28/05/2024
19.3 C
Serres

Σωτήρης Αβραμόπουλος: Η Π.Ε Σερρών βρίσκεται  στο στόχαστρο των “πράσινων” επενδυτών!

«Με ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία  μπορούμε να κάνουμε τη πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, ο δρόμος της ριζικής ανατροπής»! σημείωσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες (18/9/2023) στην πόλη των Σερρών.

ypopshphioi kke laiki sispeirosi serres e vima
ypopshphioi kke laiki sispeirosi serres e vima

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης η Φιλιώ Σαραντίδου, Υποψήφια Ππεριφερειακή Σύμβουλος Σερρών και χαιρέτισε η Έλενα Τούσκα, Υποψήφια Δήμαρχος Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ έγινε και παρουσίαση των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής  Μακεδονίας για την ΠΕ Σερρών.

«Με αισιοδοξία και μαχητικότητα μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σημαντικής πολιτικής μάχης των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών που είναι μπροστά μας, είπε στην ομιλία του ο Σωτήρης Αβραμόπουλος 


Στο φόντο των εγκληματικών  γεγονότων στη Θεσσαλία ο Σωτήρης Αβραμόπουλος εξέπεμψε κόκκινο συναγερμό και για την περιοχή των Σερρών που έχει ζήσει καταστροφικά για την περιοχή πλημμυρικά φαινόμενα.

Lavera

Η αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή δε βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από τις πληγείσες περιοχές, είπε.  

«Χαρακτηρίζεται από την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με διασφαλισμένη χρηματοδότηση και ένα σαφές και σύντομο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των αναγκαίων έργων, από καθυστερήσεις χρόνων ακόμα και για γνωστά και “ώριμα” έργα.

Οι πόροι, που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού της Περιφέρειας (τεχνικό πρόγραμμα και εθνικό σκέλος του ΠΔΕ που διαχειρίζεται η ΠΚΜ) κάθε χρόνο για αντιπλημμυρική προστασία και αντίστοιχες μελέτες, είναι ελάχιστοι.


Αντίστοιχα, ελάχιστα έργα εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ – ΕΣΠΑ) 2014-2020 αποκαλύπτοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι αντίστοιχα έργα δεν είναι επιλέξιμα σε μεγάλη κλίμακα».

Η ψήφος στη “Λαϊκή Συσπείρωση” και στην Κεντρική Μακεδονία στις 8 Οκτώβρη θα είναι ψήφος καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής διαδοχικών κυβερνήσεων και διοικήσεων Περιφέρειας και Δήμων, απόρριψης των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, ψήφος διεκδίκησης ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής μας και συνολικότερα μιας καλύτερης ζωής», ξεκαθάρισε.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά και στο μεγάλο ζήτημα της άναρχης και ανεξέλεγκτη εγκατάστασης έργων ΑΠΕ που οξύνει την ενεργειακή φτώχεια και συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η δυνατή φωνή των εργαζόμενων μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Στηρίζουμε σταθερά τα δίκαια αιτήματα, είμαστε δίπλα στους αγώνες με το λαό της ΠΚΜ για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Η Π.Ε Σερρών βρίσκεται  και την τελευταία διετία στο στόχαστρο των “πράσινων” επενδυτών, με το Δήμο Σιντικής να επιβαρύνεται περισσότερο.

Όπως σημείωσε «Ιδιωτικά έργα  ΑΠΕ χωροθετούνται άναρχα, εκεί που συμφέρει τους επενδυτές, με αρνητικές τελικά επιπτώσεις στο περιβάλλον και όχι μόνο.

Για αυτό ευθύνονται η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που συνδιαμόρφωσαν και προωθούν στην Ελλάδα τη στρατηγική της ΕΕ για τη λεγόμενη “Πράσινη Ανάπτυξη”. Κατευθύνσεις που στηρίζει και η διοίκηση Τζιτζικώστα αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στο ΠΣ.

Με βασικό κριτήριο τη θέση μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ενέργειας, σταθήκαμε ενάντια σε όλα αυτά.

Ταυτόχρονα αναδείξαμε και μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις που σταθερά υποβαθμίζονται στις ΜΠΕ που υποβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τέτοιες είναι οι επιπτώσεις στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και οι επιπλέον κίνδυνοι από τη χωροθέτηση έργων ΑΠΕ μέσα ή κοντά σε περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές. Αναδείξαμε το ζήτημα της αλλαγής χρήσης εκτεταμένων εκτάσεων γης, που προηγούμενα χρησιμοποιούνταν για γεωργία και βόσκηση, τις επιπτώσεις στο εισόδημα των μικρών κτηνοτρόφων.

Αποκαλύψαμε πως ο σημερινός, άναρχος τρόπος αδειοδότησης και χωροθέτησης, η απουσία επιστημονικού κεντρικού σχεδίου καταλήγουν στην κατάληψη συνεχόμενων εκτάσεων μεγέθους μεγαλύτερου από αυτό οικισμών της περιοχής.

Χτυπήσαμε το καμπανάκι του κινδύνου για την πιθανή αύξηση του πλημμυρικού κινδύνου, εξαιτίας των αλλαγών στη μορφολογία του εδάφους στις περιοχές εγκατάστασης των έργων ΑΠΕ, που σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις διατρέχονται από ρέματα.

Συνολικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Π.Ε, θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα να βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και διάλογο, σε κοινή δράση με όσες και όσους αγωνιούν, προβληματίζονται για την περιοχή τους, διεκδικούν βελτίωση της κατάστασης!

Στο δίλλημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας επιλέγουμε τις ζωές μας και αυτό διαπερνά όλη μας της δράση, την παρουσία μας μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο όλο το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε.


Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό!

Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, με κινητοποίηση!

Απαιτείται σύγκρουση και οργάνωση, περισσότεροι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” παντού!», κατέληξε υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.
 
Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει».

Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»!

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους & Περιφέρειες Ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών, σημείωσε στην ομιλία της η Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Σερρών .

Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που διεκδικεί η Λαϊκή Συσπείρωση με γνώμονα τις μεγάλες, σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Συνεχίζουμε δυναμικά, βάζουμε ισχυρά εμπόδια στις πολιτικές που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας, κατέληξε η Φιλιώ Σαραντίδου.

«Στις 8 Οκτωβρίου μπορούμε να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και με κριτήριο αυτές, η Λαϊκή Συσπείρωση να γίνει η φωνή του Σερραϊκού λαού», σημείωσε στο χαιρετισμό της η Έλενα Τούσκα, υποψήφια δήμαρχος Σερρών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
 
Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με την Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο:

Αναγνώστου Γιάννης, Δάσκαλος στο 20ο Δημ. Σχ. Σερρών. Εκλεγμένος επί σειρά ετών με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Σερρών  ́ «Εμμ.. Παπάς» και αντιπρόσωπος του συλλόγου στα συνέδρια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας .

Ανδρινοπούλου Βάσια, καταγωγή από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας γεννημενη το 1983, ζει και εργάζεται στην πόλη των Σερρών τα τελευταία 12 χρόνια. Εργαζόμενη στον επισιτισμό. Απόφοιτη του τμήματος Γραφιστικής εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων. Μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Σερρών, μέλος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών ν. Σερρών. Στα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιούνταν στο φοιτητικό κίνημα όντας και εκλεγμένη στο Δ.Σ της σχολής της ΣΤΕΦ, τώρα δραστηριοποιείται στο εργατικό κίνημα.

Δαγκούλης Κωνσταντίνος, Γεννήθηκε και κατοικεί στη Νέα Ζίχνη Σερρών. Είναι αγρότης και παράλληλα ιδιωτικός υπάλληλος. Δραστηριοποιήθηκε σε λαϊκές αγορές της περιοχής.

Δίμηζας Πέτρος, υπάλληλος Cosmote. Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Καβάλας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Ρομποτικής του ΔΙΠΑΕ Σερρών. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ν. Ζίχνης. Εργάζεται. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κεντρικής Μακεδονίας των εργαζομένων στην εταιρεία COSMOTE Technical Services (CTS).


Ιωσηφίδου Στέλλα – Σοφία,  δημοτική υπάλληλος, βρεφονηπιοκόμος.

Κουλτσιάκη Βίκυ, Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Βισαλτίας  Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ με εξειδίκευση στην Αποκατάσταση στη Γερμανία. Πρωτοστατούσε στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στο Ελληνικό σχολείο και μέλος της διοίκησης της Ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης.  Φοιτά στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ Τα τελευταία δύο χρόνια ως εθελόντρια στον «Συμβουλευτικό σταθμό για τη στήριξη οικογενειών και εφήβων» στο δήμο  Θερμαϊκού και με παρουσία σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες

Μπαρμπούτης Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών, από οικογένεια αγωνιστών που αντιμετώπισε εξορίες, εκτοπισμούς και βάσανα. Δούλεψε ως νοσοκομειακός γιατρός νεφρολόγος. Ασχολήθηκε ενεργά με τον συνδικαλισμό στο χώρο της υγείας. Ασχολείται με την ποίηση και την πεζογραφία, εκδίδοντας οκτώ ποιητικές συλλογές και τέσσερα μυθιστορήματα.
Μπούμπα Αλεξία,   με καταγωγή από αγροτική οικογένεια από το Ροδολίβος Σερρών. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του ΠΑΜΑΚ, διοικητικός Υπάλληλος στις Φυλακές Νιγρίτας. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα  και στο συνδικαλιστικό, ως γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Υπαλλήλων της φυλακής Νιγρίτας Σερρών. Ως μητέρα 2 παιδιών συμμετείχε ενεργά στο γονεϊκό κίνημα, σε ΔΣ γονέων και κηδεμόνων και στο ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σερρών. Γραμματέας της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.


Σαραντίδου Φιλιώ, εργαζόμενη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ). Πτυχιούχος τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας.  Έχει αναπτύξει πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα και στο εργατικό κίνημα. Μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ. Πρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών, της ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ.

Σοφιάδης Χρήστος, συνταξιούχος λογιστής. Μέλος του ΟΕΕ με πλούσια δράση στο πολιτισμό . Μέλος στην θεατρική ομάδα Ν. Πετριτσίου  επί δεκαετία. Ζει στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Είναι παντρεμένος , πατέρας τριών παιδιών.

Σπέντζου Έφη, γεννήθηκε και κατοικεί στις Σέρρες, παντρεμένη με ένα παιδί, ιατρός παθολόγος και εργάζεται ως επιμελήτρια β’ στο νοσοκομείο Σερρών. Γραμματέας στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

Σταϊκόπουλος Θεόδωρος, αυτοαπασχολούμενος μουσικός. Τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Ειδίκευση στο Κοντραμπάσο. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας και Αντίστιξης. έχει πραγματοποιήσει πλήθος Συναυλιών με συμμετοχή σε διάφορα Μουσικά Σχήματα, ενώ συμμετείχε και στη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου.  Έζησε και μεγάλωσε στο Νέο Σκοπό Σερρών, στη συνέχεια φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σερρών.

Από μαθητής ανέπτυξε δράση στο μαθητικό κίνημα και διετέλεσε Πρόεδρος 15μελούς του Σχολείου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ». Είναι Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Σερρών της ΚΝΕ. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
 

Περιοδεία του Σωτήρη Αβραμόπουλου στις Σέρρες


Εν τω μεταξύ από το πρωί στην πόλη των Σερρών περιόδευσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Φιλιώ Σαραντίδου, Έφη Σπέντζου, Αλεξία Μπούμπα και Βαγγέλη Παπαμιχάλη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σερρών .   

Πρώτος σταθμός το νοσοκομείο των Σερρών όπου επισκέφτηκε τις τεχνικές υπηρεσίες και συναντήθηκε και με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Εργαζόμενοι και υγειονομικοί περιέγραψαν στο κλιμάκιο με τα πιο μελανά χρώματα την εγκατάλειψη όλων των τεχνικών υπηρεσιών και των κλινικών του Νοσοκομείου.  

Βασικό πρόβλημα η στελέχωση σε προσωπικό αλλά και υποδομές όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τεχνικών υπάρχουν μόλις 29 άτομα η πλειοψηφία τους μάλιστα συμβασιούχοι , ενώ λείπουν πολλές ειδικότητες (όπως π.χ. του ψυκτικού), ενώ λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει απογευματινή βάρδια .

Το ιατρικό προσωπικό καλύπτει μόλις το 57% του οργανογράμματος  ενώ μέσα σε αυτά (όπως είχε καταγγείλει και το προηγούμενο διάστημα και η ΕΝΙΣ) έρχεται να προστεθεί και η υποστελέχωση μέσω των μετακινήσεων όπως οι πρόσφατες μετακινήσεις παθολόγων από το νοσοκομείο των Σερρών προς το Νοσοκομείο της Δράμας. Πρόσφατα επίσης έκλεισε και η ουρολογική κλινική μετά την παραίτηση και του τελευταίου ουρολόγου . 

Η κατάσταση είναι απελπιστική, είπαν οι γιατροί στο κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η εξάντληση τους μέσω και της υπερεντατικοποίησης έχει οδηγήσει  πολλούς υγειονομικούς σε παραιτήσεις. 

«Όλο το προηγούμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η φωνή των υγειονομικών και των εργαζομένων μέσα στο Περιφερειακό Συμβουλίου αλλά και στους δήμους.

Αναδείξαμε τα προβλήματα . Απαιτείται γενναία ενίσχυση και στήριξης των υποδομών υγείας και όλων των κοινωνικών δομών με σταθερή κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις στο ύψος των αναγκών και όχι με τα ψίχουλα που κατευθύνονται μέσω ΕΣΠΑ.

Η ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να είναι ψήφος καταδίκης της αντιλαϊκής και εγκληματικής πολιτικής και στον τομέα τη υγείας και γενικότερα», σημείωσε σε δήλωση του ο Σωτήρης Αβραμόπουλος. 


Στην συνέχεια το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρέθηκε στο εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου «ΠΑΝ ΜΕΤΑΛ» όπου μίλησε με εργαζόμενους της επιχείρησης . Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους για όλα όσα αφορούν την ζωή τους με πρώτο και κύριο την ασφάλεια στους χώρους δουλείας στο φόντο και των δυο θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων από τον κλάδο του Μέταλλου στην Μαγνησία ενώ εργάζονταν κυριακάτικα. 

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν και στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα  και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας


 Η περιοδεία του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ).

«Μια από τις προτεραιότητες που βάζουμε σα «Λαϊκή Συσπείρωση» και στην ΠΕ Σερρών είναι το μεγάλο ζήτημα με τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και την εμπορευματοποίηση του νερού και την διαχείριση των υδάτινων πόρων  γι αυτό και επιλέξαμε να βρεθούμε σήμερα στην ΔΕΥΑΣ , είπε σε δήλωση της η Φιλιώ Σαραντίδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Σερρών.

Θανάσης Μασλαρινός: Ο Δήμος Βισαλτίας αλλάζει κάθε μέρα!

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για τα ιδιωτικά έργα του LEADER!

Στο Δήμο Νέας Ζίχνης φωτοβολταικά πάρκα υπόσχεται ο Κομβολίδης;

Κλείνει για το κοινό ο τύμβος Καστά Ξεκινούνε εργασίες!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις