23/04/2024
15.4 C
Serres

Πρόταση 2,5 εκατ.€ από το ΕΒΕΣ για το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Aθανάσιος Μαλλιαράς για μια συνάντηση με τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου, τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Γιώργο Ταΐρη και τον συνεργάτη του Επιμελητηρίου Λεωνίδα Μεταλλίδη.

Ο κ. Μαλλιαράς κατέθεσε στον Υπουργό, μελέτη για την περαιτέρω αξιοποίηση του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», έτσι ώστε να καταστεί ο χώρος Πρότυπο Κέντρο Καινοτομίας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Άλλωστε το πρώην στρατόπεδο έχει τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης και η χρηματοδότηση μιας τέτοιας μελέτης σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης, που ήδη «τρέχει», θα εκτινάξει τις προοπτικές του Επιχειρηματικού Κέντρου.

Πρόταση 25 εκατ.E από το ΕΒΕΣ για το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ

Πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Aθανάσιος Μαλλιαράς για αξιοποίηση της SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου είχε προχθές το απόγευμα ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Σερρών Aθανάσιος Μαλλιαράς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου, τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Γιώργο Ταΐρη και τον συνεργάτη του Επιμελητηρίου Λεωνίδα Μεταλλίδη.

GOTSIKA

Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς παρουσίασε και κατέθεσε στον Υπουργό, μελέτη που αφορά στην περαιτέρω αξιοποίηση του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», βάσει της οποίας ο εν λόγω χώρος μπορεί να καταστεί Πρότυπο Κέντρο Καινοτομίας και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Μαλλιαράς Λεονταρίδης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών επισήμανε στον Υπουργό πως το πρώην στρατόπεδο έχει τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης και πως η χρηματοδότηση μιας τέτοιας μελέτης σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης, που ήδη «τρέχει», θα εκτινάξει τις προοπτικές για το Επιχειρηματικό Κέντρο.

Βασικός και μεγαλόπνοος στόχος, όπως τόνισε ο Αθανάσιος Μαλλιαράς, είναι σε κάποια χρόνια από τώρα ο χώρος να είναι έτοιμος να φιλοξενεί, εκτός από τη SEREXPO, σημαντικές επιχειρηματικές δράσεις και να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε τον Υπουργό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για συνάντηση και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι προτάσεις του Επιμελητηρίου θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από έναν άνθρωπο που είναι συνυφασμένος με την πρωτοπορία και την καινοτομία , όπως έχει αποδείξει ο κ. Παπαστεργίου ως Δήμαρχος Τρικκαίων.

Πρόταση 25 εκατ.E από το ΕΒΕΣ για το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ 1

Επιπρόσθετα ο κ. Μαλλιαράς κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφτεί τη SEREXPO και πρότεινε τη συμμετοχή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως εκθέτης.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών για την επίσκεψη και την ουσιαστική συζήτηση, τονίζοντας πως βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την μελέτη που του κατατέθηκε. Επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που στις Σέρρες υπάρχει αυτός ο μοναδικός χώρος του Επιχειρηματικού Κέντρου, ο οποίος όχι απλώς μπορεί αλλά επιβάλλεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον.

Νυκτοπάτης Τούσκα

Δεσμεύτηκε μάλιστα να προωθήσει τη μελέτη προς ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ , ώστε να διεκδικηθούν τα 2,5 εκ. ευρώ που αυτή προβλέπει, ενώ τέλος, οι δύο πλευρές τόνισαν πως η συνεργασία και η επικοινωνία θα είναι συνεχής.


«Στηρίζω την πρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών, για να δημιουργηθεί Πρότυπο Κέντρο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Ενίσχυσης Ψηφιακών Δεξιοτήτων στο πρώην Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, ανέφερε ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου και για αυτό άλλωστε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Γενικό Γραμματέα παρουσιάσαμε στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τη σχετική μελέτη που προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου, μέσα στο Επιχειρηματικό Κέντρο «Χρήστος Μέγκλας». 

Χατζηβασιλείου Παπαστεργίου Μαλλιαράς 1

Οι Σέρρες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε κόμβο καινοτομίας και ανάπτυξης.
Να θυμίσουμε πως ήδη τρέχει το πρόγραμμα για τις «Παρεμβάσεις αποκατάστασης, ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO του Επιμελητηρίου Σερρών», συνολικού προυπολογισμού 3.032.548,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Οι παρεμβάσεις της Πράξης αφορούν στη δημιουργία ενός μόνιμου Εκθεσιακού – Συνεδριακού Κέντρου, Θερμοκοιτίδα για Νεοφυείς Επιχειρήσεις, Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Πολιτισμού και Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων.

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι μετά την ολοκλήρωση όλων των έργων, το Επιχειρηματικό Κέντρο να γίνει ο χώρος όπου θα χτυπά η καρδιά του «επιχειρείν», με σημαντικά γεγονότα και δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και φυσικά θα κάνουν τις Σέρρες σημείο αναφοράς.

Δήμος Σερρών: Συνάντηση Μητλιάγκα – Τσινάβου!

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου Πρόεδρος στις Ομάδες Φιλίας με Ισραήλ και Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Ουσιαστική συνεργασία ζήτησε ο Θανάσης Μαλλιαράς από τη Βαρβάρα Μητλιάγκα

Πίσω από τον Χατζηβασιλείου “τρέχει” η… Αραμπατζή!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις