18/06/2024
34.7 C
Serres

Σάββας Ρίζος: Ποικίλες δράσεις θεάτρου δρόμου στις Σέρρες!

Είναι γεγονός το “SerreS Street Circus Fest” 2023 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του δρόμου της πόλης των Σερρών το οποίο θα διαρκέσει από 8 έως 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στις Σέρρες όπως αναφέρει ο πρόεδρος Σάββας Ρίζος.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών

Μια συμπαραγωγή του Δήμου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ,
 • ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ,
 • ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ,
 • ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ,
 • ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΣΙΡΚΟΥ,
 • ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ,
 • ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ & ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ,
 • SHOW ΦΩΤΙΑ & ΦΩΣ,
 • ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ,
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΣΙΡΚΟΥ,
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΚΛΟΟΥΝ,
 • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ,
 • ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

XΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΘΕΑΤΡΟY «ΑΣΤΕΡΙΑ»
 • ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
 • ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
 • ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
 • ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
 • ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ
 • ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (δίπλα στο θερινό Θεατράκι Σερρών)

Σάββας Ρίζος: 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά θα αναφερθώ στη θεσμοθέτηση μίας ακόμη από τις καινοτόμες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ, στην οργάνωση του «1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του δρόμου» («SerreS Street Circus Fest»), που θα πραγματοποιηθεί σε χώρους δημόσιας χρήσης (πλατείες & δρόμους) στην πόλη των Σερρών από 8 έως 18 Σεπτεμβρίου.


Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Δήμου Σερρών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Βασικούς στόχους αυτής της πρωτοβουλίας μας και της επιλογής παρουσίασης πολυδιάστατων θεαμάτων, που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο Πανελλαδικά, αποτελούν η ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, η ανάδειξη συνθηκών της σύγχρονης καθημερινότητας, καθώς και η τουριστική ανάδειξη της πόλης μας.

Τις προσεχείς μέρες, οι Σέρρες θα υποδεχτούν Έλληνες, αλλά και ξένους καλλιτέχνες.


-συγκεκριμένα, από Ελβετία, Ιταλία, Γεωργία, Αργεντινή, Βραζιλία, Ισπανία, και Γαλλία, που θα παρουσιάσουν ποικίλες δράσεις θεάτρου δρόμου, ακροβατικών, σύγχρονου χορού, τσίρκου και παντομίμας, shows με φωτιά και φως, ξυλοπόδαρους και άλλες συναφείς δράσεις.


Οι προβλεπόμενες δράσεις αφορούν εξίσου προβολή ταινιών και θεματικές επισκέψεις σε σχολεία και Νοσοκομεία, ενώ έχουν προγραμματιστεί εργαστήρια τσίρκου και ειδικά σεμινάρια σχετικά με ζητήματα κοινωνικής επιμόρφωσης, όπως το δρώμενο «Ο Κλόουν Γιατρός», που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».


Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


Την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Τσίρκου έχει αναλάβει ο Συνεταιρισμός «Συν-κοινΏ» και ο κ. Juanjo Corrales.Θα ήθελα να τονίσω ότι σχετικά με το σεμινάριο του «Νοσοκομειακού Κλόουν- Ο Κλόουν Γιατρός», διάρκειας 20 ωρών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, από τις 17.00 έως τις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, ηθοποιούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή είτε μέσω email, είτε απευθυνόμενοι στη Γραμματεία του Θεάτρου.

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Eνισχύουμε την τοπική μας αγορά

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια, που οι πολίτες μάς έχουν εμπιστευθεί να κρατάμε το τιμόνι του Δήμου Σερρών στα χέρια μας, να αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις συναυλίες, τις θεατρικές παραστάσεις και τα δρώμενα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που σχεδιάζουμε και προσφέρουμε στο κοινό.


Και τώρα, κινούμενοι στο ίδιο πλαίσιο και με το ίδιο πνεύμα στηρίζουμε την καλλιτεχνική δημιουργία, ενισχύουμε την τοπική μας αγορά, καθιστούμε την όμορφη πόλη μας πόλο έλξης, χαράς και διασκέδασης για όλους, μικρούς και μεγάλους.


Τα λέω όλα αυτά, γιατί είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε σε όλους το <1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του Δρόμου της πόλης των Σερρών> , ένα νέο Θεσμό με δεκάδες εκδηλώσεις και καλλιτέχνες σε όλη την πόλη. Ένα Θεσμό, που θα κρατήσει χρονικά από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και με τον οποίο οι Σέρρες εντάσσονται στη μεγάλη ομάδα των σημαντικών ευρωπαϊκών πόλεων, που φιλοξενούν τις δράσεις του σύγχρονου τσίρκου και του θεάτρου δρόμου.


Πρέπει να πω ότι το Σύγχρονο Τσίρκο και το Θέατρο Δρόμου αποτελούν έναν από τους πιο φρέσκους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς θεσμούς του αστικού τοπίου, αφού κεντρικό πεδίο της δράσης τους είναι οι ίδιες οι πόλεις με τα πάρκα, τις πλατείες, τους δρόμους και κάθε χώρο με δημόσια κοινωνική χρήση.


Είναι σαφές ότι στο Σύγχρονο Τσίρκο δεν γίνεται καμία χρήση ζώων.

Στον αντίποδα , η στόχευση δίνεται στην ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, παράλληλα με την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη, με χιούμορ και τρυφερότητα, όλων των καταστάσεων και των συνθηκών στις οποίες ζει ο σύγχρονος άνθρωπος.


Οι Σέρρες λοιπόν υποδέχονται ταλαντούχους καλλιτέχνες και πλημμυρίζουν από μουσικές, χρώματα και ζωντάνια.

Αποκτούν πνοή και γίνονται χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας και απόδρασης.

Μια ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ με ΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΘΕΑΜΑ!

Καλώ όλες κι όλους να το ζήσουν και να το απολαύσουν !

Σάββας Ρίζος: Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών διοργανώνει τη 17η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θέατρου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις