13/07/2024
36.5 C
Serres

ΡΟΥΠΕΛ 1941 –ΑΝΑΒΙΩΣΗ: Πρόγραμμα εκδηλώσεων τον Απρίλιο και τον Μάιο!

Οι εκδηλώσεις γύρω από το “ΡΟΥΠΕΛ 1941 –ΑΝΑΒΙΩΣΗ” θα πραγματοποιηθούν όλο τον Απρίλιο 2024 και μέχρι τις 12 Μαΐου.

Τάτσιος Σπυρόπουλος

Να ενημερώσουμε πως πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Σιντικής ενημέρωση– συζήτηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941 –ΑΝΑΒΙΩΣΗ» και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τάτσιος ενημέρωσε το Σώμα για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλο τον Απρίλιο 2024 και οι οποίες θα κορυφωθούν στις 12 Μαΐου, με την αναπαράσταση της μάχης των Οχυρών. 

Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν από το Δήμο και τους δύο κατεξοχήν φορείς που ασχολούνται με αυτές.

Το σύλλογο «ΣΤΕΝΩΠΟ» και το «Σύλλογο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη», αλλά και άλλους πολιτιστικούς συλλόγους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν, όπως το Μουσείο Τσαρτσίδη κ.ά. 

Barat

Με τη διεύρυνση των εκδηλώσεων επιδιώκεται η αύξηση της επισκεψιμότητας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας. 

Όσο για το πρόγραμμα αφορά τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Ρούπελ 1941 Αναβίωση Δήμος Σιντικής


Α. Το πρώτο Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστούν τα έργα του 8ου διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού που διοργανώνει ο «Σύλλογος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη» όπου

  • θα πραγματοποιηθεί νυχτερινή αναπαράσταση της μάχης το βράδυ της 6ης Απριλίου, ημέρα της επετείου,
  • θα γίνει έκθεση ιστορικής φωτογραφίας,
  • θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με μουσική εποχής.

Β. Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Άνω Ποροΐων θα πραγματοποιήσει αγώνα δρόμου ανάμεσα σε σημεία ιστορικής σημασίας,Την Κυριακή 14 Απριλίου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ήρωα Ίτσιου στα ‘Ανω Πορόια και θα ακολουθήσει παρέλαση, στην οποία θα προσκληθούν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού Σερρών, θα οργανωθεί υπαίθριο πικ-νικ στη Γερμανική βρύση και το βράδυ θα αφεθούν φαναράκια στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών.

Το τρίτο Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος της Βυρώνειας θα οργανώσει ποδηλατοδρομία μέχρι το ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης και θα οργανώσει μουσική βραδιά.

Τέλος, την 12η Μαΐου 2024 θα γίνει η κλασική αναπαράσταση της μάχης των Οχυρών Ρούπελ, η οποία διοργανώνεται από το Δήμο σε συνεργασία με το σύλλογο «ΣΤΕΝΩΠΟ».


Πρόεδρος η κα Ζήκα Διονυσία στην Δημοτική επιτροπή ισότητας του Δήμου Σιντικής

Γάτσιος Μητλιάγκα

Συγκροτήθηκε η Δημοτική επιτροπή ισότητας του Δήμου Σιντικής με τα ακόλουθα μέλη:


α) Η κα Ζήκα Διονυσία, Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

β) Η κα Τζέγκα Κυριακή, Δημοτική Σύμβουλος, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

γ) Ο κ. Γρηγοριάδης Νικόλαος, πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπάλληλος του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

δ) Η κα Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Παλλατίδειου Γυμνασίου Σιδηροκάστρου, εκπρόσωπος Συλλόγου Γονέων.

ε) Η κα Λαζαρίδου Σαββίνα, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου.

στ) Η κα Οικονομίδου-Σπάση Ηρώ, Γραμματέας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών «Ο Ευαγγελισμός», εκπρόσωπος γυναικείου συλλόγου.

ζ) Η κα Πλατή Ελένη, Ψυχίατρος, εμπειρογνώμων δημότισσα.

η) Ο κ. Νικηφόρου Βασίλειος, Κλινικός Ψυχολόγος, εμπειρογνώμων δημότης

Η θητεία της παραπάνω Επιτροπής θα ακολουθήσει τη θητεία της Δημοτικής Αρχής, και θα παραμείνει μέχρι και την 31.12.2028.  


Ο Γιώργος Τάτσιος επιζητά την αξιοποίηση της αυξημένης επισκεψιμότητας

Κοτσακιαχίδης Αραμπατζή

Η σήραγγα «Zheleznitsa, που δόθηκε προσφάτως σε κυκλοφορία, είναι ένα νέο τούνελ, που συνδέει τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη με την Ελλάδα και πήρε το όνομά της από τον ποταμό Στρυμόνα

Είναι μήκους 2 χλμ., αποτελεί τμήμα του αυτοκινητοδρόμου «Struma» και συνδέει τη Σόφια με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV.

Το συγκεκριμένο έργο στη γείτονα χώρα ενισχύει την οδική ασφάλεια και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού σε επίπεδο διασυνοριακής και υπεραστικής κυκλοφορίας.

«Η βελτίωση του οδικού δικτύου στη Βουλγαρία θα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την απρόσκοπτη πρόσβαση των χιλιάδων επισκεπτών που διέρχονται καθημερινά από το τελωνείο Προμαχώνα.

Ο δήμος Σιντικής, ως δήμος υποδοχής, έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αξιοποίηση της αυξημένης επισκεψιμότητας που έχει ως επακόλουθο η λειτουργία του εν λόγω τούνελ και πλέον υπάρχει σαφής προσανατολισμός προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιντικής Γ. Τάτσιος.

Να σημειώσουμε πως η κατασκευή της διπλής σήραγγας «Zheleznitsa»ξεκίνησε στα τέλη του 2019, είναι εξοπλισμένη με ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης, διαθέτει τέσσερις διαβάσεις πεζών, αλλά και υποδομές για διέλευση ασθενοφόρων, οχημάτων πυροσβεστικής και λοιπών οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα έργα στη γείτονα χώρα, που κόστισε 120 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟN ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» 2014-2020

Αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ Μπουρνάρης, Κούλικας, και Τότας;

Ομόφωνα απόφαση για νέο αρχαιολογικό μουσείο στις Σέρρες

100 χιλιάδες πολίτες στην λίστα για τα απογευματινά χειρουργεία

Στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής η παροχή έργου αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας του ΟΣΕΘ!

Δημοτική Αστυνομία: 15 θέσεις στην Π.Ε. Σερρών


Δύο εκατομμύρια στο ΤΟΕΒ Νιγρίτας για την Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης

«Σύγκρουση» Δούκα – Κυρίζογλου για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ

Έτοιμο το 30ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις