28/05/2024
19.3 C
Serres

Για τα Λουτρά Σιντικής και Βισαλτίας επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών

Επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών προς τους Δημάρχους Βισαλτίας και Σιντικής αναφορικά με την κατάσταση στα Λουτρά που βρίσκονται στη Βισαλτία και στη Σιντική.

Αναλυτικά η επιστολή από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών προς την Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου.

Επιστολή του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ προς τη Κυρία Βάνα Πλιάκου Δήμαρχο Δήμου Βασαλτίας πρώην Νιγρίτας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας σας εύχεται στα 5 χρόνια που θα είστε δήμαρχος και με τα πολλά προβλήματα του δήμου αλλά και τα λουτρά Θέρμες θα βρούνε κάποια λύση.

Γνωρίζουμε ότι ο δήμος έχει πολλά προβλήματα και τα λουτρά και με διάφορες περιπέτειες βρίσκονται στα χέρια του δήμου αν δεν κάνουμε λάθος.

Barat

Χρόνια φωνάζουμε ότι το τρίγωνο λουτρά Νιγρίτας λουτρά Αγκίστρου και λουτρά Σιδηροκάστρου θα είναι ότι καλύτερο για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή άρα και στα βαλκάνια.

Με αυτή την απλή μας επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογος μας θα είναι στο πλευρό σας θα σας βοηθήσει όσο μπορεί για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή.

Τα λουτρά Νιγρίτας έχουνε μία ιστορία παράξενη και πιστεύουμε ότι ο δήμος θα βρει τον τρόπο να τα αναπτύξει εφόσον υπάρξει και μία μελέτη προκειμένου να αντλήσει χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και από το υπουργείο τουρισμού που έχει ένα κονδύλιο 50 εκατομμυρίων ευρώ για τον ιαματικό τουρισμό.


Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι αν βρούμε χρόνο και αν έχετε και εσείς χρόνο θα έχουμε μία συνάντηση μαζί σας για να δούμε από κοντά και μαζί με άλλους φορείς το πώς θα γίνει αυτή η ανάπτυξη για το καλό της περιοχής για το καλό της υγείας για το καλό της ανάπτυξης και για το καλό της καταπολέμησης ανεργίας.

Αναλυτικά η επιστολή από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών προς τον δήμαρχο του δήμου Συντικής κ. Τάτσιο Γεώργιο


Κύριε δήμαρχε σας εύχομαι στην πενταετία που θα είστε δήμαρχος να πάνε όλα καλά.
Θα θέλαμε να σταθούμε στο θέμα των λουτρών Σιδηροκάστρου που πληροφοριστικά από τον τύπο ότι προς το παρόν θα μείνουνε κλειστά.

Πρώτον γιατί δεν υπάρχει το ειδικό σήμα λειτουργίας και δεύτερον ότι υπάρχει κάποια χρεοκοπία στην παραπάνω Λουτρόπολη.


Τα λουτρά τους Σιδηροκάστρου σαν πανελλήνιά σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας τα έχουμε επισκεφτεί δεκάδες φορές και πολλές φορές θέσαμε τα θέματα για την καλύτερη λειτουργία και για την μη χρεοκοπία και το χειρότερο μπροστά στα μάτια των διοικήσαν ένα νέο ξενοδοχείο έχει καταστραφεί που θα ήταν ένα κόσμημα για την περιοχή και όχι μόνο.

Ακόμη αναρωτιόμαστε σαν σύλλογος γιατί δεν πήγε καλά αυτή η μονάδα  και μάλιστα από όλες τις διοικήσεις που περάσανε όπως εσείς τονίσατε και ότι αντί να έχει η ανάπτυξη ο δήμος της περιοχής έφερε μία χρεοκοπία.

Εμείς κύριε δήμαρχε δεν συμφωνούμε να κλείσει η λουτρόπολη και θα πρέπει άμεσα να πάρετε για το ειδικό σήμα λειτουργίας .

Εμείς με επιστολή προς το Υπουργείο Τουρισμού θέλουμε αυτό το ειδικό σήμα να βρεθεί τρόπος να βγαίνει πιο γρήγορα από τις περιφέρειες παρά από τους δήμους.

Το ένα θέμα  είναι τα οικονομικά της Λουτρόπολης και το δεύτερο δεν υπάρχει ένα (restaurant) και το μεγάλο πρόβλημα η συγκοινωνία και λοιπά.

Μία άλλη λύση θα ήτανε να καταργηθεί σαν δημοτική επιχείρηση και να μεταφερθεί η λειτουργία στο δήμο σαν είδος υπηρεσία.

Με αυτόν τον τρόπο και το προσωπικό θα είναι καλύτερο λειτουργικά και τα οικονομά άμεσα θα ελέγχονται από τις οικονομικές υπηρεσίας και η λουτρόπολη δεν θα έχει το άγχος να κλείσει.

(Ασφαλώς το χρέος θα μεταφερθεί στον δήμο)

Εμείς πάντα πιστεύαμε εδώ και χρόνια ότι κόντρα στις Βουλγαρικές λουτροπόλεις να έχουμε εμείς τις δύο ιαματικές πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου για να υπάρχει μια μεγάλη ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή.

Θα περιμένουμε τις αποφάσεις σας και σας πληροφορούμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι καλύτερο θα κάνετε αν και είναι δύσκολο.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να μας υποσχεθείτε ότι θα βοηθήσετε όσο μπορείτε σαν δήμος τα λουτρά Αγκίστρου για να σταθούνε όρθια όπως λειτουργούν σήμερα γιατί είναι η μόνη λουτρόπολη που είναι κόντρα στο λουτρά της Βουλγαρίας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σαν σύλλογος θα σας επισκεφθούμε και ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Μεγάλη η ανταπόκριση στον χορό της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Παραμένει στο τιμόνι της ΕΝΠΕ ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Υπογραφή Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Σερρών και Βισαλτίας

Επιβεβαιώθηκε η ανασύσταση της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών Σιδηροκάστρου στην συνάντηση Μαλλιαρά-Μπακρατσά

Συναυλία αφιέρωμα στο «Νέο Κύμα» από το Μουσικό Σύνολο CANTARE τη Τρίτη στα Αστέρια

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις