έλληνες πολίτες. Άλλωστε, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχουμε ανεβάσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Επισημαίνω ότι, σε περίπτωση εισόδου επιπλέον κομμάτων στη Βουλή, αλλάζουν τα όρια της αυτοδυναμίας.

Στόχος όλων μας στη Νέα Δημοκρατία είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε τα ποσοστά μας, αλλά να πείσουμε ακόμα περισσότερους πολίτες.

Επιδιώκουμε την επίτευξη μιας ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία είναι απαραίτητη για να προχωρήσουμε μπροστά, με τόλμη και σταθερότητα.

Με τις κάλπες άδειες στον δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ποια είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ; Ποιες είναι οι οδηγίες που σας έχει δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Συνεχίζουμε τις περιοδείες σε κάθε γωνιά της χώρας, πόρτα-πόρτα. Στόχος μας είναι η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή να επισκέπτεται όλη την Ελλάδα και να συνομιλεί με χιλιάδες πολίτες καθημερινά. Και όλοι εμείς, τα στελέχη της παράταξης, κάνουμε το ίδιο. Κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας «οργώνουν» την επικράτεια, για να βρεθούν κοντά στους πολίτες και να συζητήσουν για την ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθώ τις Π.Ε. Ροδόπης και Ξάνθης, την ακριτική μας Θράκη.

Θα υπάρξει περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση της ΝΔ, σε περίπτωση που οι πολίτες σας δώσουν μια νέα τετραετία, δεδομένου ότι περιμένουν να υλοποιήσετε όσα προαναγγείλατε προεκλογικά;

Μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα μας «λύσει» τα χέρια, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν ζήτησε ποτέ περίοδο χάριτος, αφού είναι η παράταξη που τήρησε όλες τις κεντρικές δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2019.

Και στα λάθη που έγιναν, δεν κρυφτήκαμε.

Αναλάβαμε την ευθύνη να τα διορθώσουμε, για μην επαναληφθούν.

Παρά τις διαδοχικές κρίσεις που προκλήθηκαν, τηρήθηκε η Συμφωνία Αλήθειας, μειώθηκαν φόροι και εισφορές, αυξήθηκαν οι επενδύσεις και μαζί αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό.

Ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν ξανά με την ψήφο τους, για να συνεχίσουμε το έργο της προηγούμενης περιόδου.

Εφόσον μας στηρίξουν, από τις 26 Ιουνίου ξεκινάμε την υλοποίηση των σημερινών μας δεσμεύσεων, χωρίς καθυστέρηση.

Οι ψηφοφόροι των Σερρών σας επανεξέλεξαν δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό σας. Σας δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα ένα επιπλέον αίσθημα ευθύνης; Ποια είναι η δική σας ατζέντα για τις Σέρρες;

Η εκπροσώπηση κάθε Σερραίας και Σερραίου στη Βουλή αποτελεί ύψιστη τιμή και ευθύνη. Οι Σέρρες είναι ο τόπος όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Είναι ένας τόπος με τεράστιο αναπτυξιακό απόθεμα.

Οι ατμομηχανές της τοπικής μας ανάπτυξης βρίσκονται στον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα, τις υπηρεσίες, καθώς και στην πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Αυτά πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Τα δημογραφικά αποτελέσματα πλήγωσαν τις Σέρρες. Έδειξαν ότι πολλοί νέοι άνθρωποι έφυγαν από τον τόπο μας, κυρίως για το εξωτερικό.

Η δική μου προτεραιότητα είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, για να παραμείνει η νέα γενιά εδώ.

Να της δώσουμε τη δυνατότητα να μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να προκόψει, χωρίς να μεταναστεύσει.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τους νέους μας.

Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε πρώτα για εκείνους.

Ως καθηγητής, ποια είναι η δική σας άποψη για το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών; Τι να περιμένουμε στην τρίτη θητεία του Ερντογάν και πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Με τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία, ξεκινά ο «Νέος Αιώνας» για την Τουρκία και επιβεβαιώνεται η στροφή προς τον ισλαμικό συντηρητισμό.

Ο ερντογανισμός διεκδικεί να γίνει η νέα πολιτική «θρησκεία» στη γειτονική χώρα. Ταυτόχρονα, ο εθνικισμός τείνει να γίνει κανονικότητα, αφού στις πρόσφατες εκλογές ένας στους τέσσερις βουλευτές εξελέγη με εθνικιστικό κόμμα.

Στη νέα του θητεία, ο Ερντογάν θα κληθεί πρωτίστως να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της τουρκικής οικονομίας. Συνεπώς, είναι πιθανό να ζητήσει οικονομική στήριξη από τη Δύση.

Σε αυτήν την περίπτωση, γνωρίζει καλά ότι, χάρη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν το βαρόμετρο για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση.

Βέβαια, αν το προσεχές διάστημα προκύψει ένα θετικό momentum, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να το αξιοποιήσει.

Η συζήτηση με την άλλη πλευρά είναι ένδειξη ισχύος και ευθύνης.

Είμαστε οραματιστές αλλά και ρεαλιστές. Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και βάση επίλυσης είναι μόνο το Διεθνές Δίκαιο.

Αν η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται αυτή την πραγματικότητα και να επιδιώκει τον εμπλουτισμό της ατζέντας με θέματα που δεν υφίστανται, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική συζήτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για παρέμβαση της Τουρκίας στη Ροδόπη υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς κάνατε μια ανάρτηση λέγοντας πως κάποιοι παίζουν «παιχνίδια» με τη μειονότητα και καλέσατε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση. Τι ακριβώς πιστεύετε πως γίνεται στη Ροδόπη; Υπάρχει πράγματι εξωτερική παρέμβαση;

H πρώτη καταγγελία έγινε από αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Το τουρκικό προξενείο χρησιμοποιεί διαύλους προς τη μειονότητα για να ποδηγετήσει την ψήφο μερίδας μουσουλμάνων πολιτών.

Κάθε εμπλοκή τρίτων στα θέματα της μειονότητας είναι εθνικά επιζήμια. Το θέμα είναι γιατί μερίδα της αντιπολίτευσης παίζει παιχνίδια με τους μουσουλμάνους της Θράκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να βάζει στις λίστες του ανθρώπους οι οποίοι έχουν «προνομιακή» σχέση με το τουρκικό προξενείο.

Πρόσφατα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Οζγκιούρ Φερχάτ παρέστη σε εκδήλωση της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης». Δεν είναι η μόνη περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει άτομα τα οποία υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα και παρακινούν του Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογή των παράνομων ψευδομουφτήδων.

Πριν μερικούς μήνες, ο Χουσεΐν Ζεΐμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε δημόσια στην τουρκική τηλεόραση για την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, της οποίας τα δικαιώματα δήθεν καταπατούνται.

Ομοίως, και ο Μπουρχάν Μπαράν από το ΠΑΣΟΚ, είχε παρακινήσει τους μουσουλμάνους να ψηφίσουν υπέρ του ψευδομουφτή. Τέτοια παιχνίδια με τη μειονότητα είναι εθνικά επικίνδυνα.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι ώριμοι Ευρωπαίοι πολίτες και δεν χρειάζονται ποδηγέτηση από κανέναν.

Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, κάτι το οποίο και οι ίδιοι αναγνωρίζουν.

Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να είναι προσεκτικές στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών και να ορθώνουν τοίχο απέναντι σε κάθε προσπάθεια ανάμειξης τρίτων στα εσωτερικά ζητήματα της Θράκης.

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η παρέμβαση τρίτων στα θέματα της μειονότητας είναι εθνικά επιζήμια!

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα βαρόμετρο την επόμενη ημέρα στις σχέσεις Τουρκίας – Δύσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις