22/07/2024
31.9 C
Serres

Τα 10 μεγαλύτερα λάθη του κ.Χρυσάφη

Γράφει ο Παναγιώτης Κοτρώνης*

Θα μου πείτε γιατί να ασχολούμαστε ακόμα με τον κ.Χρυσάφη και τη θητεία του αφού πλέον είναι παρελθόν για τον δήμο Σερρών, τουλάχιστον ως δήμαρχος.

Η απάντηση είναι απλή: για να μην επαναληφθούν από την κ.Μητλιάγκα, η οποία έχει το δικαίωμα και στα λάθη, αλλά ας αποφύγει τα ίδια που έκανε ο προκάτοχός της.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΛΟΙΠΟΝ ( κατά την άποψή μου βέβαια )

Πρώτο και μεγαλύτερο, ότι πέρασε την αντίληψη πως η ενασχόληση με τα κοινά του δήμου γίνεται «επί πληρωμή» και δεν εννοώ κάτι ύποπτο, αλλά ότι για κάθε πόστο και σε κάθε αιρετή θέση (ΚΕΔΗΣ, ΔΕΥΑΣ, ΟΠΑΚΠΑ κλπ), θεσπίστηκε και η αντίστοιχη αμοιβή. Με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση από προσφορά να καταντήσει «έμμισθη σχέση».

Barat

Δεύτερο συνεχίστηκε και εντάθηκε (εδώ είναι αλήθεια ότι ακολούθησε την πάγια τακτική Αγγελίδη) η απαράδεκτη και παράνομη τακτική των απευθείας αναθέσεων για μη επείγουσες περιπτώσεις.

Τρίτο λάθος η αποποίηση ευθυνών σε κάθε «στραβή» και η μετάθεση αυτών, είτε στις υπηρεσίες του δήμου είτε στους άμεσους συνεργάτες του.

Η αλόγιστη υποσχεσιολογία, η οποία αντί να μειωθεί μετά την προεκλογική περίοδο, εντάθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του ( βλέπε EDEN PROJIECT 150 εκατομμυρίων ευρώ!!!!!!!!!)


Η μετατροπή σχεδόν ολόκληρης της θητείας του σε προεκλογική περίοδο              ( ανακοίνωση υποψηφιοτήτων σχεδόν δύο χρόνια πριν τις εκλογές ), με αποτέλεσμα την μη παραγωγή έργου.

Ο διαχωρισμός των υπαλλήλων του δήμου αλλά και των δημοτών σε «δικούς μας και δικούς σας», επιστρέφοντας στο μοντέλο προηγούμενων δεκαετιών με καταστροφικά αποτελέσματα για τον δήμο.

Αν και η ανικανότητα δεν μπορεί να ενταχθεί στα λάθη του δημάρχου, εντούτοις λίγο ενδιαφέρει τους δημότες/σσες πως θα χαρακτηριστεί η απώλεια κονδυλίων για έργα που φαινόταν σχεδόν σίγουρα (νέο κολυμβητήριο, παλαιό κολυμβητήριο, δημοτικό γήπεδο, πρώην στρατόπεδα κλπ).

Η υπερβολική προβολή έργων χωρίς ουσία (λουλούδια, πλακάκια πεζοδρομίων, στολισμός, ονοματοδοσία και της πιο ασήμαντης πλατείας, κλπ) και όλα αυτά όπως είναι προφανές, για να καλύψει την ανυπαρξία μεγάλων και εμβληματικών έργων.


Για το Αυτοκινητοδρόμιο, την πιο ηχηρή προεκλογική υπόσχεση του δημάρχου περί ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή (όχι ότι συμφωνώ), όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά αναδύθηκαν και ζητήματα μη χρηστής διαχείρισης ( γνωστά εδώ και χρόνια στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ) αφού ξαφνικά άρχισαν χρήματα να μπαίνουν σε ΛΑΘΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Αφήνω ως τελευταίο λάθος την ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ του κ.Χρυσάφη, η οποία είναι το κύριο χαρακτηριστικό του.

Και όπως λένε πολλά ρητά και γνωμικά, η γενναιότητα ενός πολιτικού φαίνεται στην ήττα και όχι στην νίκη. Υποκρινόμενος λοιπόν τον μεγαλόψυχο, έσπευσε 4 η ώρα άγρια χαράματα να μεταβεί στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημάρχου για να την συγχαρεί και να την χαρακτηρίσει ως νικήτρια των εκλογών.

Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν αλλάζει και μάλιστα σε αυτήν την ηλικία. Και αποδείχθηκε περίτρανα με την προσφυγή του για τα δήθεν ΡΟΖ ψηφοδέλτια, αυτοεξευτελιζόμενος και προσπαθώντας να πάρει πίσω ένα αξίωμα που έχασε και δεν του ανήκει πια.

  • Ο Παναγιώτης Κοτρώνης είναι πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: «Έφυγε» ο Γιώργος Φουρτούνης

Η Νίκη Κεραμέως για την Επιστολική ψήφο: Εθνική, ιστορική αλλαγή πέρα και πάνω από κόμματα

«Ο λύκος και η αλεπού» των αδελφών Γκριμ την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις