17/06/2024
20.9 C
Serres

Δήμος Σερρών: Συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023!

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023 συμμετέχει ο Δήμος Σερρών για πέμπτη φορά.

Ο Δήμος Σερρών, σταθερά προσηλωμένος στις αρχές τις βιώσιμης μετακίνησης, συμμετέχει για δέκατη πέμπτη φορά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με θέμα «εξοικονόμηση ενέργειας».

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.
Η εβδομάδα κορυφώνεται την Πέμπτη 22/9/23 με την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία τμήματα κεντρικών οδών της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Lavera

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών προγραμματίζει:

• Ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες.
• Ψηφιακή παρουσίαση με θέμα: «εξοικονόμηση ενέργειας», στο πλαίσιο της SEREXPO στο περίπτερο του δήμου Σερρών. Θα παρουσιάσουν θέματα σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα όπως:

  • Τα αποτελέσματα της διερεύνησης μετακινήσεων προς το μουσείο «Ξενάκης», ένας νέα πόλος έλξης μετακινήσεων στην πόλη μας.
    • Το νέο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας
  • Επιπλέον εκπρόσωπος του αναδόχου του προγράμματος «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας» θα παρουσιάσει την πρόοδο του έργου και την πορεία της διαβούλευσης.
    • Επίσκεψη σχολείων στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
    • Διοργάνωση της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο με αποκλεισμό της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Δ. Φλωριά, με τη συνδρομή της αστυνομικής διεύθυνσης και της τροχαίας Σερρών.

Θα αποκλειστεί συμβολικά η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 10:30 έως τις 12:30 στο τμήμα της οδού Φλωριά από την οδό Καραμανλή έως την οδό Υψηλάντου.


Επίσης θα αποκλειστεί η κυκλοφορία και στην οδό Μεραρχίας από την οδό 29ης Ιουνίου έως την οδό Φλωριά.

Στις δράσεις της ημέρας θα συμμετέχουν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες όπως, η ΚΕΔΗΣ το ΚΤΕΑΛ Σερρών, ο εμπορικός σύλλογος, η Τροχαία Σερρών, σχολεία κ.α.

kentro prolipsis nosimaton2 11zon
kentro prolipsis nosimaton2 11zon

21η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ALZHEIMER – Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης από τον Συμβουλευτικο Σταθμο για την ανοια του Δήμου Σερρών

Η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο.


Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (της μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης).


Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες.


Σήμερα, υπάρχουν 160.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια θα αυξηθεί δραματικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει όλη η οικογένεια.

Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ασθενείς με άνοια, φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.


👉🏻Ο Δήμος Σερρών αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ιατρικού/κοινωνικού αυτού προβλήματος προχώρησε στην ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, με στόχο την υποστήριξη και εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα μνήμης και άνοιας καθώς και των φροντιστών τους και τη δημιουργία μία κοινότητας φιλικής προς την άνοια.


📣Με αφορμή τον εορτασμο της παγκόσμιας ημέρας Altzheimer το τμήμα Υγείας του Δήμου Σερρών καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν σε ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικο έλεγχο με στόχο την ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου και άλλων συναφών διαταραχών.


Τον δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο θα πραγματοποιήσει το πιστοποιημένο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών.


🗣Οι δημότες Σερρών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση για ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικο έλεγχο μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να κλείσουν το ραντεβού τους επικοινωνώντας με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών 9:00 – 13:00 καθημερινά από τις 18/09/2023 εως τις 23/09/2023


Τηλ : 23210 85661
email : [email protected]

Η Μητλιάγκα άναψε τα αίματα με την κριτική για το αθλητικό όραμα του Χρυσάφη!

Δήμος Σερρών: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα LED!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις